Kostnaden för transaktion av etereum har fyrdubblats under de senaste två veckorna

Ethereum

Medan både Bitcoin och Ethereum har sett starka tekniska förbättringar sedan den senaste tjurkörningen 2017, kan transaktionsgenomströmningarna från dessa blockkedjor fortfarande inte hantera mycket stress utan att avgifter skyrocketar.

Så mycket klargjordes de senaste dagarna eftersom många har noterat att de genomsnittliga transaktionsavgifterna på både Bitcoin och Ethereum har skjutit i höjden.

Ethereum-transaktionsavgifter skyrocketar

Som observerats av marknadsanalytikern “Ceteris Paribus” kostnaden för gas på Ethereum har nått 41 Gwei, en ökning med cirka 300% sedan slutet av april. För det mesta är Gwei-kostnaden för gas cirka 10, även om den ofta faller ännu lägre mot 4-6.

Även om det är svårt att säga exakt vad som orsakar detta, finns det två sannolika orsaker:

  • En explosion i popularitet för en påstådd bluff som heter “MMM”, som har spenderat över 661 ETH i transaktionsavgifter under den senaste månaden. Det smarta kontraktet som är kopplat till bedrägeriet är det näst mest använda avtalet med avgifter den senaste månaden.
  • Tethers USDT har fortsatt att se massantagande på Ethereum, med en majoritet av stablecoin-utbudet på blockchain. På grund av ökad marknadsvolatilitet kommer USDT sannolikt att användas mycket mer än för en månad sedan.

Bensinpriserna på Ethereum har skjutit i höjden under den senaste månaden. Genomsnittligt bensinpris är nu 41 Gwei, en ökning med 4 gånger sedan slutet av april.

Den använder oscillationer mellan 10-15 utanför höga perioder av stress (dvs. Black Thursday). pic.twitter.com/RJmdquQNdC

– Ceteris Paribus (@ ceterispar1bus) 15 maj 2020

Som en relaterad sidnot har transaktionsavgifterna i Bitcoin-nätverket också ökat de senaste veckorna, med en kombination av långsammare blocktider och en ökning av efterfrågan på transaktioner, vilket tvingar den genomsnittliga transaktionsavgiften till 5,161 dollar, enligt Bitinfocharts.com.

Detta är ungefär tio gånger högre än det var i slutet av april.

Vad som kan hända beror på att transaktioner är långsamma på Bitcoin blockchain, de som vill överföra värde mellan börser för att spela marknaden köper ETH eller USDT med sin BTC och överför det till andra valutakonton, vilket skapar en igensättning på Ethereum.

Introduktion av Reddits Community Points kan förvärra problemet

Även om det inte finns något sätt att berätta om denna täppa kommer att fortsätta när 2020 löper ut, förväntas Reddit rulla tokens till Ethereum-mainnet kommer Q3 eller Q4 i år, vilket kan täppa till blockchain igen.

För de som missade memot, den här veckan, bekräftade internetforumet Reddit, som är en av de mest besökta platserna i världen med hundratals miljoner aktiva användare, lanseringen av ett nytt projekt som heter “Community Points”.

Community Points är tokens för specifika underforum på Reddit, som kan användas för att lösa in belöningar och få tillgång till vissa funktioner som tokeninnehavare inte har tillgång till.

För närvarande kommer tokens endast att utfärdas på Ethereums Rinkeby-testnät för CryptoCurrency- och FortniteBR-forumen, som har cirka en miljon användare per styck.

Men skulle denna beta gå bra, har Reddit för avsikt att migrera dessa tokens till Ethereum-mainnet och sedan släppa andra tokens för andra forum, vilket skapar en massiv tillströmning av användare i storleksordningen miljoner.

Detta kan naturligtvis skapa en enorm blockchain-täppa som kan vara större än vad Ethereum har sett. Som Brian Flynn från Ethereums start Rabbit Hole frågade med hänvisning till när CryptoKitties dramatiskt saktade ner Ethereum 2017:

Om detta händer på Rinkeby, vad händer då med bensinpriset och blockerar när Reddit lanserar detta på mainnet? Kommer vi inte bara ha ytterligare ett CryptoKitties-ögonblick?

Om detta händer på Rinkeby, vad kommer då att hända med bensinpriset och blockerar när Reddit lanserar detta på mainnet?

Kommer vi inte bara ha ytterligare ett CryptoKitties-ögonblick? https://t.co/XgPFETtSjw

– Brian Flynn (@Flynnjamm) 14 maj 2020

Det finns lösningar

Innovatörer i rymden kommer med lösningar för Ethereums nätverkstopp.

Decentraliserat finansprotokoll Synthetix och Optimism har börjat betatesta ett skalningssystem som heter Optimistic Rollups. Systemet komprimerar i princip blockchain-data och migrerar skyldigheten för transaktionsvalidering utanför kedjan, minskar avgifterna och ökar den potentiella transaktionens genomströmning.

Det finns andra samlingsprojekt som jobbar på som på liknande sätt kan hjälpa Ethereum-skalningen, men Optimistiska samlade verkar vara en av de längst framåt.

Det finns också introduktionen av Ethereum 2.0, som kommer att börja i år, som kan lösa skalningsproblem. Men eftersom uppgraderingens första fas bara implementerar Proof of Stake kan det ta månader eller kanske till och med över ett år innan Ethereum drar nytta av skalningsförbättringar av tekniker som blockering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me