Inuti Reddits Ethereum Embrace: Community Tokens for the Mainstream

Reddit

Reddit är en juggernaut på en webbplats när det gäller global popularitet.

Det är därför Ethereum-communityt hyllade en av de största milstolparna för adoption ännu den här veckan efter Reddits beta-lansering av Ethereum-drivna “Community Points” -token.

De första token-utbetalningarna kommer att vara $ MOONS för r / Cryptocurrency subreddit och $ BRICKS för r / FortniteBR, den bästa subreddit tillägnad det populära plattformsslaget Royale-spelet Fortnite.

Utvecklingen är viktig för Ethereum på grund av det nya exponeringsflödet som den smarta kontraktsplattformen kommer att ta emot därefter. Enligt Alexa webbtrafikanalysverktyg är Reddit för närvarande den 19: e mest besökta webbplatsen i världen och den 7: e mest besökta i USA..

Dessutom har både r / Cryptocurrency- och r / FortniteBR-forumen mer än 1 miljon registrerade användare vardera, och Fortnite-ordet tar fortfarande lätt flera dussin miljoner aktiva spelare varje månad. Ethereum har några imponerande nya rörledningar för potentiella användare som sådan.

Hur Community Points fungerar

Tills vidare, Reddits gemenskapspoäng systemet är i beta, och dess inledande tokens finns för närvarande endast på Ethereums Rinkeby-testnät. Pilotprogrammet är dock väl utarbetat och pekar på vad som kan komma för hundratals andra underrediter.

En ny gränsEn ny gräns

I en ny FAQ om lanseringen förklarade Reddit-teamet:

”Communitypoäng är ett sätt för Redditors att äga en del av sina favoritgemenskaper. Som en ägandeenhet fångar poäng en del av värdet av deras samhälle. De kan spenderas på premiumfunktioner och används som ett mått på rykte i samhället. ”

Varje subreddit kommer att begränsas till att ha 250 miljoner Community Points, och subreddits börjar bara med preliminära tilldelningar på 50 miljoner tokens. Dessa tokens delas ut varje månad och kommer att baseras på belönande användare för deras forumbidrag, sa Reddit:

”Människor tjänar poäng genom att bidra till samhället, till exempel genom att skicka kvalitetsinlägg och kommentarer. Baserat på dessa bidrag bestämmer samhället i slutändan hur många poäng varje person får. ”

Intressant kan Reddit omfamna dessa tokens, men eftersom de stöds av blockchain-teknik kan Reddit inte kontrollera hur de används utöver Reddit. Det betyder att Community Points snart kan handlas på decentraliserade börser och antas långt bortom Reddits “muromgärdade trädgård”.

Ny valuta i spelet för Fortnite?

Eftersom r / Cryptocurrency är en kryptoundreddit, kommer många av dess användare inte alls att använda Ethereum alien.

Vad som kommer att vara riktigt intressant att se framöver är dock i vilken utsträckning r / FortniteBR omfattar $ BRICKS-tokens eftersom Fortnite inte är direkt relaterat till krypto på något sätt. Fortnite har dock många unga och tekniskt kunniga användare som verkligen inte saknar fantasin att göra $ BRICKS till sina egna.

Och tänk om $ BRICKS slutligen antas som en valuta i spelet i Fortnite? 1-bekräftelsens grundare Nick Tomaino föreslog möjligheten på Twitter den här veckan, och det är definitivt ett övertygande perspektiv.

Vad händer om r / FortNiteBR $ tegelstenar utvecklas till den faktiska Fortnite-valutan i spelet?

V-dollar men med gräsrotsanpassning, spekulativt värde och global likviditet.

– Nick Tomaino (@NTmoney) 14 maj 2020

Senare i samma tråd hävdade Tomaino att chanserna för att Community-poäng skulle ta större aktivitet utöver subreddits var “inte förlorade på Reddit.”

Inte säker på Fortnite i synnerhet, men jag tror att en intressant andra ordningens effekt av community-poäng kommer att vara att de kommer att användas av Reddit på andra plattformar som subreddit-användare bryr sig om. Detta går inte förlorat på Reddit. Varför annars göra poäng ERC20?

– Nick Tomaino (@NTmoney) 14 maj 2020

Framväxten av Loot Tokens

Adam Cochran, en partner på MetaCartel Ventures, publicerade nyligen en utmärkt djupgående analys av topp 10.000 Ethereum-adresser. Ett annat område som Cochran har fokuserat på nyligen är “loot tokens”, som han hävdar är en växande klass av krypto som skiljer sig från styrningstoken, dApp-tokens och bortom.

Cochran definierar loot-tokens som token som är “tjänbara inom en gemenskap snarare än köpt”, och i en nytt brev den här veckan hyllade analytikern och investeraren Community Points när Reddit avgörande omfamnade loot tokens.

Detta är goda nyheter för Ethereum, kryptoekonomins bästa tokeniseringsplattform hittills, och föreslår att andra webbplatser bortom Reddit kommer att utforska liknande initiativ i tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me