Ethereum Going Mainstream: Dette er skaleringsværktøjerne, der får det der

Ethereum

Ifølge mere end et par kryptoøkonomianalytikere er Ethereum på afsnittet med at gøre betydelige indgreb i mainstream via flere forskellige veje. Kan platformen fortsætte til det lovede land, da?

Det skal stadig ses, men optimismen vokser for, at den regerende platform for intelligente kontrakter kan nå hidtil usete adoptionshøjder. For at gøre vision til virkelighed skal Ethereum-økosystemet håndtere akut høje gaspriser først.

Gas er mængden af ​​ETH, som en bruger betaler for at få deres transaktion inkluderet i en Ethereum-blok. I perioder med stor efterspørgsel efter Ethereum-blokplads opstår transaktionstæthed, og gaspriserne stiger.

I de seneste uger har gaspriserne været høje, da Ethereums DeFi- og NFT-sektorer fortsætter med at svulme op. På den ene side er det gode nyheder: det viser, at Ethereum er nyttigt her og nu, og folk klager over at bruge det. På den anden side er høje gaspriser et smertepunkt for brugerne og kan forhindre udbredt vedtagelse, hvis de opretholdes på lang sigt.

Heldigvis for Ethereum svulmer dets økosystem af lag-to-skaleringsløsninger også fremad mod modenhed. Disse værktøjer vil drastisk øge kapaciteten for transaktionsgennemstrømning og i naturalier drastisk lavere gaspriser. Med andre ord er disse innovationer nogle af de største nøgler til Ethereums vedtagelse af mainstreams masser.

Lad os grave dybere og undersøge denne stigende konstellation af skaleringsløsninger.

Layer-Two Scaling Matrix

I de senere år har Ethereum-lag-to-skaleringsforskning samlet sig i 4 hovedområder. I rækkefølge fra ældste til nyeste er de Plasma, zkRollups, Optimistic Rollups og Validium.

Hvis du visuelt vil sammenligne, hvordan alle disse løsninger passer ind i det større billede, er en stor ressource Ben DiFrancescos 99. udgave af Build Blockchain Tech-nyhedsbrevet. Derefter offentliggjorde DiFrancesco Ethereums “Layer 2 Two-By-Two” matrix, som vises som følger:

Billede via Build Blockchain Tech

Så hvad betyder det hele?

Kort sagt, en baselag-blockchain som Ethereum lagrer alle sine data på mainnet og udfører al sin beregning der. Ved at håndtere datalagring og / eller beregning anderledes end mainnet gør, kan lag-to-skaleringsløsninger levere omfattende kapacitetsforbedringer til Ethereum.

Optimistiske Rollups

Optimistiske Rollups eller ORU’er kan forstås som ekstremt skalerbare sidekæder. De passer hvor de gør i DiFrancescos førnævnte matrix, fordi de gemmer data on-chain (på Ethereum mainnet), mens de håndterer beregning off-chain.

For at sikre, at denne beregning uden for kæden er korrekt, anvender ORU’er svindelbeviser. Dette betyder, at hvis nogen forsøger at indsende bedragerisk aktivitet, kan brugerne bestride svindel og få et depositum, der ejes af den dårlige skuespiller, skåret ned.

Sammenlignet med zkRollups, Plasma og Validium tilbyder ORU’er ikke så meget, når det kommer til forbedring af kapacitet. Hvor ORU’er virkelig skinner, er de dog i det væsentlige klar til at blive udbredt på en udbredt måde her og nu. I denne forstand er ORU’er ikke kun meget nyttige, men kan også købe tid til, at andre skaleringsværktøjer kan modnes.

zkRollups

Ligesom ORU’er gemmer zkRollups data on-chain. Men zkRollups adskiller sig ved, at deres beregning uden for kæden er afhængig af nul-viden-validitetsbeviser snarere end svindelbeviser for nøjagtighed.

Denne dynamik gør zkRollups kraftfulde, men ikke uden deres begrænsninger. For nu skal de skræddersys til specifikke applikationer, fordi en generaliseret zkRollup ikke ville være effektiv.

På den lyse side har forskellige zkRollups-løsninger gjort store fremskridt i Ethereum-økosystemet i de seneste måneder. Denne virkelighed antyder, at det ikke vil vare længe, ​​før disse opsamlinger får mere håndgribelig trækkraft omkring Ethereum-projektet.

Plasma

Plasma er den ældste af de 4 lag-to-skaleringsløsninger under diskussioner, og det er kendt for at håndtere både beregning og datalagring uden for kæden. Ligesom ORU’er er Plasma-implementeringer afhængige af svindelbeviser snarere end nul-videnbeviser.

I 2019 så det ud til, at udviklingsindsatsen begyndte at slappe af omkring plasmabaserede systemer, selvom det er vendt i år, da løsningen er tilbage i rampelyset på OmiseGos hæle afslørede sin Mere levedygtigt plasma (MoreVP) specifikation tidligere på denne måned.

Validium

Validium er den nyeste af Ethereums øverste lag-to skaleringsløsninger, der er på banen. Det holder datalagring off-chain og beskæftiger sig med beregning ved hjælp af nul-vidensbeviser

Det første eksempel på Validium i aktion er StarkWares StarkEx-motor, der er designet til at drive decentraliserede børser med stor effektivitet. Derfor vil mange DEX’er i fremtiden stole på Validium-teknologi.

Orthogonal til ETH 2.0

Hvad der er interessant ved de førnævnte skaleringsløsninger er, at de kan give større gennemløbsforbedringer til Ethereum, uanset hvor platformen er i sin levetid.

For eksempel er udviklere i øjeblikket i færd med at udvikle “Ethereum 1.0”, dvs. platformen, som vi i øjeblikket kender den, til “Ethereum 2.0”, som effektivt vil være en helt ny blockchain med omfattende optimeringer. En af disse optimeringer vil være udrulning af sharding.

Sharding er stadig et par år væk, men når det er live, vil det gøre Ethereum virkelig klar til at være offentlig infrastruktur for alle verdens mennesker. Den seje ting er dog, at løsninger som ORU’er, zkRollups, Plasma og Validium stadig vil være anvendelige og nyttige, når sharding er aktiveret. Alt i alt kan sharding kombineret med en voksende stabilitet af lag-to-innovationer gøre Ethereum til en magttur i de kommende årtier.

Fremskridtsmontering

I de seneste uger har kryptoøkonomien set flere lag-to Ethereum-skaleringsimplementeringer, der gør bemærkelsesværdige fremskridt.

Vi nævnte OmiseGos nyligt udrullede plasma-værktøj tidligere. Når det kommer til zkRollups, kan brugerne allerede tage værktøjer som f.eks Loopring løn og zkSync for et spin også. Og i sidste måned drillede ORU-specialisterne hos Fuel Labs Reddit Cash, et ORU-system, der viste, hvordan Reddit-community-tokens som BRICKS og MOONS let kan skaleres ved hjælp af Fuel’s tech.

Apropos Reddit, den sociale aggregatkæmpe slog bølger i denne uge, da den annoncerede “Great Reddit Scaling Bake-Off,”En konkurrence for medlemmer af Ethereum-samfundet om at foreslå den bedste skalering-to-skaleringsløsning eller -løsninger til webstedets nye community-tokens-system.

“Vores mål er at finde en løsning, der understøtter hundreder af tusinder af Community Points-brugere på mainnet i dag og til sidst kan skaleres til alle Reddit (430 millioner månedlige brugere),” sagde Reddit.

Gebyrer kan være høje indtil bredere vedtagelse

Alle lag-to-skaleringsløsningerne, der er diskuteret i dette indlæg, rykker tættere på udbredt adoption i Ethereum-samfundet. Men indtil denne vedtagelse er nået, kan de akut høje gasafgifter, som Ethereum-brugere står over for lige nu, forblive på plads.

Det skyldes, at efterspørgslen efter at bruge Ethereum er stor, og denne efterspørgsel ser ikke ud til at være langsommere når som helst, da DeFi- og NFT-sektorerne fortsætter med at varme op. Så gaspriserne vil sandsynligvis forblive et smertepunkt, indtil implementeringer af lag to kommer i kraft for at redde dagen.

Konklusion

Transaktioner på Ethereum er allerede billige og hurtige sammenlignet med mange almindelige betalingsskinner. Disse transaktioner vil snart blive meget billigere og meget hurtigere takket være innovationer som ORU’er og zkRollups.

Når det er sagt, kunne Ethereum være på bunden af ​​at blive en gamechanger i den bredere internationale betalingsarena og ikke kun inden for kryptoøkonomien.

Et Ethereum med effektive skaleringsveje er et Ethereum, der kan begynde at kæmpe alvorligt med verdens PayPals, Venmos og Squares.

Hvis Ethereum ender med at gøre det stort i fremtiden, vil det helt sikkert være delvist på ryggen af ​​skaleringsløsningerne, der udvidede platformens muligheder i sine tidlige år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me