Ethereum 2.0 Testnet hämtar ånga: Vitalik Buterin säger att det är “Enorm framsteg”

Ethereum

I flera månader, till och med år, har medlemmar i Ethereum-samhället väntat på 2.0-iteration av blockchain.

Medan den nuvarande versionen av Ethereum – den som nu rymmer 33 av de 33 bästa tokens i kryptovalutaindustrin, som observerad av Justin Drake – har lyckats, antas uppgraderingen ha potential. Så mycket potential att vissa tror att Ethereum når en punkt där inga andra smarta kontraktsplattformar kommer att kunna hålla ett ljus mot det.

Förra året, på Token2049 i mars, berättade Buterin för en publik i Hong Kong att när uppgraderingen är helt utrullad kommer Ethereum att vara en “nästa generations blockchain” som är hundratals gånger snabbare och mer skalbar än den nuvarande iteration.

Och äntligen närmar sig det äntligen.

Ethereum 2.0 Testnet får nästan 20 000 validerare på dagar

Under de senaste dagarna lanserade Prysmatic Labs blockchain-utvecklingsteam sitt senaste projekt, “Topaz” testnet för Ethereum 2.0-programvara, vars tidigaste fas (fas 0) nyligen har granskats. Topaz är nu det ledande testnätet för Ethereum.

Testnets lansering har gått obemärkt förbi. Enligt Etherscan data den 20 april finns det redan 18 667 aktiva validerare i nätverket, med nästan 1 000 fler som tävlar om en plats. Validatorer ersätter gruvarbetare i Ethereum 2.0 och måste satsa minst 32 Ether för att verifiera transaktioner och få belöningar som ett resultat.

Ethereum-samhället har varit, låt oss säga, över månen om lanseringen av testnätet.

Vitalk Buterin, skaparen av Ethereum, förklarade att han tycker att även om han inte tror att Topaz-konfigurationen är “THE Multiclient Testnet ™”, ser han lanseringen som “enorma framsteg” och “utmärkt arbete” av teamet bakom.

Mainnet-konfiguration eth2 testnet.

Observera att detta sannolikt inte är riktigt än "THE Multiclient Testnet ™", eftersom vi sannolikt kommer att göra en eller två omstart snart för att få fler chanser att testa uppkomstmekanismen. Men ändå, stora framsteg och utmärkt arbete av @prylabs https://t.co/EmUNnOoL6Q

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 14 april 2020

Andra har också uttryckt deras upphetsning, dela bilder av sina system som kör valideringsprogramvaran i Topaz testnet, med andra som helt enkelt påpekar att de är extremt glada över den här nyheten.

Om allt går bra, förväntas Ethereum 2.0 lanseras under de närmaste tre månaderna.

Lanseringen av Ethereum 2.0 kommer att skapa “Den största ekonomiska förändringen i samhället”

Även om Ethereum 2.0 inte ens lanseras har analytiker redan försökt spekulera i effekten av uppgraderingen på priset på Ether.

Partner på Metacartel Ventures, Adam Cochran, kom ut med en 50-delad Twitter-tråd om hur en fullständig utbyggnad av uppgraderingen dramatiskt skulle kunna höja Eters pris. Även om ett långvarigt svar, minst sagt, kokade hans Ethereum-tjurfall ner till fyra grundidéer:

  • Ethereum-validatorer för att orsaka en leveranschock: Med införandet av validerare kommer många investerare att skynda sig att köpa 32 Ether för att sätta sina tillgångar för att tjäna avkastning på sina innehav. Cochran uppskattade att 10 till 30 miljoner eter kunde tas bort från den öppna marknaden, vilket resulterade i en dramatisk leveranschock.
  • Detaljhandelsinvesterare kommer att flyta ut på marknaden: På grund av denna leveranschock kommer detaljhandelsinvesterare, som är det som främst drev upp kryptomarknaden 2017, sannolikt också att börja investera, vilket skapar en ännu större leveranschock.
  • Grundläggande efterfrågan på eter kommer att öka: För att lägga till detta, på grund av de grundläggande förbättringarna som Ethereum 2.0 kommer att lansera, förväntar sig Cochran att marknaden kommer att börja skaffa upp massor av Ether av grundläggande skäl, som att arbeta med kontrakt, att använda i decentraliserad finansiering, etc..
  • Eter kan brännas: Slutligen finns det ett förslag om att Ether ska brännas när transaktioner äger rum, vilket bara skulle förvärra dynamiken i utbudsefterfrågan till förmån för tjurar.

Alla dessa trender som fungerar tillsammans kommer att resultera i att den “blå diamanten går upp”, som Cochran uttryckligen uttryckte det, med hänvisning till Bitcoin-gemenskapens skämt med “orange mynt går upp.”

1/50

ETH 2.0 är bara några månader borta och kan visa sig vara det största ekonomiska skiftet i samhället av några viktiga skäl.

Här är mina 7 ekonomiska fall för hur ETH kommer att formas med ETH 2.0-lanseringen. pic.twitter.com/fxIqu07xAb

– Adam Cochran (@AdamScochran) 17 april 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me