Binance fördubblar stödet för Ethereum-ekosystemet

Binance Gitcoin

Cryptocurrency exchange powerhouse Binance har alltid tagit något av en “allt ovan” strategi för kryptoekonomiska satsningar.

Denna dynamik ledde till att företaget utvecklade Binance Smart Chain (BSC), en blockchain som ligger i bollparken för andra smarta kontraktsprojekt som Ethereum, Polkadot, EOS och mer.

Eftersom Binance har ökat sina aktiviteter runt BSC-ekosystemet de senaste månaderna, som lanseringen av Venus stablecoin-systemet och Vai stablecoin, har vissa i Ethereum-kretsar blivit trötta på att Binance försökte muskla sig förbi Ethereum.

Ändå har Binance grundare och VD Changpeng Zhao länge betonat hur han tror att framtiden för krypto inte kommer att definieras av kattrattelopp, utan snarare av interoperabilitet, samarbete och i slutändan delade och parallella framgångar.

Rättvis, och Binance lever upp till den samarbetsvisionen på ett stort sätt om börsens nyligen aviserade löfte om Ethereum-ekosystemet är någon indikation.

$ 100 000 donation till ETH-communityn

Den här veckan tillkännagav Binance VD Zhao vid Binance Summit: Blockchain tillämpade att kryptobörsen skulle donera $ 100.000 USD Gitcoin Grants Round 8, som kommer att löpa från 2 december till 18 december 2020.

.@cz_binance just meddelat det #Binans har lovat att donera 100 000 dollar till nästa @gitcoin Bidrag matchande runda för att stödja kommande #Ethereum projekt. https://t.co/FsjFAdAxXz

– Binance (@binance) 10 november 2020

Gitcoin är som ett socialt nätverk på steroider för Ethereum-frilansarsamhället. Bland Gitcoyns flaggskeppserbjudanden finns Gitcoin Grants, ett donationsfinansieringssystem för Ethereums innovatörer som använder en speciell Quadratic Funding (QF) -algoritm för att låta gräsrotsdonationer på så lite som $ 1 matchas till en summa på + $ 100 per pop av andra givare..

Gitcoin håller sina bidragssäsonger i omgångar, som har blivit alltmer populära och respekterade i ekosystemet under 2020. Den sista omgången, Gitcoin Grants Round 7, var den största hittills och satte in mer än 370 000 dollar för matchande donationer från DeFi-projekt som Chainlink, yEarn och mer.

Nu hoppar Binance in i åtgärden för runda 8 med ett monetärt bidrag som är över 1/4: e värdet av förra rundens startfonder. Så här ser dina pengar ut där din mun ser ut, i kryptoekonomisk stil. I sitt tillkännagivande av donationslöftet, utbytet noterade:

”Vi tycker att det är viktigt att arbeta över olika blockkedjor för tillväxten av Binance Smart Chain och hela branschen i allmänhet. Det finns olika parter som alla driver mot decentralisering, och det är en av anledningarna till att vi gjorde Binance Smart Chain kompatibel med Ethereum. […] Det är viktigt att påpeka att medan Binance Smart Chain och Ethereum är två separata blockkedjor, är de inte nödvändigtvis konkurrenter […] Som en blockchain-industri måste vi arbeta tillsammans och förnya och hitta fler användningsfall för blockchain-ekosystemet i stora drag.”

Intresset ökar?

Ethereum är en kraftfull turné i kryptoekonomin just nu, så det är ingen överraskning att Binances ledarskap har nätverket på sin radar på ett stort sätt.

Ändå går denna $ 100k Gitcoin-donation mycket djupare än bara att ha Ethereum på börsens radar, en dynamik som är i linje med VD Zhaos växande deltagande intresse mot den regerande smarta kontraktsplattform.

Strax innan Gitcoin-donationen tillkännagavs kommenterade Zhao på sitt personliga Twitter-konto att “Jag kan köpa 32 ETH, bara för orsaken”, och tillade att påståendet inte var ekonomisk rådgivning utan helt enkelt stöd för Ethereums utvecklingsarbete i allmänhet.

Jag kanske köper 32 #ETH, bara för orsaken.

Inte ekonomisk rådgivning. Bara stödja ETH-utveckling.

– CZ Binance (@cz_binance) 10 november 2020

Anmärkningarna kommer när det efterlängtade avtalet om ETH2-insättningsadress lanserades tidigare denna månad, en utveckling som banar väg för Ethereums övergång till proof-of-stake (PoS) -konsensus – där validatorer spelar 32 ETH i partier istället för gruvdrift – börjar redan den 1 december 2020.

Under tiden ser vi vart Ethereum går härifrån och hur Binance fortsätter att interagera med den ledande smarta kontraktsplattformens ekosystem framöver. För närvarande är börsens senaste övertagare imponerande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me