Ange MetaCoin: En Stablecoin-insats i USD Drivs av ETH & Uniswap

Ethereum

MakerDAO-projektet har blivit inget annat än en hörnsten i Ethereums decentraliserade finansarena under de senaste två åren, eftersom dess byggare och samhälle har förvaltat Dai stablecoin och Maker Vaults utlåningssystem, en av DeFis första breakout-dApps, ganska utmärkt hittills.

Faktum är att Makers tidiga framgångar är att mått som Maker Dominance Rate – som spårar hur mycket värde som är låst som säkerhet i projektets smarta kontrakt jämfört med vad som är låst i resten av DeFi – har blivit allt mer bevakade.

Det är också MakerDAOs uppgång – nämligen de ökande ekonomiska insatserna runt det – som har gjort några Ethereum-intressenter mer bekymrade över spöket om värsta fallsscenarier.

Det finns till exempel möjligheten till otroligt beteende från MKR-valar, eftersom innehavare med tillräckligt stora MKR-trover kan försöka använda styrningstoken för att inbrott i Maker dApp. Ack, det är där ny MetaCoin-idé kommer in: det är ett förslag om ett smalare, “styrningsminimerat” MakerDAO-alternativ.

Ett nytt mynt på blocket

Den 9 februari publicerade MolochDAO-grundaren och SpankChains VD Ameen Soleimani ett förslag till ett “MetaCoin v0” -stablecoin-projekt. Där skisserade han hur MetaCoin kunde erbjuda ett liknande men mer strukturellt konservativt alternativ till systemet som ligger till grund för Dai.

“Målet med ett sådant system är inte att ta till sig DAI: s ställning som de facto decentraliserat stablecoin, utan snarare att skapa ett säkert alternativ för dem som har olika riskpreferenser,” sa Soleimani.

Intresserad av ett alternativ till @MakerDAO?

Tillkännage MetaCoin — Den styrda-minimerade decentraliserade Stablecoin!

Eftersom pengar är för viktiga för att man ska kunna lämna dem åt människor!

&# 129297;&# 129297;&# 129297;&# 129297;https://t.co/97tjNMUuWo

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 9 februari 2020

Följaktligen skulle huvuddelarna i MetaCoin-modellen vara en META-styrningstoken, som MKR, och COIN som en $ 1 USD stablecoin-analog till Dai.

Användare kan använda det endast eter-systemet för att låsa in ETH för att dra upp lån med över säkerhet i COIN. MakerDAO tillåter ETH, Basic Attention Token (BAT) och sannolikt fler tillgångar senare som säkerhet.

Ändå skulle MetaCoin bland annat skilja sig från MakerDAO på två viktiga sätt.

Idén? Leaner, mindre attackyta

MetaCoins två huvudsakliga skillnader med MakerDAO har att göra med 1) dess föreslagna beroende av ett indirekt system för prisorakler, och 2) en algoritmisk mekanism för att bibehålla COIN: s $ 1-pinne.

I MakerDAO är prisorakler en fråga om direkt styrning – med andra ord kan MKR-innehavare rösta om dem. Soleimani har föreslagit ett mer indirekt system för MetaCoin, ett som innebär att META-innehavare röstar på en korg med USD-stablecoins för att tillhandahålla referenspriser:

”I MetaCoin väljer inte styrsystemet direkt prissättningar. Istället väljer styrningen flera fiat-backade stablecoins (dvs. USDC, USDT, TUSD) och använder sedan det volymvägda genomsnittspriset för den korgen på [den decentraliserade börsen Uniswap] för att bestämma referenspriset på ETHUSD.

Utöver att rösta om en nödstopp då skulle MetaCoin-användare bara möta styrning när det gäller att bestämma denna korg. Här skapar det strukturella beroende av Uniswap en intressant design; Soleimani noterade att det borde ge ännu mer nytta och göra saker “enklare” i tid eftersom DEX: s kommande v2-uppgradering var “inställd på att starta med inbyggda beräkningar av glidande medelvärde.”

Så långt pegdynamiken går, debiterar MakerDAO Maker Vault-användare en rörlig ränta till mint Dai, och MKR-innehavare röstar manuellt och rutinmässigt för att bestämma denna ränta – den så kallade Dai Stability Fee (DSF) – för att hålla de ekonomiska förhållandena mogna för en $ 1 pinne. Däremot skulle MetaCoin använda sig av en automatiserad “kontrollslingmekanism” för att bestämma sin egen rörliga ränta, sa Soleimani:

“… -Kontrollen implementeras som ett smart kontrakt som tar det aktuella priset på COIN, jämför det med det volymviktade genomsnittspriset på stablecoin-korgen (används som referenspunkt för $ 1) och uppdaterar automatiskt räntan baserat på skillnaden.”

I slutändan drog MolochDAO-grundaren slutsatsen att det var långt ifrån säkert att MetaCoin-ansträngningen skulle ”resultera i en allmänt adopterad och långlivad stablecoin”, men den erbjöd redan särskilt en ”ny mall från vilken samhällen kan lansera sina egna stablecoins med minimal overhead . ” Det är ett projekt att titta på därefter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me