YFLINK tillkännager nytt projekt: LINKLEND för LINK & YFL-innehavare

YFLINK, Ekosystemet för brytning av likviditet, har meddelat dess senaste tillskott, ett tillståndsfritt gemenskapsstyrt utlåningsprotokoll för Chainlink-communityn och YFL-tokeninnehavare.

Protokollet kommer att fokusera på att tillhandahålla säkerhet och värdeupptagning för sina användare, samtidigt som det erbjuder ett brett utbud av funktioner och konstruktioner som enligt företaget “kommer att göra det möjligt att vara det första i sitt slag utlåningsprotokoll i kryptoekosystemet . ”

Crypto-Collateralized Lånplattformar har utrymme för förbättringar

Crypto-collateralized-lån växte i popularitet med tillkomsten av Decentralized Finance, vilket möjliggjorde skapandet av nya handels- och investeringsstrategier samtidigt som de ökade fördelarna och tjänsterna som erbjuds av kryptoekosystemet.

Det fanns, och finns fortfarande, flera utmaningar som måste hanteras innan de blir mer tillgängliga för allmänheten.

Vid denna tidpunkt införs nödvändigtvis olika säkerhetsnivåer vid utlåning av kryptovalutor, nivåer som kan göra underhållet till en extremt komplicerad fråga på en marknad som kännetecknas av dess höga volatilitet..

Denna höga volatilitet som är inneboende i kryptomarknaden kan enkelt resultera i kaskad likvidationer när investerare får panik, vilket bara har blivit mer problematiskt eftersom nätverk som Ethereum lider av prestandafrågor på grund av deras mättnad, vilket hindrar användare från att svara i tid.

Det är inte heller ovanligt att kryptolånprotokoll drar nytta av likvidationer samtidigt som de långsiktiga lånen på grund av osäkerhet avskräcks..

Detta har varit särskilt sant för Chainlink-communityn eftersom dess användare tappar kraftigt vid likvidationer medan de lånar ut protokollets live AAVE.

Andra problem som visas i dessa protokoll kommer i form av användarupplevelse och användbarhet, som enkelt kan åtgärdas med några viktiga designändringar.

LINKLENDs strategi för kryptokollateraliserade lån

YFLINKs nya produkt syftar till att vara “den första riktigt kryptosäkra utlånings- och upplåningsplattformen”. För att uppnå detta kommer LINkLEND att koppla priset på säkerheter i krypto till själva token istället för USD-värdet, vilket effektivt tar bort potentiella problem orsakade av masslikvideringar.

Enligt tillkännagivandet kommer LINKLEND-användare att kunna mynta syntetiska tillgångar (synTokens) motsvarande en procentandel av bastoken, vilket i sin tur kommer att ge dem en procentandel av det tillförda kapitalet beroende på de befintliga regler som skapats av TFL-styrning och priset den underliggande tillgångens volatilitet.

Till skillnad från andra protokoll använder LINKLEND inte variabla säkerhetsnivåer baserat på faktorer som USD-pris eller likvidationer, utan på mängden präglade SynTokens. Användare kommer att öppna en position när SynTokens präglas, som sedan kan lösas in genom att återbetala de SynTokens som ursprungligen präglades.

Resultatet av detta tillvägagångssätt är att användare inte behöver överväga risken för likvidationer eller underhålla sina säkerheter medan de är i en öppen position, vilket underlättar användningen av plattformen och ger extra rättvisa.

Detta är särskilt viktigt vid en tidpunkt då Ethereums mättnad kan leda till förluster, eftersom de inte behöver skynda sig att avveckla baserat på fluktuationer baserade på en USD-pinne.

YF-länk: LINKLENDs batteri

LINKLEND-protokollet kommer att drivas av YF Link Token, vilket gör det möjligt för stackare som deltar i YFL-styrningspoolen, statskassan eller LINKPAD-fonden för att generera vinster genom att få en procentandel av de avgifter som betalas vid tidpunkten för prägling och inlösning av synTokens.

Det förväntas att detta kommer att resultera i fortsatt tillväxt av både LINKLEND- och YFLink-ekosystemen genom att främja användningen av tjänsterna och satsa på tokens, allt utan att behöva förlita sig på användarens likvidation.

Ett annat sätt för användare att öka sina vinster är att LPing i synToken-poolerna, generera handelsavgifter från dem som handlar mellan de syntetiska tillgångarna och deras underliggande tillgångar.

LINKLENDs unika tillvägagångssätt och funktioner är nästa steg i utvecklingen av YF Link-ekosystemet, vilket gör att befintliga användare kan generera fler vinster och skapa ett alternativ för DeFi-entusiaster som letar efter ett bättre system som inte förlitar sig på deras förluster.

Även om de tekniska aspekterna och beslutsprocessen bakom designen ännu inte har publicerats kommer det att vara intressant att se om LINKLEND kommer att kunna störa DeFi-marknaden genom att skapa en enklare och rättvisare kryptolåneplattform.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me