Talking DeFi With bZx Co-Founder Kyle Kistner: On Fulcrum, Governance & More

bzx

bZx är ett utlånings- och marginalhandelsprotokoll byggt på Ethereum. Nu det 12: e största projektet i den decentraliserade finanssektorn, protokollets smarta kontrakt står för närvarande för mer än 4 miljoner dollar i totalt värde låst (TVL) enligt trackersajt DeFi Pulse.

bZx steg särskilt i rampljuset tidigare i år, när två angripare eller angripare vid två separata tillfällen använde en ny DeFi-teknik som kallas flash-lån för att utnyttja protokollet och göra av med en liten eter (ETH) i processen.

I kölvattnet av dessa avsnitt har bZx-byggare vidtagit nödmanövrer, utfärdat Mea culpa till samhället och kartlade en väg framåt för protokollet som inkluderar revisioner och en övergång till styrning via en decentraliserad autonom organisation (DAO).

Följaktligen vill DeFi-projektets stödjare stiga starkare och göra bZx-ekosystemet bättre än tidigare. Blockonomi pratade med Kyle J. Kistner, medgrundare och vision vision officer (CVO) för bZx-teamet, att dyka djupare in i projektet och se vart det kan gå härifrån.

I framtiden kan handlare använda bZx utan att veta det, säger Kistner

William Peaster, Blockonomi:

Utlåning har varit en breakout-sektor för det nya DeFi-ekosystemet. Och med de 1 miljard dollar som är låst i DeFi-märket som nyligen berörts för första gången ser det ut som det finns gott om utrymme för mer tillväxt i framtiden.

bZx’s front-end Fulcrum är intressant här, till skillnad från andra topp DeFi-utlåningsprojekt, erbjuder det också direkt decentraliserad marginalhandel. Kan du tala lite om pTokens och hur de fungerar inom ramen för Fulcrum-marginalsystemet, liksom vad du ser som de största fördelarna med decentraliserad marginalhandel?

Kyle Kistner, bZx:

Fulcrum pTokens är poolade positioner som gör att du kan gå med i andra i hävstångs- eller korta positioner. Dessa positioner tokeniseras, vilket öppnar upp en mängd intressanta användningsfall, inklusive att använda pTokens som säkerhet eller samla dem för att skapa strukturerade produkter.

Ur ett användarperspektiv har decentralisering två primära fördelar: vårdnad och öppenhet. Användare kan handla direkt från sin plånbok och blockchainens transparens möjliggör en mycket större uppskattning av plattformsrisken. Ur ett utvecklingsperspektiv tillåter pTokens DEX och utbyten att skapa vitlabelmarginallösningar med minimal overhead. 

William Peaster:

En av de saker som jag tyckte var tvingande under min forskning om Fulcrum var dess försäkringsfond, som är strukturerad för att täcka långivare genom en del av de räntor som låntagarna betalar via bZx smarta kontrakt..

Eftersom BZRX är ett styrelsestecken för protokollet som MKR är i MakerDAO-community-röster, tänker ni er att parametrarna kring saker som denna fond kommer att bli föremål för framtida styrning från bZx och Fulcrum-intressenter? Eller är försäkringsfonden i synnerhet mer ett hårdkodat designval för att säkerställa ett golv med minimal överlevnad? Vilka andra saker kan Fulcrum-användare vara intresserade av att rösta om i framtiden?

Kyle Kistner:

Vi föreställer oss att fonden kommer att bli föremål för vidare utveckling genom styrning. Vi tror att det fortfarande finns mycket att tänka kring värdefångst.

Ekosystemet är fullt av oväntade omständigheter, och vi tror att mycket av styrningen kommer att fokuseras på de utmaningar som protokollet möter under utveckling.. 

William Peaster:

Nyligen släppte Gelato Finance alfaversionen av sin “personliga Ethereum-bot”, som bland annat kan användas för att automatisera öppningen av hävstångspositioner på Fulcrum.

Den typen av utveckling får mig att tänka på ordspråket “En stigande tidvatten lyfter alla båtar”, i den mån både Fulcrum och Gelato’s alfa blir så mycket mer attraktiva och användbara just för att de (och andra dapps) lätt kan kopplas ihop i den här vinsten – vinn. Är himlen gränsen när det gäller DeFi-komposibilitet? Förväntar sig Fulcrum-teamet att se många liknande melds komma?

Kyle Kistner:

Absolut, vi ser bara början på alla olika sätt som protokoll kan komponera.

Vi har sett en explosion av aktivitet kring tokeniserade lån som iDAI, men vi har ännu inte sett samma kambrianska explosion av aktivitet kring tokeniserade affärer. Gelato representerar avantgarden för den kommande vågen av innovation och experiment. 

William Peaster:

Konceptet att Fulcrums iTokens används som säkerhet i DeFi är verkligen intressant. Kan du beröra några av de relaterade möjligheterna för den dynamiken?

Kyle Kistner:

Om MakerDAO lade till iDAI som säkerhetstyp eller AAVE lade till iDAI som säkerhetstyp skulle det låta dig låna mot din iDAI medan du fortfarande tjänar ränta.

Denna typ av komposibilitet skulle naturligtvis införa en viss beroendefaktor i de andra systemen. Det är en av riskerna med komposibilitet. Det är kraftfullt men introducerar sammansatta risker i systemet.

William Peaster:

Vad är på väg mot Fulcrum-projektet? Några kortsiktiga händelser som kommer upp och vad sägs om långsiktiga planer? Hur kan Fulcrum se ut om några år framöver, till exempel?

Kyle Kistner:

På kort sikt går plattformen igenom en serie granskningar. Vi kommer att släppa några spännande funktioner som begränsningsorder och stoppa förlust medan vi skapar ett PRO-gränssnitt för mer erfarna användare.

På medellång till lång sikt arbetar vi på protokollnivå för att tillhandahålla en effektivare mekanism för ränteupptäckt utöver vår nuvarande AMM-design. Vi ser många människor som använder protokollet utan att veta det eftersom det driver deras favorit-DEX- eller CEX-marginalbackend.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me