Inde iearn.finance: en DeFi Aggregator til optimerede afkastmuligheder

DeFi

Ethereum-økosystemet oplever hurtig vækst, og en ikke-triviel del af denne blomstring drives af en bølge af interesse omkring dens decentraliserede finansierings- eller DeFi-apps..

Faktisk er det netop den tilladelsesløse programmerbarhed og komponerbarhed, som Ethereums DeFi-sektor giver, der gør det tempo for innovation, som rummet i øjeblikket ser muligt.

Denne dynamik er, hvor Ethereum-samfundets “money legos” -meme kommer fra: projekter, store, mellemstore og små, er i stigende grad i stand til at forbinde hinanden på en række forskellige måder for at levere nye slags apps til brugerne.

iearn.finance er en af ​​de mindre apps i DeFi-arenaen, men det er et interessant projekt, og dets oprettelse og vedligeholdelse er symbolsk for DeFi-brugerens åbne, kan-klare atmosfære.

Hvad er iearn?

Måske er den enkleste beskrivelse af iearn blevet tilbudt af ConsenSys Product Lead Jordan Lyall, der tidligere og passende har beskrevet platformen som “en samler af interesseindtjenende DeFi-muligheder.”

Når det er sagt, gør iearn DeFi forenklet, for så vidt det er et gratis, ikke-frihedsberøvende og open source-værktøj, der har til formål at hjælpe brugerne med at maksimere udbyttet. Inspireret af DeFi Zap lader platformen sine brugere automatisk udnytte udlåns- og likviditetsudbyderrater gennem flere DeFi-udbydere samtidigt, f.eks. Uniswap, Compound, Fulcrum, Aave, dYdX og DDEX.

iearns minimale grænsefladeiearns minimale grænseflade

Hvem blev det lavet af?

iearn blev oprettet af Andre Cronje, der dagslys som den vigtigste kryptokodevurderer ved branchepublikationen CryptoBriefing.

”Jeg brugte halvdelen af ​​min dag på at se udlånsudbyderrenter og likviditetspuljer,

konstant bevæger sig rundt om fonde for at maksimere udbyttet, ”har Cronje bemærket om hans motivationer.

Efter at have kigget på nogle af de idiosynkratiske begrænsninger i andre DeFi-managementtjenester, besluttede Cronje at tage en knæk på at lave sit eget automatiserede pengelego-system. Resultatet blev iearn, som Cronje har konstrueret til at udnytte de bedste DeFi-tilbud til enhver tid, som udvikleren har forklaret i projektets dokumentation:

iearn.finance er et sæt protokoller med enkelhed i tankerne. Du leverer det aktiv, du ønsker at tjene på, bytter det til dets repræsentative token (ETH til iETH), og den underliggende ETH investeres baseret på den nuværende mest optimale strategi. Denne motor er ikke en rateraggregator, der derefter placerer din ETH i Fulcrum, fordi den har den højeste hastighed. I stedet analyserer den strategier på tværs af forskellige områder. Det tager højde for pool-likviditet i Uniswap, og hvis der muligvis er en bedre strategi for gebyrer, da dette er en afdækket position. Det vil se efter byttemuligheder mellem flere udvekslinger for mindst mulig glidning. ”

Desuden har Cronje, da iearn har været åben sourcet, opmuntret og endda demonstreret hvordan andre kan bruge systemets underliggende infrastruktur til at skabe nye, lignende planlagte platforme.

TeknologiTeknologi, der anvendes i iearn.finance

Y-token

For at gøre interesseindsamlingen til en ligetil affære bruger iearn sine egne indpakkede “Y” -tegn, f.eks. yDAI og yUSDC, der bruges til automatisk at spore og dispensere interesse fra DeFi-aktiviteter, der sker under iearns hætte.

Denne dynamik er god for brugeroplevelsesfaktoren: For at begynde at udnytte iearns Dai-udbyttemuligheder behøver du kun at købe den ønskede mængde yDai.

En begrænsning for dette design er en vis grad af fleksibilitet, som Cronje tidligere har forklaret:

”Der er dog et problem med at bruge iearn.finance, [hvilket er det] med iearn.finance, du er en del af en fælles pulje af likviditet. Det betyder, at mindre investeringer ikke kan være vigtige af øjeblikkelige flashinteresser. “

Da iearns infrastruktur er offentlig, kan brugerne imidlertid implementere deres egne private versioner af platformen, hvis de ønsker at nyde mere fleksibilitet og tilpasningsmuligheder.

På brugergrænsefladen

Brugerdashboardet i iearn minder Uniswap om i sin enkelhed og smagfulde æstetiske design. På platformens landingsside præsenteres brugerne straks for de bedste regerende indtjeningsmuligheder, f.eks. fra Dai-, USDC- eller USDT-aktiviteter.

Understøttede kryptovalutaer

Lige nu understøtter iearn følgende kryptovalutaer: ETH, wBTC, DAI, USDC, USDT, TUSD, USDT og sUSD.

I fremtiden ønsker Cronje at tilføje yderligere support til MKR, SNX, LINK, KNC, BAT, REP og ZRX.

Relaterede projekter til sammenligning

iearn er i samme ballpark som anden DeFi-indsats som DeFi Saver, Topo-projektet, Staked’s Robo-Advisor for Yield (RAY) og Idle Finance.

Det er ikke, at disse alternativer ikke er værd at bruge – det er snarere, at Cronje med iearn simpelthen satte sig for at skabe en platform, der understøtter et bredere udvalg af tokens og interessemuligheder..

Hvor stor er iearn nu?

Lige nu er iearn stadig ret lille, men det er ikke overraskende, da det er relativt nyt.

Specifikt ser det ud til, at der er mere end $ 500.000 USD i værdi poletter låst inde i iearn-platformen ved pressetid. Hvis summen er nøjagtig, og hvis vi sammenligner den med værdien, der er låst inden for andre DeFi-projekter, ville iearn i øjeblikket komme ind på 19. plads på leaderboard-tracker-webstedet DeFi Pulse, nemlig mellem decentral forudsigelsesplatform Augur ($ 767.000) og digital asset management-projekt. Melon ($ 355.000).

At være i top 20 af DeFi-projekter ville naturligvis ikke være dårligt for et projekt, hvis nybegyndelse kun har været mund til mund til dato.

Ingen forretning eller investorer, kun brugere

iearn er ikke et profit-projekt for Cronje. ”Der er ingen forretningsmodel,” har udvikleren forklaret.

I denne forstand forstås platformen bedst som en anden DeFi-pengelego, der kan bruges, bygges på eller ændres af enhver, som de vil. raccordingly åbent indkøbt projektets forskellige smarte kontrakter, herunder kontrakterne for yDAI og derover.

Skaberen tilbagekalder kontrol

Et voksende punkt for diskussion omkring Ethereum DeFi-økosystemet har været omkring emnet admin-nøgler, dvs. hvor decentraliserede projekter er, hvis administratorer kan håndhæve ensidige ændringer til en platform efter ønske. “DeFi” -foretagender med problematiske admin-opsætninger forstås bedst som depotplatforme som en centraliseret kryptobørs.

Når det er sagt, er der mere end et par DeFi-projekter, der ikke er helt decentraliserede. Selvfølgelig er der forskellige kompromiser og fremskridt, som ethvert hold kan overveje, men der er folier i live i naturen som Uniswap, hvis kontrakter ikke kan kontrolleres af nogen.

Hvad angår iearn, har Cronje tilsyneladende tilsluttet sig rækkerne af projekter som Uniswap, da udvikleren rapporterede i februar 2020, at han opgav kontrollen med iearn-platformens ejerskab, et skridt, der effektivt decentraliserede tjenesten til evig tid.

Jeg er glad for at meddele, at jeg efter de foreløbige resultater af revisionerne har tilbagekaldt ejerskabet for @iearnfinance

Alle onlyOwner-funktioner er nu deaktiveret, og der er ingen part, der har kontrol over kontrakterne. Ingen nøgler, ingen bagdøre, kun #DeFi https://t.co/a9L6yFFsW8 pic.twitter.com/EqUgJhNrId

– Andre Cronje (@AndreCronjeTech) 9. februar 2020

Som Cronje yderligere forklarede i den samme Twitter-tråd:

”[Basiskontrakterne] er permanente. Nye funktioner har brug for nye kontrakter, men jeg har en indbygget “swap” -protokol til at bytte fra v1-kontrakter til v2-kontrakter. Blot 1 ekstra godkendelse i tegnebogen. Nye kontrakter har kun Ejerfunktioner fjernet som standard. Ingen tvangsopgraderinger. ”

Flytningen skal være med til at skabe mere tillid til projektets pålidelighed.

Nu på Dune Analytics

Dune Analytics er en af ​​de bedste nye analytiske platforme i Ethereum-samfundet. Især har den en dedikeret iearn-side, så hvis du er interesseret i at spore iearn fremover, er dette en fantastisk dataportal til bogmærke.

iearn.finance hos Dune Analyticsiearn.finance hos Dune Analytics

Konklusion

iearn er blandt de nyeste i en nylig strøm af nye automatiseringsfokuserede DeFi-projekter. Hvis disse tjenester bliver mere populære, synes iearn potentielt at være klar til at stige op med den stigende tidevand. Da platformen er blevet åbnet for samfundet på den måde, den har gjort, skal du ikke blive overrasket over at se andre projekter, der begynder at bygge op af iearns infrastruktur i de kommende måneder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me