DeFi-plattformen dYdX drar in imponerande DEX-marknadsandelar

dydx

dYdX är en icke-depåbaserad decentraliserad börs, eller DEX, som fokuserar på marginalhandel, derivat och utlåning i Ethereums stigande decentraliserade finanssektor.

Dess byggarbetsplats? Att demokratisera kraftfulla finansiella verktyg för massorna så att användare var som helst, när som helst kan ha medel för att göra avancerade affärer utan att begränsas av lokal eller status.

Enligt trackerwebbplatsen DeFi Pulse är plattformen för närvarande det 7: e största projektet i DeFi. Det är inte dåligt alls, men där dYdX nyligen har lagt upp imponerande siffror nyligen är det i sin andel av den bredare DEX-marknaden.

dYdX-användning trender upp

Tack vare en ny uppdaterad statistik sida från Ethereums datainstrumentpanel Dune Analytics vet vi nu att dYdX-protokollet svarade för allt från 29 procent till 44 procent av hela marknadsandelen för DEX-aktivitet på Ethereum under den senaste veckan.

Dessutom kan man se från dYdX: s nya Dune Analytics-instrumentpanel att plattformens del av DEX-marknaden har varit stadigt uppåtgående sedan december 2019, då dYdX stod för en marknadsandel så låg som 3 procent.

Bra instrumentpanel av @DuneAnalytics & @tomhschmidt!

Höjdpunkter:

– MAU har ökat nästan 3 gånger sedan januari &# 128200;

– dYdX med nästan 40% DEX-marknadsandel &# 129351; https://t.co/qDOjYJxXwo

– dYdX (@dydxprotocol) 11 mars 2020

Från december låg till nyligen 44 procent hög är tillväxten på mer än 1300 procent – en lutning som tyder på att dYdX, som lanserade gränsorder och en inhemsk ETH-DAI-marknad förra hösten, börjar få tidigt grepp.

Per Dune Analytics har börsens aktiva användare varje månad eller MAU respektive WAU ökat också.

dYdX gick från 471 MAU tillbaka i januari till 1345 MAU denna vecka, för en ökning med 185 procent. Under samma tidsperiod gick plattformen från 202 WAU till 757 WAU, för en ökning med 275 procent.

Dune Analytics håller också på att lägga till dYdX-statistik till webbplatsen DEX-spårningssida, så snart kan användarna lättare spåra hur plattformen jämförs med andra populära DeFi-börser som Uniswap, Kyber Network, 0x och Oasis under de kommande månaderna..

Ny Daily Volume Record

Tillsammans med att redovisa en betydande del av all DEX-aktivitet den här veckan, upplevde dYdX också särskilt sin bästa volymdag hittills.

Det beror på att den 9 mars handlades mer än 17,75 miljoner USD i DeFi-marginalen och derivatplattformen genom sina smarta kontrakt i dag, en ny milstolpe för projektet.

dYdX har återigen brutit sin högsta tid för handelsvolym med över 17,75 miljoner dollar den senaste dagen!! pic.twitter.com/a5CLlvy4is

– dYdX (@dydxprotocol) 9 mars 2020

Coinbase-experimentet

Det är inte förvånande att dYdX nyligen har stigit, åtminstone med tanke på något av det högprofilerade stödet som det har haft under vägen.

För det första räknas plattformen bland sina investerare några av kryptoekosystemets största namn, som Andreessen Horowitz, Dragonfly Capital och Fred Ehrsam. Ändå har det decentraliserade utbytet också hjälpt på mer direkta sätt.

Till exempel tillkännagav den amerikanska kryptobörsjätten Coinbase förra hösten skapandet av en “USDC Bootstrap Fund” till ett värde av 2 miljoner dollar. Följaktligen åtagit sig Coinbase att tillhandahålla 1 miljon USDC av likviditet direkt i dYdX respektive Compounds protokoll. Som den San Francisco-baserade “unicorn” -start förklarade vid den tiden:

”Genom investeringen i USDC är vårt mål över tid att stödja DeFi-team att göra sina produkter säkrare och mer pålitliga och tillgängliga än befintliga finansiella produkter. Vi ser detta som bara ett första steg för hur Coinbase kommer att stödja DeFi. Under de kommande månaderna delar vi våra lärdomar och framtida integrationer med samhället. ”

Nu ansluten till kollateral

Flash-lån, som tillåter användare att ta ett DeFi-lån och betala tillbaka det inom en enda transaktion, har exploderat på scenen i år. Och nu Kollateral, ett nytt flash-lån likviditetsaggregatprojekt hämtar likviditet från dYdX. Det är en tydlig indikation på börsens växande nytta i ekosystemet.

“Kollateral hanterar aggregerad likviditet från flera flash-lån-aktiverade pooler som dYdX och Aave”, säger projektets Docs-sida.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me