DeFi Platform dYdX trekt indrukwekkende DEX-marktaandeelcijfers binnen

dydx

dYdX is een niet-custodiale gedecentraliseerde beurs, of DEX, die zich richt op margehandel, derivaten en kredietverlening in de groeiende gedecentraliseerde financiële sector van Ethereum.

Zijn bouwersveld? Om krachtige financiële tools voor de massa te democratiseren, zodat gebruikers overal en altijd de middelen kunnen hebben om geavanceerde transacties uit te voeren zonder te worden beperkt door de locatie of status.

Volgens trackersite DeFi Pulse is het platform momenteel het 7e grootste project in DeFi. Dat is helemaal niet slecht, maar waar dYdX de laatste tijd indrukwekkende cijfers heeft neergezet, is zijn aandeel in de bredere DEX-markt.

dYdX-gebruik stijgt

Dankzij een nieuwe bijgewerkte statistiekenpagina van Ethereum-datadashboard Dune Analytics weten we nu dat het dYdX-protocol de afgelopen week tussen de 29 en 44 procent van het volledige marktaandeel van DEX-activiteit op Ethereum vertegenwoordigde.

Bovendien kan men aan het nieuwe Dune Analytics-dashboard van dYdX zien dat het deel van de DEX-markt van het platform sinds december 2019 gestaag in de lift zit, toen dYdX een marktaandeel van slechts 3 procent had..

Geweldig dashboard door @DuneAnalytics & @tomhschmidt!

Hoogtepunten:

– MAU’s bijna 3x gestegen sinds januari &# 128200;

– dYdX met bijna 40% DEX-marktaandeel &# 129351; https://t.co/qDOjYJxXwo

– dYdX (@dydxprotocol) 11 maart 2020

Van het dieptepunt van december tot het recente hoogtepunt van 44 procent is er dus een groei van meer dan 1.300 procent – een stijging die suggereert dat dYdX, dat afgelopen herfst limietorders en een native ETH-DAI-markt lanceerde, vroege grip begint te krijgen..

Per Dune Analytics zijn de maandelijkse en wekelijkse actieve gebruikers van de exchange, of respectievelijk MAU’s en WAU’s, ook in opkomst.

dYdX ging van 471 MAU’s terug in januari naar 1.345 MAU’s deze week, voor een stijging van 185 procent. In dezelfde periode ging het platform van 202 WAU’s naar 757 WAU’s, wat neerkomt op een stijging van 275 procent.

Dune Analytics is ook bezig met het toevoegen van de statistieken van dYdX aan de DEX tracker pagina, zodat gebruikers binnenkort gemakkelijker kunnen volgen hoe het platform zich de komende maanden verhoudt tot andere populaire DeFi-uitwisselingen zoals Uniswap, Kyber Network, 0x en Oasis.

Nieuw dagelijks volumerecord

Behalve dat hij deze week een aanzienlijk deel van alle DEX-activiteit voor zijn rekening nam, beleefde dYdX ook gewoon opmerkelijk zijn beste dag van volume tot nu toe.

Dat komt omdat op 9 maart op het DeFi-marge- en derivatenplatform meer dan $ 17,75 miljoen USD werd verhandeld via zijn slimme contracten intraday, een nieuwe mijlpaal in de activiteit van het project..

dYdX heeft opnieuw zijn hoogste punt ooit voor handelsvolume verbroken met meer dan $ 17,75 miljoen transacties in de afgelopen dag!! pic.twitter.com/a5CLlvy4is

– dYdX (@dydxprotocol) 9 maart 2020

Het Coinbase-experiment

Het is niet verwonderlijk dat dYdX recentelijk is gestegen, althans gezien een deel van de spraakmakende ondersteuning die het onderweg heeft gehad.

Ten eerste telt het platform onder zijn investeerders enkele van de grootste namen van het crypto-ecosysteem, zoals Andreessen Horowitz, Dragonfly Capital en Fred Ehrsam. Toch is de gedecentraliseerde uitwisseling ook op meer directe manieren geholpen.

Afgelopen herfst kondigde de Amerikaanse crypto-uitwisselingsgigant Coinbase bijvoorbeeld de oprichting aan van een “USDC Bootstrap Fund” ter waarde van $ 2 miljoen. Dienovereenkomstig heeft Coinbase zich ertoe verbonden om 1 miljoen USDC aan liquiditeit rechtstreeks in respectievelijk de protocollen van dYdX en Compound te verstrekken. Zoals de in San Francisco gevestigde ‘eenhoorn’-startup destijds uitlegde:

“Door de investering van USDC is het ons doel in de loop van de tijd DeFi-teams te ondersteunen bij het veiliger, betrouwbaarder en toegankelijker maken van hun producten dan bestaande financiële producten. We zien dit als slechts een eerste stap voor hoe Coinbase DeFi zal ondersteunen. In de komende maanden zullen we onze bevindingen en toekomstige integraties met de community delen. “

Nu verbonden met Kollateral

Flash-leningen, waarmee gebruikers een DeFi-lening kunnen afsluiten en deze binnen een enkele transactie kunnen terugbetalen, zijn dit jaar explosief op de markt gekomen. En nu Kollateral, een nieuw liquiditeitsaggregatorproject voor flitsleningen betrekt liquiditeit van dYdX. Het is een duidelijke indicatie van het groeiende nut van de uitwisseling in het ecosysteem.

“Kollateral verwerkt de geaggregeerde liquiditeit van meerdere pools met flashlening, zoals dYdX en Aave”, luidt de Documenten-pagina van het project.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me