Chainlink-prijsafwijking veroorzaakt een ander DeFi-probleem

Chainlink Gids

Het lijkt erop dat het gedecentraliseerde financiële (DeFi) -ecosysteem geen pauze kan nemen en glitches ziet na glitches na glitches.

Deze trend zette zich vrijdag voort toen Chainlink, een prominent DeFi-project rond Ethereum dat probeert blockchain-applicaties te verbinden met off-chain data en betalingen, een fout opliep met een van zijn prijsfeeds, waardoor gebruikers tienduizenden dollars konden verdienen van de winst die ze anders niet zouden hebben ontvangen als de storing niet had plaatsgevonden.

Chainlink lijdt aan “prijsafwijkingen”, Ethereum-gebruikers maken afstand met duizenden 

Een van de belangrijkste problemen met blockchain-applicaties op dit moment is dat ze niet standaard online gegevens als invoer kunnen gebruiken.

Betreed Chainlink, een project dat probeert slimme contracten mogelijk te maken – gebaseerd op het mogelijk maken van de uitvoering van “fraudebestendige digitale overeenkomsten, die als zeer veilig en zeer betrouwbaar worden beschouwd” – om “inputs en outputs” te betrekken die even veilig zijn. Het doet dit door als een brug te fungeren, vandaar ‘link’ in ‘Chainlink’.

Helaas is de brug nog niet perfect.

Vrijdag kwam een ​​Twitter-gebruiker langs “JuanSnow”, die schijnbaar voornamelijk commentaar geeft op DeFi en Chainlink, plaatste de onderstaande tweet.

Daarin liet hij zien dat er een fout was opgetreden met Chainlink’s zilver-naar-USD (XAG / USD) prijsfeed. Gedurende een korte periode, ongeveer zeven uur of zo, registreerde de feed een zilveren ounce-prijs van ~ $ 1600, tientallen keren hoger dan de werkelijke marktprijs van $ 18.

De XAG / USD Chainlink-prijsfeed was gisteren meer dan 6 uur onjuist. Iemand heeft door deze fout $ 6,8k winst gemaakt. https://t.co/yP9Kr6iEr2

@kettingschakel @Schoonhoven#Kettingschakel #KOPPELING #Synthetix #SNX pic.twitter.com/N6VkCb03TF

– JuanSnow (@JonSnowisLink) 21 februari 2020

Volgens de analyse van JuanSnow zijn gebruikers erin geslaagd om in deze periode ongeveer $ 37.000 aan winst te maken, schijnbaar gebruikmakend van de prijsverschillen om digitale representatie van zilver op Synthetix te kopen en verkopen, dat vermoedelijk de zilverprijsfeed van Chainlink gebruikt..

Gelukkig keerde het probleem uiteindelijk terug en schreef Chainlink een korte blogpost op wat er precies is gebeurd.

Het team beweerde eerst dat het, hoewel schijnbaar een grote fout, niet grootschalig was:

We hebben snel gehandeld en het prijspaar is bijgewerkt om de juiste informatie te verspreiden. Deze prijsafwijking veroorzaakte een paar minuten downtime voor de enige getroffen gebruiker in dit prijspaar en had gevolgen voor minder dan veertigduizend dollar.

De post legde vervolgens uit dat er een menselijke fout was gebeurd, waardoor node-operators die de XAG / USD-orakels bedreven ten onrechte een prijs van goud in plaats van zilver opvroegen, waardoor een discrepantie ontstond:

 Het XAG-USD-contract werd bijgewerkt door een zeer redundante architectuur van 7 verschillende providers van gegevensaggregatie, die werden ondervraagd door 9 onafhankelijke node-operatorteams. De menselijke fout is opgetreden bij het verbeteren van het XAG / USD-netwerk … [ze] hebben ten onrechte een goudprijs (XAU) aangevraagd in plaats van de zilverprijs (XAG).

Chainlink beweerde dat dit geen probleem was met de Oracle-technologie zelf, en voegde eraan toe dat ze dit probleem zullen aanpakken door “een toename van het aantal ondertekenaars met meerdere handtekeningen te versnellen voor de release van nieuwe functies en het bijwerken van Oracle-netwerken.”

Ethereum DeFi’s nieuwste uitgave

Zoals eerder vermeld, is dit de nieuwste controverse in het DeFi-ecosysteem op basis van Ethereum.

Vorige week kreeg het gedecentraliseerde financieringsprotocol bZx van Ethereum te maken met twee ‘aanvallen’. De twee aanvallen waren niet precies hetzelfde, maar de kern van beide is als volgt:

  • Een gebruiker sloot een “flitslening” af van een groot bedrag aan ETH van bZx. Bij een flitslening leent een gebruiker het geleende kapitaal in dezelfde transactie en geeft het het terug.
  • De ETH werd gebruikt om een ​​ander op Ethereum gebaseerd actief te kopen.
  • De gebruiker heeft manipulatie geïmplementeerd om te veranderen hoe andere protocollen de prijs van het op Ethereum gebaseerde activum zien, waardoor er winst kan worden gemaakt door orakels die de valse marktprijzen registreren.

Door de aanvallen verloren leden van het DeFi-ecosysteem respectievelijk $ 300.000 en ongeveer $ 650.000, voor een totaal van bijna $ 1 miljoen.

Enkele prominente commentatoren uit de industrie, waaronder Charlie Lee van Litecoin, hebben benadrukt hoe situaties als deze bewijzen dat DeFi nog niet klaar is voor reguliere adoptie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me