Hur man bryter X-CASH (XCA): Komplett nybörjarguide

Hur man bryter X-Cash

X-CASH är en kryptovaluta som syftar till att ge ett sätt att överföra pengar för mycket lite. Myntet har max 100 miljarder tillgång och avgifterna är ungefär 1,14XCA just nu. Detta skulle innebära att även om detta mynt hade en marknadsvärde på en miljard dollar, skulle avgifterna fortfarande ligga runt 0,01 USD för att flytta pengar.

När det gäller X-CASHs funktioner är de en gaffel av Monero. På grund av detta har X-CASH Moneros integritetsaspekter som kallas RingCT. De tillåter mixins på 1-10 med 0 mixin-kapacitet på färdplanen på några månader. Myntet har också en minuts blocktid och är baserat på anti ASIC-cryptongiht_v7-algoritmen.

När det gäller X-CASHs unikhet, det är ett mynt som lanserades den 30 juli 2018 av ett självfinansierat “no ICO” -team på tre, som syftar till att integrera X-CASH i bankvärlden, eftersom deras grundare är en ex-handlare för en stor Bank.

Hur man bryter X-Cash

Teamet är mycket aktivt på BitcoinTalk, telegram och Disharmoni. De är också mycket aktiva i utvecklingen av X-CASH, med en Windows GUI-plånbok som redan har släppts, och mac, linux, webb och mobil på färdplanen, allt i slutet av året.

Myntstrukturen är som följer

  • 60% av det mynt som ska brytas
  • 40% premin. Tilldelningen av preminen är för
  • 20% är luftdroppat till samhället, 1% de närmaste 20 månaderna (mer om luftdroppar och bounties på https://bitcointalk.org/index.php?topic=4781246.0)
  • 10% är för teamet för utvecklingskostnader, utbyteslistor etc.
  • 5% är för privata investerare, som om de inte säljs på 6 månader kommer att sändas till samhället

5% är för teamet och nya teammedlemmar (2% redan utdelade) där medlen kommer att betalas ut med 20% varje gång marknadsvärde ökar med en faktor 10X. Så om myntet når 10 miljoner marknadsvärden, betalas 20% av lagens medel till dem, om marknadspriset är 100 miljoner betalas ytterligare 20% av lagens medel etc. så det är en god chans att 60% av det 5% kommer aldrig att betalas ut.

Nu när vi känner till detaljerna om X-CASH, ska vi börja bryta lite XCA!

Upplysning om X-CASH

Jag måste nämna att jag är CTO för X-CASH, och därmed en av teammedlemmarna i X-CASH (Det finns också på X-CASH-webbplatsen) Jag känner att jag måste låta läsarna av den här artikeln vet att.

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Gruvbassänger

Det första vi behöver är en gruvpool. Du kan solo mina, men utbetalningarna kan ta månader beroende på hur kraftfull din gruvrigg är, och gruvpoolerna tar vanligtvis en mycket liten avgift (1% eller mindre). Med hjälp av en pool kan du få konsekventa utbetalningar flera gånger per dag.

För X-CASH ska jag skriva handledningen med den officiella X-CASH-poolen, eftersom jag vet att den är tillförlitlig. Denna ligger på http://minexcash.com/  Avgifterna är 2% för denna pool, eftersom X-CASH-teamet försöker decentralisera gruvbassängerna, eftersom just nu 85% av XCA-gruvdrift är på den officiella poolen. Jag uppmuntrar dock alla att titta på att gå med i en samhällsdriven pool, eftersom dessa alla är mycket billigare i procent av gruvavgifter och att hjälpa till att decentralisera hashgraden. Gemenskapens pooler finns på https://x-cash.org/miningpools/

När det gäller deras funktioner, deras stora pool, de finns i EU (Frankrike), de tar ut 2% avgifter, de har en SSL-anslutning tillgänglig för gruvdrift, de stöder gruvdrift direkt till ett utbyte, anpassade svårigheter och de har en anpassad betalningsgräns. Det betyder att du kan ställa in till vilket belopp du vill att poolen automatiskt ska betala dig till.

De har också en mängd olika portar att ansluta till:

Använd 3333 om du bryter med en CPU

Använd 5555 om du bryter med en GPU (en eller två GPU: er, till exempel en speldator)

Använd 7777 om du bryter med en GPU-gruvgård (flera GPU: er som 3 eller mer per dator)

Använd 9000 om du bryter med SSL

Använd 9999 om du bryter med Nicehash

Vi skapade också en konfigurationsgenerator för poolen och de 3 mest populära cryptonight-gruvarbetarna, så att du enkelt kan konfigurera din gruvprogramvara.

du fyller bara i detaljerna, markerar rutorna för vilka GPU: er du vill använda och klickar sedan på se mer för kryptonight-gruvprogramvaran du använder.

Konfigurera gruvprogramvaran

För CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD-handledning använder vi xmr-stak. Det är öppen källkod, det mest anpassningsbara, och låter dig bryta med en blandning av Nvidia och AMD GPU samt din CPU, allt från ett fönster. Den är också tillgänglig för Windows och Linux.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases Den senaste versionen är 2.4.7, vilket är vad vi kommer att använda i denna handledning. Om du behöver använda Linux måste du ladda ner källkoden och bygga programvaran. Denna handledning fokuserar inte på hur man bygger xmr-stak från källan.

Första gången du kör xmr-stak måste du konfigurera det lite. Vi kommer att täcka den ursprungliga konfigurationen här, och sedan kan du läsa om hur du konfigurerar gruvarbetaren i det avsnitt som gäller dig (CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD)

När du först kör xmr-stak kommer du att presenteras med två cmd-fönster

Du kan stänga den som säger att den behövde köras för att ha administratörsbehörighet.

Du kommer då att presenteras med en serie steg som leder dig genom första gången initialiseringen av programvaran. När du har slutfört detta behöver du inte göra det igen.

Initieringsstegen kommer att ställa följande frågor:

Skriv in en port som du vill använda fjärrövervakningen på. Vanligtvis är 8000 eller 3000 tillgängliga i de flesta hemdatornätverk. Senare, för att övervaka dina gruvdatorer, kan du skriva ip-adressen och porten du väljer för din gruvdator, i en webbläsare på vilken annan enhet som helst som är ansluten till ditt nätverk, för att se din totala hastighet och andra detaljerade rapporter

Valuta: – Du vill skriva “cryptonight_v7”

Pooladress – Detta är adressen och porten till poolen du vill bryta på. Till exempel skrev jag in “minexcash.com:7777”

Användarnamn – Detta är din offentliga nyckel för din plånbok.

Till exempel skulle jag lägga

XCA1jCj23qwJ45QR47fHMA3HYXuP13SSqa4AhdKoFFXWSz6rwjmzdxmAnKV9A3dYRp1yZiYnVwuLTAuyuXomMhsu5QojRPmFCE

Lösenord – skriv “x”

SSL-stöd – skriv “n”

Vill du använda Nicehash – skriv “n”

Vill du använda flera pooler – skriv “n”

Vid denna tidpunkt bör programvaran börja bryta. Vänta tills det står “inloggad på mining_pool: port” och stäng sedan gruvprogramvaran. Om du tittar i mappen där gruvarbetaren är lagrad borde den ha skapat textfiler för din CPU och ditt grafikkort (Nvidia eller AMD). De skulle heta cpu.txt, nvidia.txt, amd.txt. Det skapar också en config.txt och en pools.txt. I nästa avsnitt kommer vi att visa hur man redigerar txt-filerna för varje gruvkomponent, samt hur man inaktiverar ett visst GPU-märke eller CPU från gruvdrift.

Poolkonfiguration

Vid den här tiden bör din pools.txt konfigureras, men jag kommer att visa dig hur du manuellt konfigurerar det också. Öppna pools.txt så ska du se något liknande

Om du någonsin vill byta servrar skulle du redigera pool-adressen. För att ändra plånböcker redigerar du wallet_address. Lämna rig_id tom. Ändra pool_password beroende på din poolkonfiguration.

Längst ner har du valuta. Du måste berätta för XMR-Stak vilken valuta det är din gruvdrift. De stöder de flesta Cryptonight-mynt, så du kan bara skriva namnet på myntet från listan i txt-filen. Om myntet du vill bryta inte finns på listan måste du veta vilken algoritm det använder och använda algoritmnamnet för valutan. Om deras är en whattomine-kalkylator för ditt mynt, listar whattomine vanligtvis algoritmen, annars kan du förmodligen hitta informationen på myntwebbplatsen.

CPU-gruvdrift

När det gäller CPU-gruvdrift är Cryptonight-algoritmen den mest lönsamma algoritmen att använda en CPU på. För gruvdrift med CPU har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig CPU på https://github.com/xmrig/xmrig/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera cpu.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag upptäckte att åtminstone för CPU genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i cpu.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat cpu.txt måste vi nu skapa en startbatchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du borde se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – Nvidia

När det gäller GPU-gruvdrift med Nvidia GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera nvidia.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i nvidia.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat nvidia.txt måste vi nu skapa en start-batchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe – ingenCPU

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – AMD

När det gäller GPU-gruvdrift med AMD GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak, xmrig, Cast XMR eller Claymore’s Cryptonote AMD-gruvarbetare.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

Du kan ladda ner Cast XMR på https://bitcointalk.org/index.php?topic=2256917.0;all

Du kan ladda ner Claymores Cryptonote AMD-gruvarbetare på https://bitcointalk.org/index.php?topic=638915.0

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka anpassa amd.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. För mitt Vega-system var jag tvungen att lägga till dubbla trådar per GPU. Kommentarerna i amd.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat amd.txt måste vi nu skapa en batch-batchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe – ingenCPU

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

Om det finns problem kanske du inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetets intensitet om det är tillgängligt.

Konfigurera den anpassade betalningströskeln

Standardvärdet är minsta utbetalning är 10000 XCA. Om du vill konfigurera det högre går du till http://minexcash.com/#settings skaffa sedan din IPV4 offentliga IP-adress. Skriv sedan in det i textrutan “gruvarbetarens IP-adress”

Skriv sedan in det belopp du vill ha (upp till 10 miljoner XCA) i textrutan för minsta utbetalning och klicka sedan på inställningsknappen.

Hur mycket XCA tjänar jag per dag?

X-CASH släpptes precis den 30 juli 2018 så var inte på en börs ännu (vi ansöker för närvarande och går för de mer kända börserna) på grund av detta finns det inget pris för X-CASH ännu. För beräkning av hur många mynt du skulle få per dag kan du använda miniräknare. Detta kommer att ge en grov uppskattning.

http://minexcash.com/#market

För mitt 3 vega-system är föreställningar ska jag göra cirka 551777 XCA per dag. Detta antal kommer att förändras mycket även under dagen eftersom vår totala nätverkshashastighet fortfarande är liten (2MH) vilket betyder att detta är en riktigt grov uppskattning.

Det är allt. Du borde nu bryta X-CASH! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik. Se också till att registrera dig för din bounty och luftfallet. Vi är i runda 2 av bounty så nästa 10 000 användare som registrerar sig för bounty får 10 000 XCA gratis! Airdrop öppnas också om några dagar.

Om du vill gå med i vårt samhälle, vår disharmoni och telegram är aktiva, och det är där vi lägger ut meddelanden.

Vi har också en veckovis framstegsrapport skriven av vår VD den medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me