Hur man bryter TrezarCoin (TZC): Komplett nybörjarguide

Hur man bryter TrezarCoin

Trezarcoin är en kryptovaluta med många funktioner från andra kryptovalutor. Till exempel planerar Trezarcoin att implementera Lighting Network, som syftar till att hantera skalningsfrågorna på mynt och tillhandahålla snabba betalningar. De har också en hybrid Proof of work och Proof of stake-system, där ju fler mynt du satsar desto större chans kommer du att hitta ett block. Trezarcoin använder NeoScrypt-algoritmen, som är ASIC-resistent. En sak som jag tyckte var intressant var att blocktiderna är 1 minut ifrån varandra.

Hur man bryter TrezarCoin

Nu när vi känner till detaljerna om Trezarcoin, låt oss börja bryta lite TZC!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

NeoScrypt gruvtemperatur

En sak som jag vill påpeka innan vi börjar i den här handledningen är det faktum att NeoScrypt-algoritmen går mycket hetare än de flesta gruvalgoritmer. Om du till exempel tittar på min handledning om gruvdrift Bitcoin Private (ett equihash-mynt) kan du se att på AMD-gruvbilden läser min temperatur cirka 47 Celsius (efter att ha körts i timmar når den vanligtvis upp till 52 Celsius). För denna handledning körde jag gruvarbetaren i 10 minuter och temperaturen var cirka 70 Celsius (det blev ännu varmare efter att ha kört i några timmar)

Temperaturskillnaderna kommer naturligtvis att vara olika för alla, även med samma programvara och hårdvaruinstallation som jag har. Jag ville dock bara påpeka detta.

Gruvbassänger

Det första vi behöver är en gruvpool. Du kan solo mina, men utbetalningarna kan ta månader beroende på hur kraftfull din gruvrigg är, och gruvpoolerna tar vanligtvis en mycket liten avgift (1% eller mindre). Med hjälp av en pool kan du få konsekventa utbetalningar flera gånger per dag.

För denna handledning kommer vi att använda https://www.unimining.net. Jag har valt den här poolen eftersom poolen har låga avgifter (0,9%) och verkar vara den bästa NeoScrypt-gruvpoolen.

När det gäller deras funktioner finns det en medelstor pool med en aktuell uppskattning av att hitta 160 block per dag.

En sak som är unik med denna pool är att de har de flesta neoskrypterande mynt. De har också många andra mynt, även på olika algoritmer.

Nu när vi har en pool, kan vi börja bryta!

CPU-gruvdrift

Vi kommer inte att fokusera på CPU-gruvdrift eftersom det inte är lönsamt jämfört med GPU-gruvdrift.

GPU Mining – Nvidia

För GPU-gruvdrift finns det många program för Nvidia, men det jag hittat är bäst är CCminer. Gruvearbetaren har ingen Dev-avgift. Denna gruvprogramvara är kompatibel med Windows och Linux, men det finns bara förkompilerade binärer tillgängliga för Windows.

Du hittar den officiella sidan och nedladdningslänken på https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder linux) inuti mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

ccminer-x64.exe -a algoritm -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u wallet_public_key -p c =mynt_symbol

Ersätt “algoritm” med den algoritm du vill använda. I det här fallet måste vi använda “neoscrypt”

Ersätt “mining_pool” med eu1.unimining.net

Byt ut “port” med 4237

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress.

Byt ut “mynt_symbol” med TZC

Till exempel är min inställning:

ccminer-x64.exe -a neoscrypt -o stratum + tcp: //eu1.unimining.net: 4237 -u TexRxGVrBrGM8kzk9nfZdUtsHYesLmrNP6 -p c = TZC

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda pilen anger de GPU: er som den har upptäckt i ditt system.

Den blå pilen anger den totala hastigheten för dina GPU: er.

Den gröna pilen anger GPU: s klockhastighet, hash per watt, total strömförbrukning, temperatur och fläkthastighet.

GPU Mining – AMD

För GPU-gruvdrift finns det många program för AMD, men det jag har funnit vara bäst är Claymores NeoScrypt AMD GPU Miner. Gruvearbetaren har en avgift på 2% för Dev. Denna gruvprogramvara är endast kompatibel med Windows.

Du hittar den officiella sidan och nedladdningslänken på https://bitcointalk.org/index.php?topic=3012600.0

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

NeoScryptMiner.exe -pool mining_pool: port -wal wallet_public_key -psw mynt_symbol

Om du använder Linux tar du bort alla setx-kommandon.

Ersätt “mining_pool” med eu1.unimining.net

Byt ut “port” med 4237

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress.

Byt ut “mynt_symbol” med TZC

Till exempel är min inställning:

NeoScryptMiner.exe -pool eu1.unimining.net:4237 -wal TexRxGVrBrGM8kzk9nfZdUtsHYesLmrNP6 -psw c = TZC

Om du kör stora GPU: er (1 GB minne eller mer per GPU, hoppa ner till den sista delen under avsnittet problem, även om gruvprogramvaran verkar fungera)

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den första bilden visar att gruvarbetaren ska hämta alla GPU: er i ditt system (De 3 Vega GPU: erna i mitt exempel)

Den röda pilen anger GPU-hastighet och total hastighet.

Den blå pilen anger GPU-temperaturer och fläkthastighet.

Om det finns problem kanske du inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetets intensitet om det är tillgängligt.

Hur mycket TZC tjänar jag per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till http://whattomine.com och använd deras miniräknare. Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger. I det här fallet finns TZC-kalkylatorn på https://whattomine.com/coins/215-tzc-neoscrypt Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger.

De flesta värdena är redan korrekt inmatade och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i kilohash per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Se till att lägga till alla datorer som du använder för Trezarcoin-gruvdrift.

Kraft: Ange den totala mängden kraft (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara mäter detta åt dig. Du kan också mäta den totala strömförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer som du använder för Trezarcoin-gruvdrift.

Kosta: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för gruvarbetarens mjukvaruutveckling. För vårt exempel om din gruvdrift på Nvidia skulle du ange 0,9 + 0 = 0,9 Om din gruvdrift på AMD skulle du ange 0,9 + 2 = 2,9

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

Med hjälp av mitt AMD Vega-system för ett exempel kommer jag att visa dig hur du läser data. I bilden ovan finns det verkligen tre saker som jag letar efter.

  • Titta på Svårighetsgrad 24 timmar och den Svårighetsgrad 7 dagar. Vi vill att dessa ska vara ungefär samma, som de är. Detta berättar för oss att beräkningarna vi kommer att titta på i den andra bilden nedan kommer att vara korrekta för de kommande dagarna, så länge priset inte är volatil.
  • Titta på EX. volym 24h och den Börsvärde. Ju större dessa är, desto mindre flyktigt blir priset i allmänhet. Vi vill att priset inte ska vara flyktigt så våra beräkningar kommer att vara korrekta under de kommande dagarna. I det här exemplet är marknadsvärde liten, så priset kan förändras mycket dag för dag.
  • Titta på Skapa 1 BTC i och den Bryt in i. Det är alltid intressant att se hur lång tid det tar din gruvrigg att skapa 1 BTC. Avbrottet visar dig en grov uppskattning av hur lång tid det skulle ta att betala av din gruvrigg genom att bryta just detta mynt. Det här är bra att använda innan du bygger din gruvrigg, för att se hur lång tid det tar tills du ser vinster.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på detta nummer kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon.

Det är allt. Du borde nu bryta Trezarcoin! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me