Hur man bryter Electroneum: Komplett nybörjarguide

Hur man bryter Electroneum

Electroneum är ett sekretessmynt som utformades för att få kryptovaluta till massorna. Den använder Cryptonight-gruvalgoritmen, eftersom den är en gaffel av Monero. På grund av detta lägger Electroneum till Moneros integritetsaspekt (Ring CT).

Electroneum, som är Storbritanniens första kryptovaluta, skapades för att vara en kryptovaluta för alla och syftar till att få människor in i kryptovaluta. De syftar till att uppnå detta genom att integrera i mobil- och spelbetalningar. De har också en mobil gruvarbetare där du kan ”gruva” ETN på din telefon. Gruvbrytningen använder faktiskt inte telefonen utan är mer en luftdropp baserad på telefonens specifikationer. Vi kommer inte att täcka hur man använder den mobila gruvarbetaren i den här handledningen, eftersom det är mer ett airdrop-system.

Hur man bryter Electroneum

Nu när vi känner till detaljerna om Electroneum, låt oss börja bryta lite ETN!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Gruvbassänger

Det första vi behöver är en gruvpool. Du kan solo mina, men utbetalningarna kan ta månader beroende på hur kraftfull din gruvrigg är, och gruvpoolerna tar vanligtvis en mycket liten avgift (1% eller mindre). Med hjälp av en pool kan du få konsekventa utbetalningar flera gånger per dag. För Electroneum finns det många pooler om du söker på nätet. Jag har personligen använt https://electroneum.hashvault.pro/en/ och https://etn.spacepools.org/ Jag föredrar att använda https://electroneum.hashvault.pro/en/ så det här är poolen vi kommer att använda i denna handledning.

När det gäller deras funktioner finns det en medelstor till stor pool, med en aktuell uppskattning av att hitta 48 block per dag. De har flera servrar i USA, EU och Asien, de tar ut 0% avgifter (även om jag tror att det för en månad sedan var cirka 0,9%), de har en SSL-anslutning tillgänglig för gruvdrift, de stöder gruvdrift direkt till en börs och de har en anpassad betalningsgräns. Det betyder att du kan ställa in till vilket belopp du vill att poolen automatiskt ska betala dig till.

En sak som är unik med denna pool är att de nästan har alla tillgängliga Cryptonight-mynt att bryta i poolen. Jag tycker att det här är en bra funktion, för du kan enkelt byta till ett annat mynt om du vill, och du är redan bekant med webbplatsens instrumentpanel och poolinstallation.

Eftersom gruvpoolen har flera servrar i USA, EU och Asien är de också inställda för GeoDNS. Det betyder att alla använder samma gruvpoolserver i sin konfiguration, och poolen ansluter dig till närmaste geografiska server. Detta har också den extra fördelen att det fungerar som felsäker, om servern som din gruvdrift avbryts kommer GeoDNS att ansluta dig till en annan server.

De har också en mängd olika portar att ansluta till:

 • Använd 80 om du bryter bakom en brandvägg
 • Använd 443 om du vill använda SSL
 • Använd 3333 om du bryter med en CPU
 • Använd 5555 om du bryter med en GPU (en eller två GPU: er, till exempel en speldator)
 • Använd 7777 om du bryter med en GPU-gruvgård (flera GPU: er som 3 eller mer per dator)
 • Använd 8888 om du bryter med nicehash (hyr hashkraft från https://www.nicehash.com)

Nu när vi har en pool kan vi konfigurera gruvprogramvaran!

Konfigurera gruvprogramvaran

För CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD-handledning använder vi xmr-stak. Det är öppen källkod, det mest anpassningsbara, och låter dig bryta med en blandning av Nvidia och AMD GPU samt din CPU, allt från ett fönster. Den är också tillgänglig för Windows och Linux.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases Den senaste versionen är 2.2.0, vilket är vad vi kommer att använda i denna handledning. Om du behöver använda Linux måste du ladda ner källkoden och bygga programvaran. Denna handledning fokuserar inte på hur man bygger xmr-stak från källan.

Första gången du kör xmr-stak måste du konfigurera det lite. Vi kommer att täcka den ursprungliga konfigurationen här, och sedan kan du läsa om hur du konfigurerar gruvarbetaren i det avsnitt som gäller dig (CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD)

När du först kör xmr-stak kommer du att presenteras med två cmd-fönster

Du kan stänga den som säger att den behövde köras för att ha administratörsbehörighet.

Du kommer då att presenteras med en serie steg som leder dig genom första gången initialiseringen av programvaran. När du har slutfört detta behöver du inte göra det igen. Du kan alltid redigera inställningarna genom att antingen redigera dem direkt i config.txt eller genom att bara radera config.txt och köra installationen igen.

Initieringsstegen kommer att ställa följande frågor:

 • Valuta: monero eller aeon – Du vill skriva “monero” när du bryter något Cryptonight-mynt (monero, electroneum, karbo etc.) Du vill skriva “aeon” när du bryter något Cryptonight-Lite-mynt. Till exempel skrev jag in “monero”
 • Pooladress – Detta är adressen och porten till poolen du vill bryta på. Till exempel skrev jag in “pool.electroneum.hashvault.pro:5555”
 • Användarnamn – Detta är din offentliga nyckel för din plånbok. Om du bryter direkt till en börs, vill du skriva “wallet_public_key.payment_id”. Du kan också använda en fast svårighet genom att använda “wallet_public_key + fixed_difficulty” eller “wallet_public_key.payment_id + fixed_difficulty” Till exempel bryter jag till en börs direkt , så jag skrev in min wallet_public_key.payment_id
 • Lösenord – Detta måste vara i formatet “Arbetare: e-post” Arbetare är bara ett namn att ge din dator, så att du enkelt kan identifiera på poolens instrumentpanel. Till exempel kan jag använda officecomputer eller gamingcomputer. E-postmeddelandet är valfritt. Om du inte anger ett e-postmeddelande kommer du inte att kunna ställa in anpassade betalningströsklar. Jag vill använda e-postmeddelandet, så jag skriver in “officecomputer: myemail”
 • SSL-stöd – skriv “y” om du vill använda en SSL-anslutning, annars skriver du “n”
 • Vill du använda Nicehash – skriv “n”
 • Vill du använda flera pooler – skriv “n”

Vid denna tidpunkt bör programvaran börja bryta. Vänta tills det står “inloggad på mining_pool: port” och stäng sedan gruvprogramvaran. Om du tittar i mappen där gruvarbetaren är lagrad borde den ha skapat textfiler för din CPU och ditt grafikkort (Nvidia eller AMD). De skulle heta cpu.txt, nvidia.txt, amd.txt. Det gör också en config.txt. I nästa avsnitt kommer vi att visa hur man redigerar txt-filerna för varje gruvkomponent, samt hur man inaktiverar ett visst GPU-märke eller CPU från gruvdrift.

CPU-gruvdrift

När det gäller CPU-gruvdrift är Cryptonight-algoritmen den mest lönsamma algoritmen att använda en CPU på. För gruvdrift med CPU har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig CPU på https://github.com/xmrig/xmrig/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera cpu.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag upptäckte att åtminstone för CPU genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i cpu.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat cpu.txt måste vi nu skapa en startbatchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–noCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–noNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–noAMD Detta kommer att inaktivera all AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du borde se något liknande

Den röda pilen anger den totala hastigheten för ditt system, i 10 sekunder, 1 minut och 15 minuters intervall.

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – Nvidia

När det gäller GPU-gruvdrift med Nvidia GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera nvidia.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i nvidia.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat nvidia.txt måste vi nu skapa en batch-batchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–noCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–noNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–noAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU: er i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda pilen anger den totala hastigheten för ditt system, i 10 sekunder, 1 minut och 15 minuters intervall.

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – AMD

När det gäller GPU-gruvdrift med AMD GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak, xmrig, Cast XMR eller Claymore’s Cryptonote AMD-gruvarbetare.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

Du kan ladda ner Cast XMR på https://bitcointalk.org/index.php?topic=2256917.0;all

Du kan ladda ner Claymores Cryptonote AMD-gruvarbetare på https://bitcointalk.org/index.php?topic=638915.0

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera amd.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. För mitt Vega-system var jag tvungen att lägga till dubbla trådar per GPU. Kommentarerna i amd.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat amd.txt måste vi nu skapa en startbatchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–noCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–noNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–noAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU: er i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda pilen anger den totala hastigheten för ditt system, i 10 sekunder, 1 minut och 15 minuters intervall.

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

Om det finns problem kanske du inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetarens intensitet om det finns.

Konfigurera anpassad betalningströskel

Om du har valt att inkludera ett e-postmeddelande i lösenordsfältet för dina gruvdatorer kan du ändra till vilket belopp gruvpoolen betalar dig. Klicka på inställningsknappen längst upp till höger på webbplatsens instrumentpanel. En låda ska öppna så här ut

Du vill sedan skriva in betalningsgränsen i textrutan och klicka sedan på knappen UPPDATERA TRÖLJ.

Hur mycket ETN kommer jag att tjäna per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till http://whattomine.com och använd deras miniräknare. De har miniräknare för de flesta av de mynt som är tillgängliga för mina. I det här fallet finns ETN-kalkylatorn på https://whattomine.com/coins/213-etn-cryptonight Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger.

De flesta värdena är redan korrekt inmatade och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i hash per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Jag skulle använda 15 minuters totalhastighet, eftersom detta skulle vara en bättre genomsnittlig totalhastighet. Se till att lägga till alla datorer du använder för Electroneum-gruvdrift.

Kraft: Ange den totala mängden effekt (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara kommer att mäta detta åt dig. Du kan också mäta den totala energiförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer du använder för Electroneum-gruvdrift.

Kosta: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för mineralsoftwareutveckling. För vårt exempel skulle du ange 0 + 2 = 2

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

Med hjälp av mitt AMD Vega-system för ett exempel kommer jag att visa dig hur du läser data. I bilden ovan finns det verkligen tre saker som jag letar efter.

 • Titta på Svårighetsgrad 24 timmar och den Svårighetsgrad 7 dagar. Vi vill att dessa ska vara ungefär samma, som de är. Detta berättar att beräkningarna vi kommer att titta på i den andra bilden nedan kommer att vara korrekta under de kommande dagarna, så länge priset inte är volatil.
 • Titta på EX. volym 24h och den Börsvärde. Ju större dessa är, desto mindre flyktigt blir priset i allmänhet. Vi vill att priset inte ska vara flyktigt så våra beräkningar kommer att vara korrekta under de kommande dagarna. I det här exemplet är börsvärdet stort.
 • Titta på Skapa 1 BTC i och den Bryt in i. Det är alltid intressant att se hur lång tid det tar din gruvrigg att skapa 1 BTC. Avbrottet visar dig en grov uppskattning av hur lång tid det tar att betala av din gruvrigg genom att bryta just detta mynt. Det här är bra att använda innan du bygger din gruvrigg, för att se hur lång tid det tar tills du ser vinster.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på det här numret kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvriggsinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon.

Det är allt. Du borde nu bryta Electroneum! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me