Hur man bryter Bytecoin BCN: Komplett nybörjarguide

Hur man bryter Bytecoin

Bytecoin är det ursprungliga kryptonightmyntet. Vi brukar tänka på detta som Monero, eftersom det är det mest populära, men Bytecoin släpptes faktiskt mycket tidigare än Monero. Bytecoin är intressant eftersom det har en enorm total tillgång på 184 470 000 000 mynt.

Hur man bryter Bytecoin

Nu när vi känner till detaljerna om Bytecoin, låt oss börja bryta lite BCN!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Gruvbassänger

Det första vi behöver är en gruvpool. Du kan solo mina, men utbetalningarna kan ta månader beroende på hur kraftfull din gruvrigg är, och gruvpoolerna tar vanligtvis en mycket liten avgift (1% eller mindre). Med hjälp av en pool kan du få konsekventa utbetalningar flera gånger per dag.

För Bytecoin fanns det många pooler, men jag väljer http://bytecoin-pool.org/t/en/. De är en stor pool och har 0% avgifter.

De har också en mängd olika servrar att välja mellan

us.bytecoin-pool.org:3333

eu.bytecoin-pool.org:3333

asia.bytecoin-pool.org:3333

ru.bytecoin-pool.org:3333

Nu när vi har en pool kan vi konfigurera gruvprogramvaran!

Konfigurera gruvprogramvaran

För CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD-handledning använder vi xmr-stak. Det är öppen källkod, det mest anpassningsbara, och låter dig bryta med en blandning av Nvidia och AMD GPU samt din CPU, allt från ett fönster. Den är också tillgänglig för Windows och Linux.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases Den senaste versionen är 2.4.3, vilket är vad vi kommer att använda i denna handledning. Om du behöver använda Linux måste du ladda ner källkoden och bygga programvaran. Denna handledning fokuserar inte på hur man bygger xmr-stak från källan.

Första gången du kör xmr-stak måste du konfigurera det lite. Vi kommer att täcka den ursprungliga konfigurationen här, och sedan kan du läsa om hur du konfigurerar gruvarbetaren i det avsnitt som gäller dig (CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD)

När du först kör xmr-stak kommer du att presenteras med två cmd-fönster

Du kan stänga den som säger att den behövde köras för att ha administratörsbehörighet.

Du kommer då att presenteras med en serie steg som leder dig genom första gången initialiseringen av programvaran. När du har slutfört detta behöver du inte göra det igen.

Initieringsstegen kommer att ställa följande frågor:

Skriv in en port som du vill använda fjärrövervakningen på. Vanligtvis är 8000 eller 3000 tillgängliga i de flesta hemdatornätverk. Senare, för att övervaka dina gruvdatorer, kan du skriva ip-adressen och porten du väljer för din gruvdator, i en webbläsare på vilken annan enhet som helst som är ansluten till ditt nätverk, för att se din totala hastighet och andra detaljerade rapporter.

Valuta: – Du vill skriva “cryptonight”

Pooladress – Detta är adressen och porten till poolen du vill bryta på. Till exempel skrev jag antingen us.bytecoin-pool.org:3333, eu.bytecoin-pool.org:3333, asia.bytecoin-pool.org:3333 eller ru.bytecoin-pool.org:3333

Användarnamn – skriv din offentliga adress för bytecoin.

Lösenord – skriv “x”

SSL-stöd – skriv “y” om du vill använda en SSL-anslutning, annars skriver du “n”

Vill du använda Nicehash – skriv “n”

Vill du använda flera pooler – skriv “n”

Vid denna tidpunkt bör programvaran börja bryta. Vänta tills det står “inloggad på mining_pool: port” och stäng sedan gruvprogramvaran. Om du tittar i mappen där gruvarbetaren är lagrad borde den ha skapat textfiler för din CPU och ditt grafikkort (Nvidia eller AMD). De skulle heta cpu.txt, nvidia.txt, amd.txt. Det skapar också en config.txt och en pools.txt. I nästa avsnitt kommer vi att visa hur man redigerar txt-filerna för varje gruvkomponent, samt hur man inaktiverar ett visst GPU-märke eller CPU från gruvdrift.

Poolkonfiguration

Vid den här tiden bör din pools.txt konfigureras, men jag kommer att visa dig hur du manuellt konfigurerar det också. Öppna pools.txt så ska du se något liknande

(notera bilden är från min How to mine AEON tutorial)

Om du någonsin vill byta servrar skulle du redigera pool-adressen. För att ändra plånböcker redigerar du wallet_address. Lämna rig_id tom. Ändra pool_password beroende på din poolkonfiguration.

Längst ner har du valuta. Du måste berätta för XMR-Stak vilken valuta det är din gruvdrift. De stöder de flesta Cryptonight-mynt, så du kan bara skriva namnet på myntet från listan i txt-filen. Om myntet du vill bryta inte finns på listan måste du veta vilken algoritm det använder och använda algoritmnamnet för valutan. Om deras är en whattomine-kalkylator för ditt mynt, listar whattomine vanligtvis algoritmen, annars kan du förmodligen hitta informationen på myntwebbplatsen.

CPU-gruvdrift

När det gäller CPU-gruvdrift är Cryptonight-algoritmen den mest lönsamma algoritmen att använda en CPU på. För gruvdrift med CPU har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig CPU på https://github.com/xmrig/xmrig/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera cpu.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag upptäckte att åtminstone för CPU genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i cpu.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat cpu.txt måste vi nu skapa en startbatchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du borde se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – Nvidia

När det gäller GPU-gruvdrift med Nvidia GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera nvidia.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i nvidia.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat nvidia.txt måste vi nu skapa en start-batchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Byt ut “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe – ingenCPU

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du borde se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – AMD

När det gäller GPU-gruvdrift med AMD GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak, xmrig, Cast XMR eller Claymore’s Cryptonote AMD-gruvarbetare.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

Du kan ladda ner Cast XMR på https://bitcointalk.org/index.php?topic=2256917.0;all

Du kan ladda ner Claymores Cryptonote AMD-gruvarbetare på https://bitcointalk.org/index.php?topic=638915.0

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka anpassa amd.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. För mitt Vega-system var jag tvungen att lägga till dubbla trådar per GPU. Kommentarerna i amd.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat amd.txt måste vi nu skapa en batch-batchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Byt ut “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe – ingenCPU

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du borde se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

Om det finns problem kanske du inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetets intensitet om det är tillgängligt.

Hur mycket BCN kommer jag att tjäna per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till http://whattomine.com och använd deras miniräknare. De har miniräknare för de flesta av de mynt som är tillgängliga för mina. I det här fallet finns Bytecoin-kalkylatorn på https://whattomine.com/coins/103-bcn-cryptonight Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger.

De flesta värdena är redan korrekt angivna och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i hashes per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Jag skulle använda 15 minuters totalhastighet, eftersom detta skulle vara en bättre genomsnittlig totalhastighet. Se till att lägga till alla datorer du använder för Bytecoin-gruvdrift.

Kraft: Ange den totala mängden kraft (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara mäter detta åt dig. Du kan också mäta den totala strömförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer du använder för Bytecoin-gruvdrift.

Kosta: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för mineralsoftwareutveckling. För vårt exempel skulle du ange 0 + 2 = 2

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

Med hjälp av mitt AMD Vega-system för ett exempel kommer jag att visa dig hur du läser data. I bilden ovan finns det verkligen tre saker som jag letar efter.

  • Titta på Svårighetsgrad 24 timmar och den Svårighetsgrad 7 dagar. Vi vill att dessa ska vara ungefär samma, som de är. Detta berättar för oss att beräkningarna vi kommer att titta på i den andra bilden nedan kommer att vara korrekta för de kommande dagarna, så länge priset inte är volatil.
  • Titta på EX. volym 24h och den Börsvärde. Ju större dessa är, desto mindre flyktigt blir priset i allmänhet. Vi vill att priset inte ska vara flyktigt så våra beräkningar kommer att vara korrekta under de kommande dagarna. I det här exemplet är börsvärdet mycket stort.
  • Titta på Skapa 1 BTC i och den Bryt in i. Det är alltid intressant att se hur lång tid det tar din gruvrigg att skapa 1 BTC. Avbrottet visar dig en grov uppskattning av hur lång tid det skulle ta att betala av din gruvrigg genom att bryta just detta mynt. Det här är bra att använda innan du bygger din gruvrigg, för att se hur lång tid det tar tills du ser vinster.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på detta nummer kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon.

Det är allt. Du borde nu bryta Bytecoin! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me