How to Mine Loki (LOKI): Komplett nybörjarguide

Loki gruvguide

Loki är ett sekretessmynt som är baserat på Monero. På grund av detta har Loki Moneros integritetsfunktioner, Ring CT inbyggd i den. De tilläggsförbättringar som Loki erbjuder är att man kan köra privata decentraliserade appar på myntet. Den första SNApp kommer att vara en meddelandetjänst. Loki tillåter också användare att bygga SNApps i nätverket med hjälp av en SDK som ska släppas runt mars 2019. Detta mynt påminner mig om Zencash, och det är intressant att se denna typ av mynt på Cryptonight Heavy-algoritmen.

Loki gruvguide

Observera att detta mynt använder Cryptonight Heavy-algoritmen. Detta innebär att du kommer att ha en lägre gruvhastighet på detta mynt jämfört med andra Cryptonight-mynt.

Nu när vi känner till detaljerna om Loki, låt oss börja bryta lite LOKI!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Gruvbassänger

Det första vi behöver är en gruvpool. Du kan solo mina, men utbetalningarna kan ta månader beroende på hur kraftfull din gruvrigg är, och gruvpoolerna tar vanligtvis en mycket liten avgift (1% eller mindre). Med hjälp av en pool kan du få konsekventa utbetalningar flera gånger per dag. För Loki finns det några pooler. Jag valde att bryta på https://loki.hashvault.pro/en/#!/

När det gäller deras funktioner, deras en liten pool De har flera servrar i USA, EU och Asien, de tar ut avgifter på 0,9%, de har en SSL-anslutning tillgänglig för gruvdrift, de stöder gruvdrift direkt till en börs och de har en anpassad betalningsgräns. Det betyder att du kan ställa in till vilket belopp du vill att poolen automatiskt ska betala dig till.

En sak som är unik med denna pool är att de nästan har alla tillgängliga Cryptonight-mynt att bryta i poolen. Jag tycker att det här är en bra funktion, för du kan enkelt byta till ett annat mynt om du vill, och du är redan bekant med webbplatsens instrumentpanel och poolinstallation.

Eftersom gruvpoolen har flera servrar i USA, EU och Asien är de också inställda för GeoDNS. Det betyder att alla använder samma gruvpoolserver i sin konfiguration, och poolen ansluter dig till närmaste geografiska server. Detta har också den extra fördelen att det fungerar som felsäker om servern som din gruvbrytning avbryts kommer GeoDNS att ansluta dig till en annan server.

De har också en mängd olika portar att ansluta till:

Använd 80 om du bryter bakom en brandvägg

Använd 443 om du vill använda SSL

Använd 3333 om du bryter med en CPU

Använd 5555 om du bryter med en GPU (en eller två GPU: er, till exempel en speldator)

Använd 7777 om du bryter med en GPU-gruvgård (flera GPU: er som 3 eller mer per dator)

Använd 8888 om du bryter med en Nicehash

Nu när vi har en pool kan vi konfigurera gruvprogramvaran!

Konfigurera gruvprogramvaran

För CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD-handledning använder vi xmr-stak. Det är öppen källkod, det mest anpassningsbara, och låter dig bryta med en blandning av Nvidia och AMD GPU samt din CPU, allt från ett fönster. Den är också tillgänglig för Windows och Linux.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases Den senaste versionen är 2.4.5, vilket är vad vi kommer att använda i denna handledning. Om du behöver använda Linux måste du ladda ner källkoden och bygga programvaran. Denna handledning fokuserar inte på hur man bygger xmr-stak från källan.

Första gången du kör xmr-stak måste du konfigurera det lite. Vi kommer att täcka den ursprungliga konfigurationen här, och sedan kan du läsa om hur du konfigurerar gruvarbetaren i det avsnitt som gäller dig (CPU, GPU – Nvidia och GPU – AMD)

När du först kör xmr-stak kommer du att presenteras med två cmd-fönster

Du kan stänga den som säger att den behövde köras för att ha administratörsbehörighet.

Du kommer då att presenteras med en serie steg som leder dig genom första gången initialiseringen av programvaran. När du har slutfört detta behöver du inte göra det igen.

Initieringsstegen kommer att ställa följande frågor:

Skriv in en port som du vill använda fjärrövervakningen på. Vanligtvis är 8000 eller 3000 tillgängliga i de flesta hemdatornätverk. Senare, för att övervaka dina gruvdatorer, kan du skriva ip-adressen och porten du väljer för din gruvdator, i en webbläsare på vilken annan enhet som helst som är ansluten till ditt nätverk, för att se din totala hastighet och andra detaljerade rapporter.

Valuta: – Du vill skriva “Loki”

Pooladress – Detta är adressen och porten till poolen du vill bryta på. Till exempel skrev jag in “pool.loki.hashvault.pro:7777”

Användarnamn – Detta är din offentliga nyckel för din plånbok.

Till exempel skulle jag sätta LAQ84CunrmHVT83mARffDY46z5VcXyR1ZRAJoJHVpe8SjbzDZiEUkuA5oCnwf9yyGU1NizyXgvHzvVZr98Qfk1BU9fy11ZJ

Lösenord – skriv “x”

SSL-stöd – skriv “n”

Vill du använda Nicehash – skriv “n”

Vill du använda flera pooler – skriv “n”

(Observera ovanstående bild är från min Hur man min Electroneum artikel)

Vid denna tidpunkt bör programvaran börja bryta. Vänta tills det står “inloggad på mining_pool: port” och stäng sedan gruvprogramvaran. Om du tittar i mappen där gruvarbetaren är lagrad borde den ha skapat textfiler för din CPU och ditt grafikkort (Nvidia eller AMD). De skulle heta cpu.txt, nvidia.txt, amd.txt. Det skapar också en config.txt och en pools.txt. I nästa avsnitt kommer vi att visa hur man redigerar txt-filerna för varje gruvkomponent, samt hur man inaktiverar ett visst GPU-märke eller CPU från gruvdrift.

Poolkonfiguration

Vid den här tiden bör din pools.txt konfigureras, men jag kommer att visa dig hur du manuellt konfigurerar det också. Öppna pools.txt så ska du se något liknande

Om du någonsin vill byta servrar skulle du redigera pool-adressen. För att ändra plånböcker redigerar du wallet_address. Lämna rig_id tom. Ändra pool_password beroende på din poolkonfiguration.

Längst ner har du valuta. Du måste berätta för XMR-Stak vilken valuta det är din gruvdrift. De stöder de flesta Cryptonight-mynt, så du kan bara skriva namnet på myntet från listan i txt-filen. Om myntet du vill bryta inte finns på listan måste du veta vilken algoritm det använder och använda algoritmnamnet för valutan. Om deras är en whattomine-kalkylator för ditt mynt, listar whattomine vanligtvis algoritmen, annars kan du förmodligen hitta informationen på myntwebbplatsen.

CPU-gruvdrift

När det gäller CPU-gruvdrift är Cryptonight-algoritmen den mest lönsamma algoritmen att använda en CPU på. För gruvdrift med CPU har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig CPU på https://github.com/xmrig/xmrig/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera cpu.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag upptäckte att åtminstone för CPU genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i cpu.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat cpu.txt måste vi nu skapa en startbatchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe –noNVIDIA

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du borde se något liknande

(Observera ovanstående bild är från min How to mine Monero Original-artikel)

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – Nvidia

När det gäller GPU-gruvdrift med Nvidia GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak eller xmrig. xmr-stak har bara förkompilerade binärer för Windows, medan xmrig har dem för Windows och Linux. De har båda källkoden, så du kan kompilera dem själv för att arbeta med Linux om du behöver.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera nvidia.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. Kommentarerna i nvidia.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat nvidia.txt måste vi nu skapa en start-batchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Byt ut “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera processorn från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe – ingenCPU

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

GPU Mining – AMD

När det gäller GPU-gruvdrift med AMD GPU: er har vi möjlighet att använda xmr-stak, xmrig, Cast XMR eller Claymore’s Cryptonote AMD-gruvarbetare.

Du kan ladda ner xmr-stak på https://github.com/fireice-uk/xmr-stak/releases

Du kan ladda ner xmrig Nvidia på https://github.com/xmrig/xmrig-nvidia/releases

Du kan ladda ner Cast XMR på https://bitcointalk.org/index.php?topic=2256917.0;all

Du kan ladda ner Claymores Cryptonote AMD-gruvarbetare på https://bitcointalk.org/index.php?topic=638915.0

För denna handledning använder vi xmr-stak.

När vi har gått igenom den första installationen borde vi vara redo att bryta. En sak att göra är att försöka justera amd.txt-inställningarna som xmr-stak skapade för oss, för att få högsta möjliga hashfrekvens.

Jag fann att för GPU kan du justera inställningarna för att få lite mer prestanda, men generellt genererar programmet vanligtvis bästa möjliga konfigurationsinställningar automatiskt. För mitt Vega-system var jag tvungen att lägga till dubbla trådar per GPU. Kommentarerna i amd.txt gör ett bra jobb med att förklara varje inställning och hur du kan försöka få mer prestanda ur din maskin.

När du har konfigurerat amd.txt måste vi nu skapa en batch-batchfil för att köra programmet.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

xmr-stak.exe optional_flags

Ersätt “optional_flags” med ingenting om du vill att maskinen ska bryta med CPU och någon annan GPU i maskinen, eller följande

–NoCPU Detta kommer att inaktivera CPU från gruvdrift.

–NoNVIDIA Detta kommer att inaktivera alla Nvidia GPU i ditt system från gruvdrift.

–NoAMD Detta kommer att inaktivera alla AMD GPU i ditt system från gruvdrift.

Till exempel är min inställning:

xmr-stak.exe – ingenCPU

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

För att se den totala hastigheten när som helst, tryck på “h” -tangenten på tangentbordet när gruvprogramvaran är i fokus.

Om det finns problem kanske du inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetets intensitet om det är tillgängligt.

Konfigurera den anpassade betalningströskeln

Om du har valt att inkludera ett e-postmeddelande i lösenordsfältet för dina gruvdatorer kan du ändra till vilket belopp gruvpoolen betalar dig. Klicka på inställningsknappen längst upp till höger på webbplatsens instrumentpanel. En låda ska öppna så här

Du vill sedan skriva in betalningsgränsen i textrutan och klicka sedan på knappen UPPDATERA TRÖLJ.

Hur mycket LOKI kommer jag att tjäna per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till http://whattomine.com och använd deras miniräknare. De har miniräknare för de flesta av de mynt som är tillgängliga för mina. I det här fallet finns LOKI-kalkylatorn på https://whattomine.com/coins/249-loki-cryptonightheavy  Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger.

De flesta värdena är redan korrekt angivna och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i hashes per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Jag skulle använda 15 minuters totalhastighet, eftersom detta skulle vara en bättre genomsnittlig totalhastighet. Se till att lägga till alla datorer du använder för Loki-gruvdrift.

Kraft: Ange den totala mängden effekt (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara mäter detta åt dig. Du kan också mäta den totala energiförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer du använder för Loki-gruvdrift.

Kosta: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för mineralsoftwareutveckling. För vårt exempel skulle du ange 0,9 + 2 = 2,9

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

Med hjälp av mitt AMD Vega-system för ett exempel kommer jag att visa dig hur du läser data. I bilden ovan finns det verkligen tre saker som jag letar efter.

# 1 Titta på Svårighetsgrad 24 timmar och den Svårighetsgrad 7 dagar. Vi vill att dessa ska vara ungefär samma, som de är. Detta berättar för oss att beräkningarna vi kommer att titta på i den andra bilden nedan kommer att vara korrekta för de kommande dagarna, så länge priset inte är volatil.

# 2 Titta på EX. volym 24h och den Börsvärde. Ju större dessa är, desto mindre flyktigt blir priset i allmänhet. Vi vill att priset inte ska vara flyktigt så våra beräkningar kommer att vara korrekta under de kommande dagarna. I det här exemplet är börsvärdet litet.

# 3 Titta på Skapa 1 BTC i och den Bryt in i. Det är alltid intressant att se hur lång tid det tar din gruvrigg att skapa 1 BTC. Avbrottet visar dig en grov uppskattning av hur lång tid det skulle ta att betala av din gruvrigg genom att bryta just detta mynt. Det här är bra att använda innan du bygger din gruvrigg, för att se hur lång tid det tar tills du ser vinster.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på det här numret kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvriggsinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon.

Det är allt. Du borde nu bryta Loki! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me