How to Mine Bitsend Coin (BSD): Complete Beginner’s Guide

Hur man bryter Bitsend BSD

Bitsend syftar till att vara en digital kontantlösning som du kan använda var som helst. De inkluderar masternoder. De använder också Bitcoins segwit också. Hjärtat i bitsend är bitcoinkärna 0,14. De finns på många börser och har en komplett uppsättning plånböcker för alla plattformar.

Hur man bryter Bitsend BSD

Nu när vi känner till detaljerna om Bitsend, låt oss börja bryta lite BSD!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Gruvbassänger

Det första vi behöver är en gruvpool. Du kan solo mina, men utbetalningarna kan ta månader beroende på hur kraftfull din gruvrigg är, och gruvpoolerna tar vanligtvis en mycket liten avgift (1% eller mindre). Med hjälp av en pool kan du få konsekventa utbetalningar flera gånger per dag.

För denna handledning kommer vi att använda https://acpool.me/coin/bitsend . Jag har valt den här poolen eftersom de har låga avgifter (0,1%) och många funktioner. När det gäller deras funktioner finns det en liten pool med många andra mynt att välja mellan. De har också batch-skript för nedladdning baserat på gruvdrift också

Nu när vi har en pool, kan vi börja bryta!

CPU-gruvdrift

Vi kommer inte att fokusera på CPU-gruvdrift eftersom det inte är lönsamt jämfört med GPU-gruvdrift.

GPU Mining – Nvidia

För GPU-gruvdrift finns det många program för Nvidia, men det jag har funnit vara bäst är CCminer-xevan. Gruvearbetaren har ingen Dev-avgift. Denna gruvprogramvara är endast kompatibel med Windows

Du hittar den officiella sidan och nedladdningslänken på https://github.com/krnlx/ccminer-xevan/releases

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

ccminer-x64.exe -a algoritm -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u wallet_public_key

Ersätt “algoritm” med den algoritm du vill använda. I det här fallet måste vi använda “xevan”

Ersätt “mining_pool” med stratum.acpool.me

Byt ut “port” med 3702

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress.

Till exempel är min inställning:

ccminer.exe -a xevan -o stratum + tcp: //stratum.acpool.me: 3702 -u i5AKdaz6cPAJza4v7fz7n6q6VVUHBMRntJ

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda pilen anger GPU: n som detekterats och total hastighet.

GPU Mining – AMD

För GPU-gruvdrift finns det många program för AMD, men det jag har funnit vara bäst är sgminer-kl. Gruvmjukvaran är kompatibel med operativsystemet Windows och Linux. Gruvmjukvaran har 1% avgiftsavgift. Denna gruvprogramvara är kompatibel med Windows och Linux, men det finns bara förkompilerade binärer tillgängliga för Windows.

Du hittar den officiella sidan och nedladdningslänken på https://github.com/KL0nLutiy/sgminer-kl/releases

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

sgminer -k algoritm -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u wallet_public_key -p x

Ersätt “algoritm” med den algoritm du vill använda. I det här fallet måste vi använda “xevan”

Ersätt “mining_pool” med stratum.acpool.me

Byt ut “port” med 3702

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress.

Till exempel är min inställning:

sgminer -k xevan -o stratum + tcp: //stratum.acpool.me: 3702 -u i5AKdaz6cPAJza4v7fz7n6q6VVUHBMRntJ -p x

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda rutan anger den totala hastigheten för alla GPU: er tillsammans.

Den blå rutan anger varje GPU: s temperatur, fläkthastighet och totala hastighet.

Om det finns problem kanske det inte finns tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetets intensitet om det är tillgängligt.

Hur mycket BSD kommer jag att tjäna per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till http://whattomine.com och använd deras miniräknare. Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger. Bitsend mynträknare finns på https://whattomine.com/coins/201-bsd-xevan

De flesta värdena är redan korrekt inmatade och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i megahash per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Se till att lägga till alla datorer du använder för Bitsend-gruvdrift.

Kraft: Ange den totala mängden kraft (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara mäter detta åt dig. Du kan också mäta den totala strömförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer du använder för Bitsend-gruvdrift.

Kosta: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för gruvarbetarens mjukvaruutveckling. För vårt exempel skulle du ange 0,1 + 0 = 0,1 för nvidia och 0,1 + 1 = 1,1 för AMD

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

Med hjälp av mitt AMD Vega-system för ett exempel kommer jag att visa dig hur du läser data. I bilden ovan finns det verkligen tre saker som jag letar efter.

# 1 Titta på Svårighetsgrad 24 timmar och den Svårighetsgrad 7 dagar. Vi vill att dessa ska vara ungefär samma, som de är. Detta berättar för oss att beräkningarna vi kommer att titta på i den andra bilden nedan kommer att vara korrekta för de kommande dagarna, så länge priset inte är volatil.

# 2 Titta på EX. volym 24h och den Börsvärde. Ju större dessa är, desto mindre flyktigt blir priset i allmänhet. Vi vill att priset inte ska vara flyktigt så våra beräkningar kommer att vara korrekta under de kommande dagarna. I det här exemplet är marknadspriset litet, så priset kan förändras lite dag för dag.

# 3 Titta på Skapa 1 BTC i och den Bryt in i. Det är alltid intressant att se hur lång tid det tar din gruvrigg att skapa 1 BTC. Avbrottet visar dig en grov uppskattning av hur lång tid det skulle ta att betala av din gruvrigg genom att bryta just detta mynt. Det här är bra att använda innan du bygger din gruvrigg, för att se hur lång tid det tar tills du ser vinster.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på detta nummer kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon.

Det är allt. Du borde nu bryta Bitsend! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me