How to Mine Bitcore (BTX): Complete Beginner’s Guide

Hur man minar Bitcore

Bitcore är ett nytt mynt baserat på bitcoin som lanserades den 24 april 2017. BTC-innehavare fick gratis BTX. Detta innebar att för varje bitcoin du höll den 24 april 2017 fick du 0,5 BTX. BTX skapades på grund av bitcoin-blockstorleksdebatten. BTX bestämde sig för att använda 10MB-block med segwit-stöd och ändra blocktiden från 10 minuter till 2,5 minuter. De ändrade också gruvalgoritmen från ASIC Sha256-algoritmen till en mer GPU-vänlig Timetravel10-algoritm.

Hur man minar Bitcore

Nu när vi känner till detaljerna om Bitcore, låt oss börja bryta lite BTX!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Gruvbassänger

Det första vi behöver är en gruvpool. Du kan solo mina, men utbetalningarna kan ta månader beroende på hur kraftfull din gruvrigg är, och gruvpoolerna tar vanligtvis en mycket liten avgift (1% eller mindre). Med hjälp av en pool kan du få konsekventa utbetalningar flera gånger per dag.

För denna handledning kommer vi att använda https://www.bitcorepool.cc/. Jag har valt denna pool eftersom poolen har en avgift på 1,25%. När det gäller deras funktioner finns det en medelstor pool.

De säger till dig att välja den hamn (1111 eller 8001) som någonsin har minst gruvarbetare på sig. Vi kommer att använda port 1111 eftersom detta har minst antal användare när denna handledning skrivs.

Nu när vi har en pool, kan vi börja bryta!

CPU-gruvdrift

Vi kommer inte att fokusera på CPU-gruvdrift eftersom det inte är lönsamt jämfört med GPU-gruvdrift.

GPU Mining – Nvidia

För GPU-gruvdrift finns det många program för Nvidia, men det jag hittat är bäst är CCminer. Gruvearbetaren har ingen Dev-avgift. Denna gruvprogramvara är kompatibel med Windows och Linux, men det finns bara förkompilerade binärer tillgängliga för Windows.

Du hittar den officiella sidan och nedladdningslänken på https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder linux) inuti mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

ccminer-x64.exe -a algoritm -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u public_key -p x

Ersätt “algoritm” med den algoritm du vill använda. I det här fallet måste vi använda “bitcore”

Ersätt “mining_pool” med bitcorepool.cc

Byt ut “port” med 1111 eller 8001

Ersätt “public_key” med din offentliga nyckel

Till exempel är min inställning:

ccminer-x64.exe -a bitcore -o stratum + tcp: //bitcorepool.cc: 1111 -u 14vZVFPuNHyscxRwtjQUF7t9sgoUvvUJQF -p x

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda pilen anger den totala hastigheten för dina GPU: er och den GPU som den har upptäckt.

Den blå pilen anger GPU: s klockhastighet, hash per watt, total strömförbrukning, temperatur och fläkthastighet.

GPU Mining – AMD

För GPU-gruvdrift finns det många program för AMD, men det jag har funnit vara bäst är sgminer. Gruvearbetaren har ingen Dev-avgift. Gruvearbetaren är kompatibel med Windows och Linux. Du hittar den officiella sidan och nedladdningslänken på https://github.com/genesismining/sgminer-gm/releases

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

sgminer.exe -k algoritm -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u public_key -p x

Om du använder Linux tar du bort alla setx-kommandon.

Ersätt “algoritm” med den algoritm du vill använda. I det här fallet måste vi använda “timetravel10”

Ersätt “mining_pool” med bitcorepool.cc

Byt ut “port” med 1111 eller 8001

Ersätt “public_key” med din offentliga nyckel

Till exempel är min inställning:

sgminer.exe -k timetravel10 -o stratum + tcp: //bitcorepool.cc: 1111 -u 14vZVFPuNHyscxRwtjQUF7t9sgoUvvUJQF -p x

Om du kör stora GPU: er (1 GB minne eller mer per GPU, hoppa ner till nästa stycke, även om gruvprogramvaran verkar fungera)

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda rutan anger GPU: s totala hastighet.

Den blå rutan anger GPU-temperaturer, fläkthastighet och individuell hastighet.

Om det finns problem kanske du inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetets intensitet om det är tillgängligt.

Hur mycket BTX tjänar jag per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till https://whattomine.com/coins/202-btx-timetravel10 och använd deras miniräknare. Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger.

De flesta värdena är redan korrekt inmatade och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i megahash per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Se till att lägga till alla datorer du använder för Bitcore-gruvdrift.

Kraft: Ange den totala mängden kraft (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara mäter detta åt dig. Du kan också mäta den totala strömförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer som du använder för Bitcore myntbrytning.

Kosta: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för gruvarbetarens mjukvaruutveckling. För vårt exempel skulle du ange 1,25 + 0 = 1,25

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

Med hjälp av mitt AMD Vega-system för ett exempel kommer jag att visa dig hur du läser data. I bilden ovan finns det verkligen tre saker som jag letar efter.

  • Titta på Svårighetsgrad 24 timmar och den Svårighetsgrad 7 dagar. Vi vill att dessa ska vara ungefär samma, som de är. Detta berättar för oss att beräkningarna vi kommer att titta på i den andra bilden nedan kommer att vara korrekta för de kommande dagarna, så länge priset inte är volatil.
  • Titta på EX. volym 24h och den Börsvärde. Ju större dessa är, desto mindre flyktigt blir priset i allmänhet. Vi vill att priset inte ska vara flyktigt så våra beräkningar kommer att vara korrekta under de kommande dagarna. I det här exemplet är marknadspriset litet, så priset kan förändras lite dag för dag.
  • Titta på Skapa 1 BTC i och den Bryt in i. Det är alltid intressant att se hur lång tid det tar din gruvrigg att skapa 1 BTC. Avbrottet visar dig en grov uppskattning av hur lång tid det skulle ta att betala av din gruvrigg genom att bryta just detta mynt. Det här är bra att använda innan du bygger din gruvrigg, för att se hur lång tid det tar tills du ser vinster.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på detta nummer kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon.

Det är allt. Du borde nu bryta Bitcore! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me