How to Mine Beam (BEAM): Komplett nybörjarguide

Hur man bryter mynt

Stråle är det första myntet att lansera som innehåller en version av protokollet mimblewimble. Deras information är mycket om detta protokoll, men de viktigaste punkterna är:

  • Ökad integritet
  • Skalbarhet och minskad blockchain-storlek

Jag föreslår alla som vill bryta detta mynt, läser vår artikel, eftersom den talar om hur de kan åstadkomma detta, liksom hur detta skiljer sig från Monero och ZCash.

Beam använder Equihash 150/5-protokollet, är skrivet i C ++ och är öppet för att tillåta ASICS någon gång.

Hur man bryter mynt

Du kanske har hört talas om Grin, som var den andra kryptovalutan som kom ut med en version av mimblewimble-protokollet. Beam är mycket annorlunda i systemets arkitektur jämfört med Grin. De viktigaste skillnaderna från användarperspektivet är att Grin tillåter IP-, fil- och adressbaserade transaktioner, medan beam använder tillfälliga ID: er som hjälper plånböcker att kommunicera med varandra och har förmågan att skapa permanenta ID: n sedan regelbundna ID-ändringar efter varje anslutning till en plånbok , för att öka integriteten.

Nu när vi känner till detaljerna om Beam, låt oss börja bryta lite BEAM!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirusprogram installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Plånboksinstallation

I denna handledning kommer vi också att visa installationsprocessen för plånboken. Anledningen till att täcka en plånboksinstallation i denna handledning är att protokollmynten mimblewimble är utformade mycket annorlunda jämfört med andra kryptovalutor. En av de största designskillnaderna är att det inte finns några adresser i systemet, och plånböckerna kommunicerar (de behöver inte vara online) med varandra för att skicka krypto. Eftersom detta är ett helt annat system än alla i kryptovaluta är vana vid, har Beam ID som är hur du ansluter plånböcker till varandra. Detta känns ungefär som kryptovalutaupplevelsen vi är vana vid. Eftersom dessa adresser inte är permanenta för att öka integriteten måste vi för gruvdrift generera ett ID och ställa in att det aldrig går ut.

Det finns plånböcker för Windows, Mac och Linux, samt plånböcker med inbyggda gruvarbetare och deras egen gruvprogramvara. De har också CLI- och GUI-versioner. Vi ska bara använda Windows GUI med endast CPU-gruvarbetare i denna handledning, eftersom det har rapporterats att externa gruvarbetare kan uppnå bättre prestanda.

Installation är som att installera alla Windows-program. När du har laddat ner och installerat klickar du på Skapa ny plånbok.

Du kommer att vilja skriva ner fröorden, eftersom det här är din privata nyckel för plånboken.

För alternativen vill du förmodligen köra din egen nod av sekretessskäl och vi kan lämna brytningen till 0 trådar.

Plånbokanvändning

När noden har synkroniserats når vi instrumentpanelen.

Vi kan se listan över betalningstransaktioner längst ner och det tillgängliga eller spendera saldot till höger och till vänster skulle vara alla pågående transaktioner.

På inställningssidan kan vi se vår plånboksinformation, ändra den och starta eventuella gruvtrådar på processorn.

Adressfliken är vad vi kommer att fokusera på för gruvdrift. Vi kan se att plånboken har en adress eller ett ID som redan har skapats för mig. Adresser upphör som standard om 24 timmar från det att de skapas.

Vi måste skapa en annan adress som aldrig går ut för gruvdrift. För att göra detta måste vi gå till huvudplånbokens flik och klicka på mottag.

Nu måste vi ställa in utgången på plånboken så att den aldrig går ut och klicka sedan på stäng-knappen.

Vi bör nu bekräfta att adressen finns i vår plånbok genom att klicka på adressfliken. Här kan du se plånboken vi just skapade och den är inställd på att aldrig upphöra att gälla.

Skulle inte täcka att skicka en transaktion, eftersom det är mycket likt det som var vana vid (ställa in avgift och sätta avsändarens adress i rutan skicka). En snabb och enkel läsning av det mesta av vad vi just täckte, plus att skicka en transaktion finns på deras webbplatser plånbok instruktioner. Du kan också läsa om alla funktioner i en mer djupgående genomgång i deras officiell plånbokshandbok PDF.

Gruvbassänger

För denna handledning kommer vi att använda https://beam.leafpool.com/ Jag har valt den här poolen eftersom vi tidigare har använt dem på gruvartiklar och en låg avgift på 0,5%.

Nu när vi har en pool, kan vi börja bryta!

CPU-gruvdrift

För CPU Mining kan vi ladda ner officiell Beam plånbok, och använd GUI-gruvarbetaren. Vi kommer inte att fokusera på CPU-gruvdrift eftersom det inte är lönsamt jämfört med GPU-gruvdrift.

GPU Mining – Nvidia

För Nvidia GPU-gruvdrift kan vi använda GMiner. Gruvearbetaren har en 2% avgiftsavgift. Gruvearbetaren är kompatibel med Windows och Linux.

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

gruvarbetare –algo 150_5 –server mining_pool_server –hamn mining_pool_port –ssl 1 – användare YOUR_ADDRESS.WORKER_NAME

Ersätt “mining_pool_server” med den server du vill ha

Byt ut “port” med den port du vill ha

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress. Se till att du använder den permanenta adressen på din Beam-plånbok, med den inställd på att aldrig upphöra att gälla. 

”Arbetare” är valfritt. Använd detta om du har flera gruvdatorer. Till exempel skulle jag kunna göra adress.officecomputer för en dator och sedan address.gamingcomputer för en annan dator.

På så sätt kan du hålla reda på dem på poolens instrumentpanel.

Till exempel är min inställning:

gruvarbetare –algo 150_5 –server beam-us.leafpool.com –port 3333 –ssl 1 –användare 328a60fc7588850be8183c0e30f5b2319d06650c06203e0a9ddb739c36f004dc

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den blå pilen anger temperaturen och hastigheten för varje GPU liksom totalhastigheten.

Den gröna pilen anger strömförbrukningen för varje GPU.

GPU Mining – AMD

För AMD finns det lol gruvarbetare. Den har en avgift på 1,5% dev

lolMiner.exe –coin BEAM –pool mining_pool –hamn hamn –användare wallet_public_key

Ersätt “mining_pool” med den server du vill ha

Byt ut “port” med den port du vill ha

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress. Se till att du använder den permanenta adressen på din Beam-plånbok, med den inställd på att aldrig upphöra att gälla. 

”Arbetare” är valfritt. Använd detta om du har flera gruvdatorer. Till exempel skulle jag kunna göra adress.officecomputer för en dator och sedan address.gamingcomputer för en annan dator.

På så sätt kan du hålla reda på dem på poolens instrumentpanel.

Till exempel är min inställning:

lolMiner.exe –coin BEAM – pool beam-us.leafpool.com –port 3333 –användare d6c70b19ae3da1c0081798b52723e03beb06368c0944d3d1e3c592e248e7f4baa

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Obs! Den här bilden togs från min artikel om How to Mine Aion (AION): Komplett nybörjarguide

Om det finns problem kan du prova några saker.

Du kanske inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetarens intensitet om det finns.

Hur mycket BEAM kommer jag att tjäna per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till https://crypt0.zone/calculator/details/BEAM och använd deras miniräknare. Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger.

De flesta värdena är redan korrekt inmatade och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i megahash per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Se till att lägga till alla datorer du använder för Beam mining.

Kraft: Ange den totala mängden effekt (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara kommer att mäta detta åt dig. Du kan också mäta den totala energiförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer du använder för Beam mining.

Elkostnad: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för mineralsoftwareutveckling. För Nvidia skulle detta vara 0,5 + 2 = 2,5% och för AMD skulle det vara 0,5 + 1,5 = 2

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på det här numret kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvriggsinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon. För ett nytt mynt som också har mycket hype måste du också väga in hype-faktorn och inflationsfaktorn i ditt beslut när det gäller gruvdrift och försäljning omedelbart eller gruvdrift och innehav av några.

Det är allt. Du borde nu bryta BEAM! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me