How to Mine Aion (AION): Komplett nybörjarguide

Hur man bryter Aion

Aion är ett mynt som vill lösa massanpassningsproblemen med kryptovaluta. De identifierar dessa frågor som: interoperabilitet, skalbarhet. En sak att påpeka, Aion är en del av Blockchain Interoperability Alliance. Denna allians mellan Aion, Wanchain och Icon. Denna allians ska utveckla interoperabilitetsfrågan mellan blockkedjor. Aion producerar också en virtuell dator som har EVM-kompatibilitet. Det finns mycket de har planerat för färdplanen. De använder också Equihash-gruvalgoritmen.

Hur man bryter Aion

Nu när vi känner till detaljerna om Aion, låt oss bryta lite AION!

Några allmänna gruvtips

Så innan vi börjar den här guiden har jag två tips för att få ut det mesta av din gruvupplevelse. Se först till att du har de senaste drivrutinerna för dina GPU: er. För det andra kommer de flesta gruvprogramvara att flaggas som ett virus från virusscannrar. På grund av detta, om du bryter på din vanliga dagliga användning eller speldator som har ett antivirus installerat, vill du utesluta gruvprogramvaran från antivirusprogrammet. Vad jag gillar att göra är att jag skapar en mapp och sedan lägger all min gruvprogramvara i undermappar. Jag utesluter sedan toppnivåmappen från antivirusprogrammet och det exkluderar all gruvprogramvara.

Gruvbassänger

För denna handledning kommer vi att använda https://aionpool.tech/  Jag har valt den här poolen eftersom de var den näst största poolen och de erbjuder 0% avgifter fram till slutet av 2018.

Nu när vi har en pool, kan vi börja bryta!

CPU-gruvdrift

Deras är bara två alternativ för att bryta Equihash med en CPU. En är Minergate, men jag föredrar dem inte eftersom de tar en stor andel av dina vinster på grund av det lättanvända systemet de har. Den enda riktiga gruvarbetaren är Nicehashs nheqminer. Du kan ladda ner de förkompilerade binärfilerna för Windows eller Linux.

Vi kommer inte att fokusera på CPU-gruvdrift eftersom det inte är lönsamt jämfört med GPU-gruvdrift.

GPU Mining – Nvidia

För GPU-gruvdrift finns det många program för Nvidia, men det jag har funnit vara bäst är EWBFs CUDA-gruvarbetare. Gruvearbetaren har en 2% Dev-avgift. Gruvearbetaren är kompatibel med Windows och Linux. Du hittar den officiella sidan och nedladdningslänken på https://bitcointalk.org/index.php?topic=4466962

När den väl har laddats ner är den väldigt enkel att använda.

Skapa bara en ny batchfil (eller skriptfil om du använder Linux) i mappen där gruvarbetaren är och klistra in den i batchfilen

gruvarbetare – server mining_pool –hamn hamn –användare wallet_public_key.arbetstagare –passera x –pec –avgift 0 –algo

Ersätt “mining_pool” med den server du vill ha

Byt ut “port” med den port du vill ha

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress.

”Arbetare” är valfritt. Använd detta om du har flera gruvdatorer. Till exempel skulle jag kunna göra address.officecomputer för en dator och sedan address.gamingcomputer för en annan dator.

På så sätt kan du hålla reda på dem på poolens instrumentpanel.

Till exempel är min inställning:

miner.exe – server cluster.aionpool.tech –port 3333 –användare 0xa00983f07c11ee9160a64dd3ba3dc3d1f88332a2869f25725f56cbd0be32ef7a.gamingcomputer –pass x –pec –avgift 0 –algo aion

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Den röda pilen anger de GPU: er som den har upptäckt i ditt system.

Den blå pilen anger temperaturen och hastigheten för varje GPU liksom totalhastigheten.

Den gröna pilen anger strömförbrukningen för varje GPU.

GPU Mining – AMD

För AMD finns det lol gruvarbetare https://bitcointalk.org/index.php?topic=4724735.0

lolMiner.exe –coin AION –pool mining_pool –hamn hamn –användare wallet_public_key –passera x

Ersätt “mining_pool” med den server du vill ha

Byt ut “port” med den port du vill ha

Byt ut “wallet_public_key” med din plånbokadress.

”Arbetare” är valfritt. Använd detta om du har flera gruvdatorer. Till exempel skulle jag kunna göra address.officecomputer för en dator och sedan address.gamingcomputer för en annan dator.

På så sätt kan du hålla reda på dem på poolens instrumentpanel.

Till exempel är min inställning:

lolMiner.exe –coin AION –pool cluster.aionpool.tech –port 3333 –användare 0xa00983f07c11ee9160a64dd3ba3dc3d1f88332a2869f25725f56cbd0be32ef7a.gamingcomputer –pass x

Dubbelklicka på batchfilen för att köra gruvarbetaren och du bör se något liknande

Om det finns problem kan du prova några saker.

Du kanske inte har tillräckligt med virtuellt minne. Du kan behöva 16 GB virtuellt minne (för Vega GPU: er behöver du mer som 16 GB per GPU) för att ändra detta, gå till Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> System och klicka på Avancerade systeminställningar till vänster. Därifrån klickar du på inställningar under den avancerade fliken. Klicka sedan på Ändra och avmarkera sedan automatiskt på den tredje skärmen, välj anpassad storlek och skriv in storlek (i MB) för båda textrutorna. Tryck sedan på inställningsknappen och sedan på ok-knappen.

Allmän felsökning

En sak att övervaka är föråldrade eller avvisade aktier. Om du ser många inaktuella aktier kanske du vill prova en server som är närmare dig. Om du ser många avvisade aktier, försök att sänka gruvarbetets intensitet om det är tillgängligt.

Hur mycket AION kommer jag att tjäna per dag?

För att räkna ut detta skulle du gå till http://whattomine.com och använd deras miniräknare. Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger. I detta fall finns AION-kalkylatorn på https://whattomine.com/coins/272-aion-equihash-210-9 Räknaren ger en grov uppskattning, så du kan få betalt ett högre eller lägre belopp än vad räknaren faktiskt säger.

De flesta värdena är redan korrekt inmatade och du behöver bara redigera några få värden.

Hash-hastighet: Ange din totala hastighet (i lösningar per sekund) för alla dina gruvdatorer. Detta skulle vara “total hastighet” i din gruvprogramvara. Se till att lägga till alla datorer du använder för AION-gruvdrift.

Kraft: Ange den totala mängden kraft (i watt) som din gruvrigg använder. Viss gruvprogramvara, som EWBF-gruvarbetaren för Nvidia, kommer att mäta detta åt dig. Du kan också mäta den totala strömförbrukningen för din dator med hjälp av specialprogramvara eller en kilowattmeter. Jag föredrar att använda en kilowattmeter eftersom jag tycker att den är den mest exakta. Se till att lägga till alla datorer du använder för AION-gruvdrift.

Kosta: Ange kostnaden per kilowattimme som du betalar till ditt elföretag. Jag kunde hitta denna information i min månadsräkning, liksom på deras webbplats.

Poolavgift: Ange poolavgiften + avgiften för mineralsoftwareutveckling.

Hårdvarukostnad: Ange den totala kostnaden för all din hårdvara.

Med hjälp av mitt AMD Vega-system för ett exempel kommer jag att visa dig hur du läser data. I bilden ovan finns det verkligen tre saker som jag letar efter.

# 1 Titta på Svårighetsgrad 24 timmar och den Svårighetsgrad 7 dagar. Vi vill att dessa ska vara ungefär samma, som de är. Detta berättar för oss att beräkningarna vi kommer att titta på i den andra bilden nedan kommer att vara korrekta för de kommande dagarna, så länge priset inte är volatil.

# 2 Titta på EX. volym 24h och den Börsvärde. Ju större dessa är, desto mindre flyktigt blir priset i allmänhet. Vi vill att priset inte ska vara flyktigt så våra beräkningar kommer att vara korrekta under de kommande dagarna. I det här exemplet är börsvärdet litet till medelstort, så priset kan förändras lite dag för dag.

# 3 Titta på Skapa 1 BTC i och den Bryt in i. Det är alltid intressant att se hur lång tid det tar din gruvrigg att skapa 1 BTC. Avbrottet visar dig en grov uppskattning av hur lång tid det skulle ta att betala av din gruvrigg genom att bryta just detta mynt. Det här är bra att använda innan du bygger din gruvrigg, för att se hur lång tid det tar tills du ser vinster.

I den här bilden kan vi snabbt se hur många mynt och USD-värde vi kommer att göra under vissa tidsramar. Du vill titta på kolumnen Vinst, eftersom detta är värdet efter att du har betalat för din elanvändning. Jag fokuserar vanligtvis bara på den dagliga utbetalningen i USD. Genom att bara fokusera på detta nummer kan du köra miniräknare för några olika mynt och snabbt se vilket mynt som är mest lönsamt för din gruvinstallation. Tänk på att du också vill väga den dagliga utbetalningen med marknadspriset. Ett mynt med lågt marknadsvärde kan vara riktigt lönsamt en dag och kan då ha hälften av utbetalningen imorgon.

Det är allt. Du borde nu bryta AION! Se till att skriva in din offentliga nyckel i gruvpoolens instrumentpanel för att hålla reda på din statistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me