Bitcoin Mining: Är det värt ansträngningen i denna dag och ålder?

Bitcoin Mining

Med den pågående kryptovalutabommen har det skett en explosion av nykomlingar i kryptoekosystemet. Och, inte överraskande, är ett av de hetaste ämnena i den pågående bommen bitcoinbrytning. Det beror på att 1) ​​bitcoin är OG-kryptovalutan, och 2) eftersom kryptovalutautvinning skiljer sig från något fenomen som mänskligheten någonsin sett tidigare.

Följaktligen har nyheten och lönsamheten för bitcoinbrytning många av dessa nybörjare undrat: är gruvdrift rätt för mig? Det är en viktig fråga att ställa innan du sänker tusentals dollar i ett gruvprojekt, eftersom det finns många faktorer som kan få dig att luta “yay” eller “nej” när det gäller din egen personliga smak.

Bitcoin Mining

Idag ska vi då titta på bitcoin-gruvdriftens förflutna, nutid och framtid för att hjälpa dig att få en bättre uppfattning om huruvida gruvdrift bitcoin skulle vara rätt för dig personligen här och nu.

De tidiga dagarna av gruvdrift

Under de första dagarna av Bitcoin var Satoshi Nakamoto den enda gruvarbetaren i nätverket. Enligt uppgift använder flera datorer samtidigt, bryter Nakamoto cirka 1 000 000 bitcoins under de första veckorna av projektet, med tillstånd av endast processorer.

Och denna dynamik förblev under Bitcoin-nätverkets början månader, eftersom fler och fler gruvarbetare anlände för att använda sina processorer för att verifiera nätverket.

Som Hal Finney noterade i sitt “adjö” -brev till Bitcoin-gemenskapen:

”Det var de dagar då svårigheten var 1, och man kunde hitta block med en CPU, inte ens en GPU. Jag bryter flera kvarter de närmaste dagarna. Men jag stängde av den eftersom den fick min dator att köra varm och fläktbruset störde mig. I efterhand önskar jag att jag hade hållit det längre. ”

Du och vi båda, mr Finney.

Från CPU: er till GPU: er

En processor skulle ge en “enda röst” på bitcoin-nätverket under projektets början, men saker förändrades snart när GPU: er, eller grafikbehandlingsenheter, kom fram. GPU: er kan producera samma gruvkraft som dussintals processorer, så de fick snabbt bitcoin-gruvarbetares intresse.

Laszlo Hanecz, ansvarig för att köpa två pizzor för 10 000 bitcoins 2010, är påstås den första GPU-gruvarbetaren av bitcoins. Från Nathaniel Popers populära bok Digital Gold:

”Det är inte allmänt känt, men i april 2010 var Laszlo i huvudsak den första personen som experimenterade med att använda GPU-kortet i sin dator för att effektivare bryta Bitcoins. Innan dess hade de flesta Bitcoin-användare använt sin mycket mindre effektiva CPU för att göra beräkningarna. Laszlos CPU hade högst vunnit ett block med 50 Bitcoins varje dag, av de cirka 140 block som släpptes dagligen. När Laszlo fick sitt GPU-kort anslutet började han vinna en eller två kvarter i timmen, och ibland mer. ”

ASICs anländer

Efter grafikprocessorer kom specialiserade gruvhårdvaruenheter som kallas ASIC, som förblir som den vanligaste bitcoinbrytningshårdvaran idag. De allra första ASIC-enheterna var lika kraftfulla som dussintals grafikprocessorer, medan moderna ASIC-enheter är mer än 200 gånger kraftfullare än den inledande generationen av ASIC-enheter.!

Naturligtvis är ASIC: er guldstandarden för bitcoinbrytning i samtida tider. Om du inte bryter med ASIC och många av dem gör du förmodligen ingen legitim avkastning på investeringen (ROI) här och nu.

Bitmain Asics

Bitmain ASIC på jobbet.

Mars med ökande svårigheter

Utöver utvecklingen av gruvhårdvara i bitcoin är det avgörande att förstå att bitcoinbrytning blir allt svårare med tiden. Satoshi Nakamoto designade den ursprungliga kryptovalutan för att justera svårigheten varje kvartal 2016.

Detta betyder att bitcoin gradvis blir svårare och svårare att bryta, med blockbelöningar halverade vartannat år. Ingenting är att förändra denna dynamik framöver, eftersom svårigheten bara kommer att öka.

Nu? Gruvdrift är svårt, dyrt

Om du inte redan hade gissat vart vi skulle, är det nuvarande tillståndet för bitcoinbrytning svårt och avskyvärt för vardagliga investerare. ASIC-hårdvaran som behövs växer inte bara dyrare för dagen utan också bitcoins svårighetsjusteringar kommer bara att bli strängare i framtiden.

Det betyder att det kostar mer pengar för att hämta mindre bitcoins. Och det är en dynamik som borde få någon på allvar att överväga att bli bitcoin-gruvarbetare tänker två gånger. Men återigen finns det fortfarande hopp.

Häcken? Bitcoin-prispotentialen

Oro för de utgifter och ansträngningar som bitcoinbrytning tar kan mildras under de kommande åren om bitcoinpriset fortsätter att stiga till enastående prishöjder.

BTC-priset gick vilt 2017, och om det fortsätter på en sådan vild bana tittar vi möjligen på BTC-priser som kan ligga mellan $ 20.000 USD och $ 100.000 USD i slutet av 2018.

Med detta sagt skulle bitcoinbrytning vara lönsamt om sådana prisstegringar inträffar för att även gruvmängdsförändringsmängder av BTC idag kan ge bra summor i framtiden om bitcoinpriset fortsätter att stiga.

Och det är en satsning som många gruvarbetare tar med glädje nu. Så en bra fråga att ställa dig själv innan du gör dyket för att bli en gruvarbetare är hur starkt tror du bitcoin kommer att prestera under de kommande åren?

Svaret på den frågan borde informera din dom.

Cloud Mining är förmodligen inte optimalt

Ett alternativ som finns i kryptoutrymmet är molnbrytning: du köpa ett gruvkontrakt, och gruvarbetare runt om i världen gör allt för dig.

Problemet? Molnbrytningsarenan har varit full av bedrägerier de senaste åren, och utöver det gör priserna på kontrakt det så att avkastningen är minimal för investerare. För detta ändamål är molnbrytning ett intressant alternativ för dem som är intresserade av att indirekt bli en gruvarbetare, men det kommer inte att vara lika lönsamt som att investera i din egen personliga rigg i de flesta fall.

NiceHash

Gå in före 2140 …

Den slutliga bitcoin förväntas brytas år 2140.

Vad betyder det? Du har mer än ett sekel att bestämma om du vill spendera de pengar som behövs för att få en gruvarbetare igång.

Men du vill inte vänta för länge om bitcoinpriset exploderar, eller hur? Så tidpunkten för din startpunkt om du är intresserad är också nyckeln.

Vad sägs om Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) är en slags Bitcoin (BTC), så vad sägs om att bryta det?

Det är sant, du kan använda samma ASIC-redskap för att bryta BCH. Avvägningen? Bitcoin Cash-priset är flera tusen dollar lägre än Bitcoin-priset vid presstid, vilket gör det så att det är betydligt mindre lönsamt att bryta BCH för nu.

Kommer denna dynamik att vara densamma för alltid? Det finns ingen berättelse. Men det är tydligt att Bitcoin för närvarande är exponentiellt mer lukrativt för mina. Och det betyder att bryta Bitcoin Cash är bäst för entusiaster just nu eller för dem som är döda på att diversifiera sina gruvaktiviteter.

Slutsats

Som det ser ut är vår slutsats att bitcoinbrytning är bäst för människor som 1) har mycket pengar att spendera på att få igång en operation eller 2) passionerade kryptovalutaentusiaster som bara vill ha tillfredsställelsen att driva sin egen rigg.

Utanför dessa två demografiska uppgifter kommer du förmodligen inte att göra några verkliga vinster på bitcoinbrytning för tillfället. Om du vill bryta på en mer begränsad budget är det bästa alternativet att hitta altcoins som stöder CPU- eller GPU-gruvdrift, ta en titt på några av våra guider:

  • ZCash Mining
  • Monero Mining
  • Ethereum Mining
  • DigiByte Mining
  • Musicoin Mining

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me