Bästa Bitcoin Mining Software: En djupgående titt på de bästa valen

Bitcoin Mining Software

Bitcoin är den mest kända kryptovalutan och också den äldsta, i början var det helt möjligt att bryta den med din hemdator och det fanns många tidiga användare av bitcoin som bryter det med enkel hårdvara – det var till och med möjligt att bryta med din bärbara processor. Saker gick sedan vidare till att använda GPU: er när svårigheten ökade.

Numera är det inte värt att bryta på en hemdator alls, du behöver specialiserad gruvhårdvara kallad ASIC för att ens börja tävla, även då är det kanske inte möjligt att vara lönsam om du inte har tillgång till billig energi för att driva de hungriga enheterna.

Bitcoin Mining Software

Vi kommer att titta på tillgängliga alternativ i vår nästa guide, men först måste vi se vilken programvara som är tillgänglig för dig.

I denna handledning kommer vi att täcka allt du behöver veta om programvaran du kan använda för att börja bryta bitcoin. Vi täcker alla de bästa alternativen tillsammans med ett avsnitt om molnbrytning. Det bör också noteras att om du väljer att molna min, kommer du förmodligen att tjäna mindre jämfört med om du köper hårdvaran och bryter själv men detta kommer också med mindre startkostnader.

Bitcoin Mining Software

För den här guiden har jag rankat den mer populära och mer omfattande bitcoin-gruvprogramvaran mot toppen, och den minst populära och funktionsvänliga mot botten.

CGMiner

CGMiner är förmodligen den mest populära och omfattande programvaran för gruvbrytning. Det fungerar främst för FPGA och ASIC men om du laddar ner en äldre version (nedan 3.7.2) kan du också använda den för GPU-gruvdrift. Det skrevs i C för att vara snabbt och effektivt och fungerar för alla tre större operativsystem (Windows, Linux och till och med Mac).

Den har massor av funktioner inklusive konfigurationsfiler, loggning, övervakning samt överklockningsfunktioner och API-övervakning. Det låter dig också använda ett antal olika proxymetoder för gruvdrift.

Det låter dig också bryta med en pool, såväl som solo gruva. Den stöder också de flesta av Bitcoin ASIC-gruvarbetare.

CG Miner

Programvarans mer avancerade område är dess kontroll på hårdvaran. Det låter dig ändra många inställningar i ASIC- eller FPGA-maskinen, t.ex. spänningar och andra funktioner.

Vad jag gillar med denna programvara är att kommandona är specifika för din gruvmaskin. Så till exempel för att ställa in bitmain S2- eller S3-spänningen är kommandot för det –bitmain-voltage.

Det finns mycket fler funktioner för finjustering med ASIC och FPGA. Se till att läsa readme på github eftersom det förmodligen finns över 10 sidor information om hur man använder denna gruvprogramvara. Readme innehåller också vanliga frågor mot slutet också.

CGMiner

BFGMiner

BFGMiner är en gaffel av CGminer och lägger till några unika och avancerade funktioner. Huvudskillnaden mellan dessa gruvarbetare är det faktum att BFGMiner använder den nyare getblocktemplaten jämfört med den äldre getwork-mallen.

BFG Miner

Det är i grunden en decentraliseringsförändring, som innan block skapades av poolen, och nu skapas de av gruvarbetaren. Du kan läsa mer om dem på bitcoin wiki och bestäm vilken du hellre vill använda.

Gruvearbetaren lägger också till möjligheten att ladda ner ett separat GUI som endast fungerar med just den här delen av gruvprogramvaran.

BFGMiner

CCMiner

Vi har täckt CCMiner några gånger för olika artiklar. CCMiner är definitivt en av mina favoritprogramvaror för NVIDIA GPU-gruvdrift. En av anledningarna till det är att de för närvarande är tre olika gafflar av CCMiner, och jag känner att det ger mycket konkurrens, liksom framsteg och kodkontroller, för att göra en mycket effektiv och funktionsrik mjukvara.

CCminer

CCMiner har varit i aktiv utveckling i ungefär 6 år nu och har gått under namnet cudaminer under de tidigare dagarna av bitcoin, så programvaran har varit betrodd i bitcoin-gruvindustrin under ganska lång tid nu.

Det är också fantastiskt hur programvaran aktivt har hållit och i vissa fall är den snabbaste gruvarbetaren för vissa speciella mynt som du kan bryta. Den andra saken jag gillar med CCMiner är det faktum att den kan bryta nästan alla typer av kryptovalutagruvalgoritm.

Det är i grunden en one-stop gruvarbetare för alla som har en NVIDIA GPU, eftersom den också stöder Windows- och Linux-operativsystem.

CCMiner

GUIMiner

GUIMiner är en grafisk frontend för att bryta Bitcoin, vilket ger ett bekvämt sätt att driva Bitcoin gruvarbetare från ett grafiskt gränssnitt. Den stöder både AMD- och NVIDIA-grafikprocessorer samt CPU-gruvdrift.

GUIMiner

Du kan välja mellan poolad gruvdrift och solo mining – programvaran bäddar in en lista över gruvpooler att välja mellan.

GUIMiner

Multi Miner

MultiMiner är en skrivbordsapplikation för kryptomyntbrytning och övervakning på Windows, Mac OS X och Linux. MultiMiner förenklar växling av enskilda enheter (GPU, ASIC, FPGA) mellan kryptovalutor som Bitcoin och Litecoin.

Multi Miner

MultiMiner använder den underliggande gruvmotorn (BFGMiner) för att upptäcka tillgänglig gruvhårdvara och presenterar sedan en intuitiv skärm för att välja de mynt du vill bryta.

Multi Miner

CPUMiner

CPUMiner är en mycket enkel CPU-gruvprogramvara. Vad jag gillar med den här programvaran är det faktum att den är väldigt enkel att använda och är bra för att komma igång med att lära sig om gruvdrift i allmänhet och gruvdrift bitcoin, du kan använda den för att lära dig mer om gruvdrift i allmänhet men du borde inte förvänta dig att tjäna allt från det.

CPU Miner

Det fungerar med Windows, Linux och Mac och du kan använda den min Bitcoin eller Litecoin. Detta var en av de ursprungliga bitcoin-gruvprogramvarorna och där CGMiner gafflade från CPU-gruvarbetaren.

CPU Miner

EasyMiner

EasyMiner är en öppen källkod GUI-gruvarbetare som arbetar med CGMiner, minerd eller cudaminer (nu ccminer). Det är inte en fristående gruvarbetare, utan mer ett GUI för en av gruvarbetarna som du har installerat på din dator.

Easy Miner

Det ger ett lättanvänt GUI för någon av de tre bitcoin-gruvprogramvarorna som anges ovan. Du måste först ladda ner och ställa in en av gruvprogramvarorna som anges ovan, och sedan kan du ladda ner GUI så att det fungerar.

Easy Miner

Poclbm-mod

Poclbm-mod är en mycket effektiv öppen källkod python gruvarbetare för openCL (AMD) plattformar. Den använder getwork-protokollet för gruvdrift.

Poclbm-mod

Vad som är intressant med denna programvara är att den levereras med ett GUI och en CLI-byggnad så att du kan använda vilken version du är bekvämare att använda. Programvaran fungerar med Windows och Linux.

Poclbm-mod

Cloud Mining

Molngruva är ett mycket unikt sätt att bryta bitcoin. Du köper i princip ett kontrakt för en fast mängd hash per sekund och för en viss tid från ett molngruvföretag. Du låter sedan företaget bryta åt dig och de betalar dig belöningarna vanligtvis en gång om dagen.

Det finns många fördelar med att använda molngruva för bitcoin. För det första behöver du inte hantera de komplicerade inställningarna för hårdvaran och programvaran för gruvdrift av bitcoin. Du kommer inte heller behöva ta itu med den ökade elanvändningen om du använder ett molnbrytningsavtal.

Detta kan vara en mycket stor sak för människor som bor i dyra elområden. Även extra värme och buller kan vara ett bekymmer för vissa människor också.

Det finns också många nackdelar. En nackdel med molngruvning skulle vara det faktum att du inte får fullständig kontroll över hårdvaran för att överklocka den eller lära dig om processen för bitcoinbrytning.

En annan stor oro är det faktum att det verkar vara svårare att få en högre avkastning på molngruva, sedan vanlig gruvdrift.

En annan viktig oro förknippad med molngruva är det faktum att vissa molnbrytningswebbplatser inte har någon gruvutrustning, och de är inget annat än ett ponzi-schema.

Bitcoin Mining Software

En annan oro som jag har märkt är att du inte kan stänga av ditt kontrakt så att säga. Vad jag menar med detta är när du köper en vanlig gruvarbetare har du fullständig kontroll över den eftersom den körs i ditt eget hem.

Vissa maskiner tillåter också överklockning så att du kan få ännu mer prestanda ur din maskin, och med molnbrytning kan du inte göra det. Just nu med bitcoin USD-priset är så lågt, där du kommer till en punkt där du i vissa områden faktiskt kan förlora pengar med att bryta bitcoin just nu på grund av elkostnaden.

När ditt molnbrytning köper du en fast hashrate under en viss tid, så om du har en dag där vinsten är negativ får du bara inget betalt för den dagen. Du kan inte pausa kontraktet så att säga, så det här är en annan anledning till att molnbrytning är lite mer riskabelt.

Deras är också det faktum att varför säljer de dig molnbrytningsavtalet? Skulle det inte vara mer lönsamt för dem att hålla hårdvarugruvan för sig själva? Svaret är ja, men det finns några anledningar till att de gör det.

Den främsta anledningen är att de vill utöka sin verksamhet och vill köpa mer hårdvara snabbare. De kan sälja ett kontrakt till dig och få gruvpengarna så att säga för att kunna utvidga sin verksamhet.

Observera dock att de säljer kontrakt till ett pris där de fortfarande kommer att tjäna pengar på gruvdrift, så det är i allmänhet mer lönsamt om du själv skulle köpa hårdvaran och bryta bitcoin.

Deras är också det faktum att molnbrytning kanske inte är lika kul som att bryta med verklig hårdvara, så om du tror att du kommer att få lite glädje av gruvdrift kanske du vill tänka på det också.

För molngruva är det viktigt att välja ett väletablerat företag som har funnits i några år, eller som är associerat med ett annat etablerat företag, för att minimera din risk.

Trevlig Hash

NiceHash är bra för nykomlingar som vill doppa tårna i gruvscenen. Det tillåter vem som helst att använda sin dator för att bryta kryptovaluta med sina GPU: er och / eller CPU. Med sin enkla att använda programvara och snabb installation kan vem som helst konfigurera en NiceHash-gruvarbetare på bara några minuter.

NiceHash Miner

NiceHash säljer också molngruvkontrakt för Bitcoin, ZCash och Ethereum så att du helt enkelt kan köpa den mängd hashkraft du behöver.

NiceHash

Genesis Mining

Ett av de bästa molngruvföretagen jag har hittat är Genesis Mining. De har många olika alternativ och storlekar på kontrakt att välja mellan och har funnits i ungefär 5 år nu.

Genesis Mining

De har till och med kontrakt där du kan dela upp procentsatserna av din kraft i olika mynt samtidigt, och du kan ändra dem dag till dag. De betraktas som det bästa alternativet för molngruvning i allmänheten och jag måste hålla med om dessa uttalanden.

Genesis Mining

Hashnest

Hashnest är ett företag som ägs av Bitmain, som är den största ASIC-gruvarbetstillverkaren.

Hashnest

De erbjuder också några olika gruvkontrakt att välja mellan.

Hashnest

Bitcoin.com

En annan källa för att kolla om du vill molna min bitcoin är pool.bitcoin.com. De erbjuder bitcoin och bitcoin cash mining-kontrakt. De verkar ha fler alternativ på grundnivå att välja mellan för sina bitcoinbrytningsavtal.

Bitcoin.com Mining Pool

Bitcoin.com Mining Pool

Slutsats

Sammantaget finns det många olika alternativ du har när det gäller bitcoinbrytning.

Du kan välja mellan moln- eller hårdvarubaserad gruvdrift. Det finns många korta och långa tidsperioder för molngruvkontrakt, för priser som passar en mängd olika budgetar. Om du väljer hårdvarubaserad är det många olika bitcoin-gruvprogram som alla har sina egna unika och viktiga funktioner.

Oavsett vilka alternativ du väljer att bryta bitcoins, för många människor är bitcoinbrytning ett trevligt äventyr och kommer med hopp om att få tillbaka din initiala investering också!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me