Waarom de gedachten van Warren Buffett over Bitcoin er niet toe doen

Bitcoin

Sinds de oprichting heeft Bitcoin kritiek gekregen uit alle hoeken van de wereld, van Wall Street en Silicon Valley tot het platteland van Amerika en de staatshuizen van de wereldleiders..

De critici hebben dingen gezegd als “cryptocurrency heeft geen inherente waarde”, “BTC is een aanwinst voor criminelen en pornografen” en soortgelijke quips van het soort.

Helaas is de kritiek niet afgenomen, met ‘s werelds meest prominente aandelenmarktinvesteerder, Warren’ the Oracle of Omaha ‘Buffett, die onlangs naar de reguliere media ging om te beweren dat cryptocurrencies een trend zijn die nog steeds niet levensvatbaar is in zijn ogen..

Sommigen hebben echter de moed gehad om tegen Buffett op te komen en zeiden dat zijn mening over cryptocurrency niet in aanmerking moet worden genomen bij het investeren, ondanks dat de miljardair een sterk trackrecord heeft..

Warren Buffett verdubbelt Bitcoin Hate

Volgens eerdere rapporten van Blockonomi zei de CEO van Berkshire Hathaway in een interview met CNBC dat hij nooit cryptocurrency zal bezitten, eraan toevoegend dat digitale activa, inclusief Bitcoin, geen inherente waarde hebben:

Cryptocurrencies hebben in principe geen waarde en produceren niets. Qua waarde: nul.

Deze opmerking van Buffett over Bitcoin doet denken aan zijn eerdere uitspraken over de kwestie, zoals toen hij de cryptocurrency ‘rat poison squared’ noemde en zei dat het activum niet veel meer waarde heeft dan een suit-knop..

Aangezien deze nieuwste Bitcoin-bash afkomstig was van ‘s werelds bekendste investeerder, werd het over de hele wereld gedeeld en door critici gebruikt als een manier om te bewijzen dat ze gelijk hebben over hun afkeer van cryptocurrency..

Maar doet wat hij te zeggen heeft over cryptocurrency er echt toe?

Doet het er echt toe wat hij over Crypto zegt? Investeerder vraagt

Volgens Anthony Pompliano, een partner bij cryptofonds Morgan Creek Digital en een maker van inhoud in de industrie, is wat Buffett te zeggen heeft over Bitcoin enigszins irrelevant in het grote geheel van dingen..

Ik sprak met @jochemmyjer deze AM.

Uitgelegd waarom Warren Buffett geen geweldig persoon is om naar technologie te luisteren en waarom het monetaire beleid van Bitcoin superieur is aan het fiat-monetair beleid.

Als deze video 500.000 views krijgt, zal Julia meer Bitcoiners binnenhalen.

Je weet wat je moet doen &# 128591;&# 127997; pic.twitter.com/lEcyQkbG6w

Pomp &# 127786; (@APompliano) 25 februari 2020

Pompliano zei dinsdagochtend tegen CNN:

“Ik neem echt geen technologisch advies aan van iemand die een klaptelefoon gebruikt of geen e-mail gebruikt.”

Inderdaad, terwijl een zojuist bevestigd rapport Buffett is overgestapt op het gebruik van een Apple iPhone, deze verandering is zeer recentelijk gebeurd, waarbij de miljardairinvesteerder zelf jarenlang zijn liefde voor eenvoudige klaptelefoons heeft beleden..

Om nog maar te zwijgen, cryptocurrency-handelaar Jacob Canfield maakte onlangs de onderstaande observatie: Warren Buffett heeft helaas “de grootste investeringsmogelijkheden van zijn leven” gemist, waarbij hij de aandacht vestigde op koppen die laten zien dat Buffett beweert de boot te hebben gemist op Google, Amazon, Uber, Apple , en natuurlijk BTC.

Warren Buffet heeft de gewoonte om de grootste investeringsmogelijkheden van zijn leven te missen.

❌ Google

❌ Amazon

❌ Uber

❌ Apple (vorig jaar gekocht)

#Bitcoin

Hij heeft ook aanzienlijke investeringen in grote banken, de directe concurrent van Bitcoin. pic.twitter.com/O41h0VVO0e

– Jacob Canfield (@JacobCanfield) 24 februari 2020

Wall Street kijkt serieus naar Bitcoin

Afgezien van het punt van Pompliano dat Buffett historisch gezien paradigmaverschuivingen in de samenleving waarbij technologie betrokken was, heeft vermeden, is Wall Street begonnen serieus na te denken over Bitcoin, waardoor geloofwaardigheid wordt toegevoegd aan het gesprek dat BTC waarde heeft in de wereld van vandaag..

Voorbeeld: Fidelity Investments – een van ‘s werelds grootste financiële dienstverleners – heeft een volwaardige cryptodivisie gelanceerd die haar institutionele klanten bewaring en handelsuitvoering biedt. En de eigenaar van de New York Stock Exchange heeft een cryptobeurs gelanceerd genaamd Bakkt.

Bovendien beginnen enkele van de machtigste technologen en futuristen ter wereld de cryptocurrency binnen te stromen.

Miljardair investeerder en voormalig directeur van Facebook Chamath Palihapitiya net gezegd in een interview met CNBC dat hoewel hij Warren Buffett respecteert, hij het niet eens is met zijn investeringsthese (of het gebrek daaraan) over Bitcoin. Over BTC gesproken, hij zei:

“Ik denk dat een redelijke strategie is om te zeggen dat 1% van mijn nettowaarde in iets zou moeten zitten dat totaal niet gerelateerd is aan de wereld en hoe de wereld werkt.”

Palihapitiya heeft gezelschap gekregen van Elon Musk, die de Bitcoin-whitepaper ‘cool’ en ‘briljant’ noemde, samen met Twitter en Square CEO Jack Dorsey, die de cryptocurrency heeft bestempeld als de meest waarschijnlijke kanshebber om de ‘valuta van het internet’ te worden op meerdere gelegenheden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me