Varför Warren Buffetts tankar om Bitcoin spelar ingen roll

Bitcoin

Sedan starten har Bitcoin ställt kritik från alla hörn av världen, från Wall Street och Silicon Valley till landsbygdens Amerika och världens ledares hem..

Kritikerna har sagt saker som “kryptovaluta har inget inneboende värde”, “BTC är en tillgång för brottslingar och pornografer” och liknande kvicksilver.

Tyvärr har inte kritiken avtagit, med världens mest framstående aktiemarknadsinvesterare, Warren “Oracle of Omaha” Buffett, som nyligen tog till vanliga medier för att hävda att kryptovalutor är en trend som fortfarande inte är livskraftig i hans ögon.

Vissa har dock haft modet att stå upp mot Buffett och säga att hans åsikt om kryptokurrency inte bör beaktas när man investerar, trots att miljardären har en stark historia..

Warren Buffett dubblar ner på Bitcoin Hate

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi sa Berkshire Hathaway-vd i en intervju med CNBC att han aldrig kommer att äga kryptovaluta och tillade att digitala tillgångar, inklusive Bitcoin, inte har något inneboende värde:

Kryptovalutor har i princip inget värde och de producerar ingenting. När det gäller värde: noll.

Denna kommentar från Buffett angående Bitcoin påminner om hans tidigare uttalanden i saken, till exempel när han kallade kryptovalutan “råttgift i kvadrat” och sa att tillgången inte har mycket mer värde än en kostymknapp.

Eftersom den här senaste Bitcoin-basen kom från världens mest kända investerare delades den över hela världen, använd av kritiker som ett sätt att bevisa att de har rätt i deras avsmak för kryptovaluta.

Men spelar det som han har att säga om kryptovaluta?

Betyder det han säger om Crypto verkligen? Investerare frågar

Enligt Anthony Pompliano, en partner på kryptofonden Morgan Creek Digital och en innehållsskapare för branschen, är vad Buffett har att säga om Bitcoin något irrelevant i det stora schemat av saker.

Jag pratade med @jchatterleyCNN den här AM.

Förklarade varför Warren Buffett inte är en bra person att lyssna på på teknik och varför Bitcoins penningpolitik är överlägsen fiat penningpolitik.

Om den här videon får 500 000 visningar kommer Julia att få fler Bitcoiners.

Du vet vad som ska göras &# 128591;&# 127997; pic.twitter.com/lEcyQkbG6w

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 25 februari 2020

På talet till CNN på tisdag morgon sa Pompliano:

“Jag tar verkligen inte teknologiråd från någon som använder en bläddringstelefon eller inte använder e-post.”

Faktiskt, medan en rapport just bekräftad Buffett har bytt till att använda en Apple iPhone, denna förändring inträffade nyligen, med miljardärinvesteraren själv som bekände sin kärlek till enkla flip-telefoner i flera år.

För att inte tala om, valutahandlare Jacob Canfield gjorde nyligen observationen nedan: Warren Buffett har tyvärr missat “de största investeringsmöjligheterna under en livstid”, och uppmärksammar rubriker som visar att Buffett påstår sig ha missat båten på Google, Amazon, Uber, Apple och naturligtvis BTC.

Warren Buffet har en vana att missa de största investeringsmöjligheterna under en livstid.

❌ Google

❌ Amazon

❌ Uber

❌ Apple (köpte några förra året)

#Bitcoin

Han har också betydande investeringar i stora banker, Bitcoins direkta konkurrent. pic.twitter.com/O41h0VVO0e

– Jacob Canfield (@JacobCanfield) 24 februari 2020

Wall Street ser seriöst på Bitcoin

Bortsett från Pomplianos poäng att Buffett historiskt har undvikit paradigmskift i samhället som har involverat teknik, har Wall Street börjat överväga Bitcoin på allvar, vilket tillför tilltro till konversationen att BTC har värde i dagens värld.

Exempel: Fidelity Investments – ett av världens största företag inom finansiella tjänster – har lanserat en fullfjädrad kryptodivision som erbjuder förvaring och utförande av handel till sina institutionella kunder. Och ägaren till New York Stock Exchange har startat en kryptobörs som heter Bakkt.

Dessutom börjar några av världens mest kraftfulla teknologer och futurister översvämma i kryptovaluta.

Miljardärinvestor och en tidigare chef för Facebook Chamath Palihapitiya sa precis i en intervju med CNBC att även om han respekterar Warren Buffett, håller han inte med sin investeringsavhandling (eller brist på sådan) om Bitcoin. När han pratade om BTC sa han:

“Jag tror att en rimlig strategi är att säga att 1% av min nettovärde borde vara i något helt okorrelerat till världen och hur världen fungerar.”

Palihapitiya har fått sällskap av Elon Musk, som kallade Bitcoin whitepaper “cool” och “lysande”, tillsammans med Twitter och Square CEO Jack Dorsey, som har märkt kryptovalutan som den mest troliga utmanaren att bli “Internetens valuta” på flera tillfällen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me