Bitcoin Hodling korsar 500 miljoner dollar per dag när halveringen närmar sig

Bitcoin

Bitcoin-ägare (BTC) ökar enligt uppgift sin långsiktiga BTC-hodling med blockbelöningshalveringshändelsen bara några korta veckor borta.

Kryptobörser ser massiva utflöden eftersom kryptoförespråkare förväntar sig att halveringen kommer att starta ytterligare en hausseartad cykel för den högst rankade kryptovalutan efter börsvärde.

Bitcoin-gruvjättar vill också öka sin operativa effektivitet med förbättrad chipsetmaskinvara som ger mer hashkraft per watt el. Vissa kunskaper förutsäger dock att de minskade blockbelöningssubventionerna kommer att påverka bottenlinjen för mindre operatörer och tvinga dem att lämna marknaden..

Bitcoin Hodling Moons som Halving Nears

Enligt data från kryptoövervakningsplattformen Glassnode lägger Bitcoin-ägare med långvariga positioner över 75 000 BTC (cirka 530 miljoner dollar) till sina innehav per dag.

Denna trend representerar en rekordhög nivå för daglig BTC-hodling som signalerar en ökande investerares aptit för den högst rankade kryptovalutan, särskilt med det kommande halveringsevenemanget..

#Bitcoin HODLers nettopositionsförändring har ökat dagligen sedan slutet av mars och når nu årliga toppar.

Långsiktiga investerare ökar sina positioner – och de ackumulerar mer $ BTC varje dag.https://t.co/nPqBsr1QTd pic.twitter.com/KRCkEQ3NaD

– glassnode (@glassnode) 22 april 2020

Denna specifika statistik – Hodlers nettoposition – har varit känd för att indikera riktningen för långsiktiga investerare under hausseartade och baisseartade cykler.

På marknader för tjurar, när Bitcoin-priset fortsätter på en betydande uppåtgående bana, har mätvärdet visat massiva utbetalningar medan det på björnmarknader har varit ett lopp för att “köpa doppet” i förväntan om ytterligare en framtida positiv prisutveckling.

Hodlers nettoposition som indikerar massiv BTC-ackumulering är den senaste indikationen på att Bitcoin-ägare väljer att hålla krypten i förväntan om betydande vinster efter halveringen i maj 2020. Bitcoins två andra halvings har varit en föregångare till att BTC-priset nådde en ny rekordhög nivå.

Crypto-utbyten ser också massiva uttag eftersom BTC-innehavare verkar vilja behålla sin Bitcoin i sina plånböcker. Efter halveringen sjunker utbudsinflationen med 3,72% till 1,79%, vilket gör att den dagliga tillgången på Bitcoin minskar med hälften från 1800 BTC till 900 BTC.

Med en sådan storskalig hodling kommer utbudschocken som skapas av minskningen av blocksubventioner att utbudet överstiger efterfrågan och därmed utlöser en betydande prisökning för Bitcoin.

Bitcoin håller för närvarande på med ett nytt angrepp för att hålla sig över prisgränsen på 7 000 $. Tidigare försök har sett att den högst rankade kryptan avvisades mellan $ 7 100 och $ 7 500 motståndszoner.

Den aktuella BTC-priskampen verkar vara en uppföljning från händelserna med “Black Thursday” (12 mars 2020) när Bitcoin föll till 3 800 $ – en dag som präglades av panikförsäljning också på de bredare finansmarknaderna.

Halvering kan orsaka att gruvarbetare lämnar marknaden

Med halveringen som ska ske i maj förvärvar gruvjättar som Bitmain och MicroBT mer sofistikerad hårdvara för att redogöra för leveransbristen som kommer att följa händelsen. Dessa uppgraderingar har enligt uppgift högre effektivitet när det gäller minskat energibehov och snabbare beräkningskapacitet.

Medan gruvbetar som Bitmain har råd att uppskalera sin hårdvara kan mindre gruvpooler tvingas lämna marknaden när blockbelöningen sjunker från 12,5 BTC till 6,25 BTC. Den minskade nätverksproduktionen på grund av inflationsfallet kan leda till att dessa mindre gruvarbetare inte kan bryta sig.

Under tiden ser de nuvarande trenderna i nätverksfundamenten att Bitcoin-hashfrekvensen återhämtar sig från sin nedgång i slutet av mars. Vid den tiden sjönk Bitcoin-hashgraden med mer än 45% eftersom vissa gruvarbetare lämnade blockchain efter flashkraschen under föregående två veckor..

Denna hash-hastighet sjönk till den näst största nedåtgående svårighetsjusteringen för Bitcoin eftersom gruvsvårigheten sjönk cirka 16%.

Den nuvarande Bitcoin-hashfrekvensen har dock nästan raderat nedgången, särskilt efter tillströmningen av noder från Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV) -kedjorna. Både BCH och BSV såg sina halvingar hända mer än en månad före BTC, vilket tvingade några gruvarbetare att flytta sin hashkraft till Bitcoin Chain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me