BTC Volatility: Bitcoin Drop Related to Hedge Funds, Coronavirus or Plustoken Scam?

Rött pris

Trots den lilla återhämtningen över 8 000 $ som har skett under de senaste timmarna, förblir Bitcoin avgörande nere på veckan och trender långt lägre sedan 9 200 $ high upprättades på lördag.

Faktum är att från början har kryptovalutan tappat 12%, vilket underpresterar traditionella marknader.

Som bara några dagar tidigare kartlade investerare en ytterligare breakout för Bitcoin – vilket framgår av hundratals miljoner BitMEX-längder som likviderades i den efterföljande droppen – många har lämnat sig och undrat vad som orsakade kryptomarknaden att falla hittills, så snabbt.

Vissa analytiker har vägt in och lämnat sina svar på denna pressande fråga.

Vad orsakade att Bitcoin tappade?

Raoul Pal – en tidigare verkställande direktör på Goldman Sachs och VD för Real Vision – föreslog att den senaste tidens prisfall på Bitcoin kan relateras till hedgefonder.

Mer specifikt påpekade han att nedgången kan relateras till “hedgefonder som var långa Bitcoin var tvungna att avvecklas”, med hänvisning till det faktum att förvaltare måste hålla sin portfölj inom en viss risknivå, vilket innebär att tumulten sett under helgen med olja och koronavirusutbrottet minskade risken (eller åtminstone ökade risken för vissa tillgångar).

Det känns som att någon hedgefond som var lång bitcoin måste avvecklas. VAR tar inga fångar. (För de som är nya i VAR är det riskmåttet i en portfölj och är kopplat till volatilitet, så när vol ökar upp för alla tillgångar måste de minska risken). $ BTC #Bitcoin

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 9 mars 2020

Faktum är att Bitcoins volatilitet har ökat, vilket bekräftar Pals poäng. Men det finns en kyckling och ägg situation med volatilitet; mer försäljning resulterar i högre volatilitet, högre volatilitet resulterar i mer försäljning.

Den tidigare Goldman Sachs poäng har upprepats av Qiao Wang från kryptovaluta-analysföretaget Messari, som förklarade att Bitcoins minskning sannolikt kan vara ett ”stort tecken på institutionell adoption, eftersom det såldes på ett liknande sätt som guld såldes för två fredagar sedan.”

En del har dock haft andra teorier.

Jacob Canfield, en känd kryptovaluta-analytiker, delade tre.

Om du letar efter baiss berättelser finns det för närvarande 3 som kan påverka #bitcoin

1.) Coronavirus (alla marknader säljer)

2.) Mining hamstring (vanligtvis stark baissisk indikation)

3.) PlusToken-bluffdumpning på marknaden igen. (De flyttade 19k bitcoin igår)

– Jacob Canfield (@JacobCanfield) 7 mars 2020

  • Den första, utbrottet av den coronavirus-orsakade sjukdomen COVID-19 kan ha orsakat allvarliga slag mot likviditet runt om i världen, varför försäljningen i nästan alla tillgångar utom för statsobligationer och guld.
  • Den andra, Bitcoin gruvarbetare har börjat hamna mynt. ByteTree-grundaren Charlie Morris, som handlar om analys i krypto, har historiskt sammanfallit “med negativ avkastning och återspeglar ett svagare marknadsbud.”
  • Och för det tredje kan PlusToken-bedragarna som flyttar mynt ha utlöst (eller åtminstone bidragit till) försäljningen. Faktum var att dagen före dumpningen befanns operatörerna av PlusToken-bluffen på flera miljarder dollar ha flyttat över 100 miljoner dollar i BTC till blandningstjänster av sekretessskäl och sedan antagligen dumpats på börser för fiat- eller fiat-ekvivalenter.

Alla ögon på traditionella marknader

Medan de ovannämnda katalysatorerna har potential att fortsätta att hemsöka kryptovalutamarknaden, så att säga, har ledande analytiker börjat se en återhämtning, med hänvisning till en sammanflöde av tekniskt och den växande korrelationen mellan Bitcoin och traditionella marknader, nämligen aktier..

Faktum är att BTC: s senaste minirally över $ 8 000 från $ 7 700 korrelerar med en 4% -ig ökning av framtiden för Dow Jones och S&P 500, återigen visar att det kan finnas några argument att när aktier rally, så bör Bitcoin, åtminstone vagt riktat.

Cryptocurrency trader Flood berörde detta, skrivande:

IMO förmodligen en tillfällig botten den här veckan en gång tvingade likvidationer och panikförsäljning avtar. BTC var starkt korrelerad de senaste veckorna men att lämna 7400-nivån obruten är hausse som helvete.

Detta tyder på att om traditionella marknader skulle genomgå en demonstration efter måndagens historiska försäljning, som många har börjat kalla “Bloody Monday”, kan Bitcoin börja få lite styrka när marknaden åter riskerar.

Det kan dock vara en svår uppgift, särskilt med tanke på att vikterna på marknadens axel är en potentiell global pandemi och en chock för utbud och efterfrågan på olja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me