Bitcoin Volatilitet störtar 50%: Föreslår att en explosiv rörelse kommer

Bitcoin-pris

Den 12 mars gick Bitcoin-volatiliteten genom taket. Inom loppet av 24 timmar föll priset på den ledande kryptovalutan från en klippa, minst sagt, och tankade från $ 7 700 där den hade börjat den 12: e till en lägsta av $ 3700, vilket utplånade miljarder dollar i krypto-rikedom.

Detta var en av kryptomarknadens sämre dagar någonsin, accentuerad av 1 miljard dollar + mer av hävstångshandelspositioner som likviderats på plattformar som BitMEX, vilket resulterade i att många handlare kapitulerade och lämnade Bitcoin för grönare betesmarker..

Men data visar att efter mitten av mars volatilitetsökning har marknaden lugnat dramatiskt. Som det visar sig betyder det att ett annat explosivt drag är troligt i horisonten.

Bitcoin Volatilitet störtar

Enligt uppgifter delad av kryptoanalyssidan Skew.com har den underförstådda volatiliteten i Bitcoin-priset – härrörande från handel med BTC-optionderivat – kollapsat med cirka 50% under de senaste 30 dagarna från 142% till 76%. Webbplatsen beskrev trenden som “enkelriktad trafik trots att halveringen närmar sig.”

Den underförstådda volatiliteten under den senaste månaden har varit enkelriktad trafik trots att halveringen närmar sig pic.twitter.com/wLaC5NolIZ

– skev (@skewdotcom) 18 april 2020

Även om 76% underförstådd volatilitet fortfarande är ganska hög för en tillgång på flera miljarder dollar – den implicita volatiliteten i S&P 500 är för närvarande cirka 30% (även om det normalt trenderar till ~ 10%) – det faktum att volatiliteten har hittills sjunkit så snabbt tyder på att ett starkt steg kommer.

Bollinger-banden, som är en teknisk indikator som huvudsakligen visar hur flyktiga tillgångar är, har börjat strama till nivåer sett före explosiva rörelser.

Diagrammet nedan illustrerar denna punkt, som visar bredden på Bollinger Bands på Bitcoins endagsdiagram närmar sig en punkt som historiskt föregick starka ökningar i volatilitet.

Dessutom är det en vanlig uppfattning att när volatiliteten är låg på marknader under längre tid följer starka drag. Bitcoin, som har skrivit ut fem veckor med hausseartade prisåtgärder i rad utan att misslyckas, ställer sig därför upp för att se ett massivt drag.

Men på vilket sätt?

Analytiker Lean Bearish om Bitcoins kortsiktiga framtid

Intressant är att konsensusen är att ytterligare ett steg nedåt kommer att ske för Bitcoin-marknaden.

En hedgefondförvaltare som heter Mark Dow – samma investerare som kortade $ 20 000 i december 2017 och täckte 12 månader senare på $ 3000-botten – delade nyligen att han tror att kryptokurrency är på ”kanten av en klippa” och tillade:

“Jag har sagt … att Bitcoin i diagrammet står inför massivt motstånd mot luft. Baserat på detta diagram är denna rn en läroboksmöjlighet att korta, sa han medan han pekade på bilden nedan.

Bitcoin BTC

Detta baisseartade påstående har backats upp av teknisk analys.

Avi Felman – en näringsidkare och analytiker på kryptotillgångsfonden BlockTower – observerade två tecken på att en baisseartad återföring efter rallyt från $ 3700 till $ 7400 sannolikt:

  • Tom Demark Sequential skrev precis ut ett “9” -ljus på det tredagarsdiagrammet för BTC. Tidigare “9” -ljus på detta diagram markerade botten i mitten av mars och botten i december 2019, men framsidan av $ 10 500-toppen sett tidigare i år.
  • Bitcoin har inte lyckats bryta sitt tredagars 50 och 200 enkla glidande medelvärde.

För att inte nämna, många har börjat föreslå att de 30% studsar aktiemarknaden har sett sedan botten är läroböcker.

Financial Times Robin Wigglesworth delade nedanstående analys från den franska bankkoncernen BNP Paribas, vilket antyder att trots VIX (den implicita volatiliteten i S&P 500) faller dramatiskt från topparna, det betyder osannolikt att botten för aktier är inne.

Han sa “aktier tenderar att sjunka med en fördröjning till den stora Vix-spiken, som exemplifierades 2008”, vilket visar att det fanns en långvarig nedåtgående trend efter den första paniken på marknaderna.

Lager tenderar att sjunka ner med en försening till den stora Vix-spiken, vilket exemplifierades 2008. pic.twitter.com/hHKLBBbdB3

– Robin Wigglesworth (@RobinWigg) 18 april 2020

Bitcoin, eftersom det har en löpande positiv korrelation med S&P 500 som hittades av Federal Reserve’s Kansas City-filial, står att skadas av ännu ett ben lägre på aktiemarknaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me