Bitcoin-pris kommer att nå $ 350 000 under de kommande 25 åren, säger Kraken Research

Bitcoin

Forskare på den stora kryptoutbytesplattformen Kraken säger att Bitcoin (BTC) -priset kan nå $ 350 000 till 2045. Denna förutsägelse baseras på den förväntade förmögenhetsöverföringen som kommer att ske under de kommande två decennierna årtusenden betydande kapital för att investera i den topprankade kryptovalutan.

Krakens prisförutsägelse kommer bland den nedåtgående svårighetsjusteringen för nätverket med hashhastighet som sjönk med mer än 45 procent från de höjder som sattes tidigare under året. Panik över COVID-19-pandemin hade raderat alla de uppåtgående prisåtgärderna med BTC som för närvarande kämpar för att upprätthålla en ihållande press över 7 000 dollar.

Den stora förmögenhetsöverföringen kommer att öka Bitcoin-priset

I en Rapportera publicerad av Kraken Intelligence – kryptobörsens forskningsavdelning, den inkommande förmögenhetsöverföringen på 70 biljoner dollar från babyboomers till millennials under de kommande två decennierna kunde se att Bitcoin-priset nådde $ 350.000. Prismålet 2045 är baserat på en 5% investeringsallokering och en 2% arvsskattavgift som kan se nära 1 biljon dollar flyta in på Bitcoin-marknaden.

* NYTT * HUR EN GENERATIONSSKIFT KAN GE #BITCOIN EN TRILLION $ 1 $ BOOST

Bara i USA kommer 70 biljoner dollar att överföras från Boomers till Bitcoin-vänliga generationer under de kommande decennierna.

I ny forskning bryter vi ner den inverkan detta skift kan medföra &# 129525;&# 128071;https://t.co/LrKV2USlY5 pic.twitter.com/ISmlWjhNYb

– Kraken Exchange (@krakenfx) 25 mars 2020

Enligt forskningsrapporten förväntas närmare 70% av förmögenhetsöverföringen på 70 biljoner $ ske under det kommande decenniet, vilket signalerar möjligheten till en sund Bitcoin-pristillväxt fram till 2030. Även vid en 1% fördelning av den inkommande förmögenhetsöverföringen till Bitcoin, kryptomarknaden kan få nära 200 miljarder dollar i nya investeringar.

Ett utdrag ur Krakens rapport lyder:

“Trots det faktum att vår analys uteslutande fokuserar på den amerikanska marknaden och inte kan förutsäga priset på bitcoin vid ett framtida datum, kan vi dock analysera att fördelningen av ärvt välstånd, eller marginalefterfrågan, till bitcoin i förhållande till bitcoins marginalutbud kommer 2044 … Det implicita priset på bitcoin varierar mellan ungefär $ 68.000 och $ 706.000 när man betraktar denna nyvunna efterfrågan som en funktion av bitcoins marginella utbud under de kommande 25 åren. Vårt grundläggande scenario med 5% topptilldelning och 2% skattepoäng till ett underförstått pris strax söder om 350 000 dollar. ”

Krakens forskningsenhet är inte den första som förutsäger en massiv Bitcoin-pristillväxt under de kommande decennierna på grund av generationsöverföring. Tillbaka i 2019 förklarade Grayscale VD Barry Silbert att den del av de 70 biljoner dollar som innehas i guld kommer att överföras av tusenåriga arvingar till Bitcoin.

Enligt Silbert kommer den förändrade investeringsdemografin att vara nettopositiv för Bitcoin med tanke på att årtusenden i genomsnitt har en positiv inställning till den framväxande digitala ekonomin – en övertygelse som också delas av forskargruppen Kraken och stöds av många studier.

Nedåtgående svårighetsjustering kan signalera Lokalt pris botten

Bitcoin-prisMedan Bitcoin kan vara redo för stora vinster under de kommande två decennierna, kämpar den högsta rankade kryptovalutan för närvarande för att hålla sig över prisgränsen på 7 000 dollar. Sedan den sjönk till 3 800 dollar tillbaka i mitten av mars har den högst rankade kryptan inte kunnat nå sitt startpris på 7 100 $ 2020.

Således är BTC för närvarande nere med nästan 10% för året, trots att ha ökat med 45% tillbaka i mitten av februari 2020. BTC-tjurar som Binance-vd Changpeng Zhao säger dock att Bitcoin-priset på 100 000 $ är “inte svårt att föreställa sig.”

När det gäller nätverksfundament har Bitcoin-gruvproblemen genomgått en nedjustering på 15% för att ta hänsyn till bristen på hash. Som tidigare rapporterats av Blockonomi sjönk Bitcoin-hashgraden med mer än 40% från 2020-höjden.

Tidigare nedjusterade svårighetsjusteringar har föregått bildandet av lokala bottnar, varvid den sista var i mitten av december 2018 på höjden av gruvdödsspiralen. BTC-tjurar hoppas att historien upprepar sig med den nedåtgående svårighetsjusteringen som skapar scenen för en betydande Bitcoin-prisrally, särskilt med blockbelöningens halveringshändelse mindre än två månader bort.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me