Bitcoin lider av helgvolatilitet igen: Hur svarar analytiker?

Bitcoin

Än en gång, för andra helgen i rad, såg Bitcoin de senaste dagarna fram och tillbaka när kryptovalutamarknaden blev volatil.

Diagrammet nedan illustrerar bäst detta, eftersom det visar Bitcoins plötsliga lördagskvällspik till 9 950 dollar från 9 600 dollar, sedan den efterföljande flashkraschen från det dagliga högsta värdet 10 030 dollar till så lågt som 9 580 dollar bara 24 timmar senare.

Analytiker är för närvarande delade över vad den senaste volatila prisåtgärden innebär för kryptovalutamarknadens kortsiktiga utsikter.

Bearish Argumentet

Joe McCann, en framstående kryptovalutahandlare som arbetar som moln- och AI-strateg på Microsoft, gav nyligen fem skäl till varför han är kortvarig baiss på Bitcoin i sin Telegramkanal. De är som följer

  • Bitcoins snabbkrasch tidigare i veckan som förde den från 10 300 dollar till så lågt som 9 250 dollar på några timmars tid tyder på att den kortsiktiga trenden vänder baissär.
  • BTC: s rally på söndag var en “smälta” baserat på låga volymer, vilket tyder på svaghet och utmattning i slutet av tjurar.
  • På söndagen var finansieringsgraden på BitMEX och andra marginalbörser “alltför positiv”, vilket ökade högre när priserna försökte gå högre. Detta föreslog att längtar sedan överbelastades och sedan förmodligen minskades när priset kraschade till 9 700 dollar för bara några timmar sedan.
  • Bitcoin har inte kunnat stänga sig ovanför Fibonacci Retracement-nivån på 10 180 $.
  • BTC har varit det lägre Bollinger-bandet på det dagliga diagrammet i fem dagar nu och ser avslag vid det 20-dagars enkla glidande genomsnittet, vilket betyder “säljare [har] kontrollen.”

Det finns också nedanstående diagram från analytikern Smart Contracter, näringsidkaren som i mitten av 2018 skrev att han förväntade sig att Bitcoin skulle ligga runt $ 3200 (det gjorde bara några månader senare). Diagrammet visar analytikerns åsikt att Litecoin för närvarande bildar ett baisseartat vågmönster som sannolikt kommer att se att kryptovalutan faller med över 10%.

jag gillar att spåra $ ltc som en makt för alt styrka, det har gjort mig bra tidigare.

hela helgen känns prisåtgärden som en våg B platt för mig och en djupare våg C är fortfarande kvar.

Jag är i grund och botten platt nu och gillar bara inte vibbarna jag kommer från de stora RN pic.twitter.com/Pav6BY2D1V

– &# 127812;&# 127794; Benjamin Blunts&# 127794;&# 127812; (@SmartContracter) 23 februari 2020

Detta är relevant för BTC eftersom LTC har bevisat att det fungerar som en klockväder för kryptovalutamarknaden. Exempel: det var den enda kryptovalutan som samlades i början av 2019 och ökade med dussintals procent med några veckors mellanrum när Bitcoin låg runt $ 4000.

Detta betyder att om LTC skulle falla, bör Bitcoin också.

The Bullish Argument

Även om det finns dessa baisseartade faktorer har vissa sagt att den medelfristiga tjurtrenden förblir intakt.

Välkänt branschinnehåll Josh Rager publicerade nedanstående diagram i kölvattnet av Bitcoins senaste nedgång till 9 600 dollar. Han föreslog att flytten inte var så baisse som vissa målade det, och noterade att BTC “tappade och studsade nära det veckovisa / dagliga stödet runt 9 580 dollar.”

Detta är viktigt eftersom 9 500 $ har varit absolut nödvändigt för tjurar under de senaste veckorna och till och med månaderna, med nivån som fungerar som en böjningspunkt för denna marknad. Faktiskt var $ 9.500 det pris som BTC toppade i september / oktober “Kina-pumpen”.

$ BTC

Priset sjönk & studsade nära det veckovisa / dagliga stödet runt $ 9580

Att hålla sig över $ 9550-talet är ett bra tecken på högre tidsramar och att bryta under $ 9300-talet kommer fortfarande att vända björnförspänning

Lägre tidsramar i nedkanalen men veckodiagrammet bekräftar fortfarande inte trendvändningen pic.twitter.com/vCZzAajReD

– Josh Rager &# 128200; (@Josh_Rager) 24 februari 2020

BTC lyckas hålla det för femte gången på några dagar lovar bra för tjurfallet.

Trader Smokey, en populär marknadskommentator, noterade också att det fyra timmar långa Ichimoku Cloud för Bitcoin “börjar bli hausse igen” och tillägger att det finns andra “goda tecken” på samma diagram. Han tillade att 12-timmars Kumo-nivån i Ichimoku-molnet “håller vackert”, medan MACD visar tecken på att det kommer att se ett positivt kors.

Bitcoins långsiktiga trend är fortfarande positiv

Oavsett vad som händer på kort sikt är det allmänna samförståndet bland branschens bästa analytiker och investerare att Bitcoin förblir avgörande hausse på lång sikt..

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi noterade Mark Yusko – chef för Morgan Creek Capital, ett investeringsförvaltningsföretag – att Bitcoins grundläggande trend är avgörande positiv. Han citerade tre faktorer för att stödja sin glada känsla:

  1. Den överhängande 2020-halveringen av belöningen blockerar, vilket sänker inflationen i Bitcoin i hälften.
  2. De växande nivåerna av användning och antagande av kryptovaluta, vilket framgår av det ökande antalet aktiva plånböcker på Bitcoin.
  3. Centralbankernas fortsatta devalvering av fiatvalutor, som utnyttjar låga räntor och storskaliga tillgångsköp för att stimulera den ekonomiska tillväxten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me