Analytiker erkänner att Bitcoin skulle kunna se större prisnedgång efter 3% nedgång

Bitcoin

För andra dagen i rad minskade Bitcoin och föll från till 10 150 dollar sedan han hittade en lokal topp på 10 550 dollar tidigare denna vecka.

Efter denna minskning på mer än 3% blir analytikerna övertygade om att kryptovalutan kommer att se en djupare tillbakadragande, med hänvisning till en mängd olika tekniska analys- och kartläggningsrelaterade skäl..

Bitcoin kunde se stark tillbakadragning

Under de senaste 60 dagarna, sedan botten på $ 6400 i mitten av december, har Bitcoin varit på en nästan obeveklig stigning högre. Vid den lokala toppen handlades kryptovalutan strax över 10 500 USD, vilket innebar en vinst på 64% på två månader.

Tyvärr för tjurar är spelet över, åtminstone för tillfället.

Nik Yaremchuk, en analytiker och forskare på kryptovalutafonden Adaptive Capital,  noterade att när onsdagens ljus stängs, så skriver en dag och två dagar (och fem dagar, som noterats av en annan analytiker) Bitcoin-diagram samtidigt säljer signaler: TD Sequential har skrivit ut en grön 9s på båda tidsramarna.

Detta är mer baisseartat än hausseartat eftersom de tidsbaserade TD Sequential för de som inte är medvetna skriver ut 9 och 13 ljus vid vändpunkter på marknaderna, för det signalerar att trenden är uttömd.

Påståendet att Bitcoin snart kommer att se en tillbakagång har upprepats av Bloomberg.

De outlet skrev i en ny artikel att BTC kunde sjunka längre härifrån helt enkelt för att förra gången den passerade den viktigaste psykologiska nivån på 10 000 dollar, kämpade den:

På samma sätt kämpade den med den nivån i september när den korsade 10 000 dollar – i månaden som följde förlorade den mer än 14%.

Bloomberg tillade att “token är överköpt baserat på 14-dagars relativstyrkaindex (RSI), som passerade 70-märket.” RSI definierar en tillgång som överköps när mätvärdet passerar 70.

När det gäller var den potentiella nedåtgående trenden kan ta Bitcoin har Yaremchuk tittat på 9 500 till 9 300 dollar och pekat på det faktum att det finns en “starkare stödslinga” i den regionen.

Detta mål har upprepats av ett antal andra analytiker som har föreslagit att Bitcoin är överköpt, till exempel Mayne, som sa att han förväntar sig en skalning på cirka 1 000 dollar från prisområdet runt 10 000 dollar.

$ 10 500 är nyckeln för tjurar

För att det kortfristiga tjurfallet ska valideras och att det ovannämnda björnscenariot ska ogiltigförklaras, säger analytiker att Bitcoin måste återta 10 500 dollar, en poäng bara 3% över det aktuella priset, dagligen eller veckovis..

Framstående teknisk analytiker Cred – som har över 140 000 följare – påpekade att eftersom $ 9500 har brutits, är Bitcoins närmaste motstånd $ 10.500, mittpunkten för det beprövade intervallet mellan $ 9500 och $ 11.500.

Hittills har kryptovalutan avvisat den nivån.

Men Cred påpekade att om Bitcoin kan bekräfta ett slut på över $ 10 600 – bara en smidgen över motståndet han identifierade – kommer priserna att fortsätta högre, troligen obegränsat tills det andra långsiktiga motståndet han identifierade till $ 11 500.

$ BTC

Nära över $ 9500 tog priset tillbaka inom gamla veckointervall.

Nu vid motstånd runt mittpunkten (~ $ 10500).

Att inte jaga denna dagliga uppslukande kommer att vänta på djupare tillbakadragande ($ 9500) eller daglig fortsättning >$ 10600.

Din plats $ BTC är upp, varför riskerar det att jaga? Njut av. pic.twitter.com/lhu1QL81Dl

– Cred (@CryptoCred) 11 februari 2020

10 500 dollar är också viktigt eftersom denna prispunkt var toppen av Bitcoins rally i september 2019, vilket orsakades av Kinas omfamning av blockchain-teknologier på ett oväntat sätt.

Ett starkt misslyckande att bryta förbi föregående svinghöjd, säger analytiker, skulle markera ett SFP-ljus (Swing Fault Pattern), vilket sannolikt skulle markera toppen för det pågående Bitcoin-rallyet om det skulle bildas.

Långsiktig tjurtrend intakt

Oavsett vad som händer med Bitcoin på kort sikt, säger analytiker att kryptovalutan är kvar i en långsiktig tjurtrend.

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi, i en ny intervju med CNBC, sa Fundstrat Global Advisors interna kryptobull Tom Lee att han förväntar sig att Bitcoin kommer att samlas till 40 000 dollar, med hänvisning till en sammanflöde av extremt positiva grundläggande faktorer, inklusive men inte begränsat till förestående presidentval i USA, Bitcoin blir en säker tillflyktsort på grund av makrotrender och stödjande centralbanker som sänker räntorna över hela fältet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me