Top Bloomberg-analist bullish over de vooruitzichten van Bitcoin voor 2020

Bitcoin Moon

Bitcoin zit in een absolute traan sinds het begin van het jaar. Sinds 1 januari is de prijs van de leidende cryptocurrency met iets meer dan 35% gestegen, van $ 7.100 naar $ 9.600 op het moment dat dit artikel werd geschreven..

Hoewel sommige analisten hebben gezegd dat dit te ver is, te snel om de cryptocurrency te laten stijgen, heeft Bloombergs senior commodities-analist Mike McGlone onlangs onthuld dat hij optimistisch blijft over de vooruitzichten van de cryptocurrency in 2020 en noemde de trend ‘gunstig’ voor het omstreden activum..

Waarom een ​​toonaangevende Bloomberg-analist bullish is over Bitcoin

In Bloomberg’s Crypto Outlook voor februari 2020, analist Mike McGlone schreef dat Bitcoin positief blijft, daarbij verwijzend naar het feit dat de “indicaties voor de eerstgeboren crypto gunstig blijven in de belangrijkste statistiek die van belang is voor een actief waarvan het aanbod steeds beperkter is – acceptatie.”

McGlone, die zijn gevoel ondersteunde dat de acceptatie van Bitcoin toeneemt, keek naar het groeiende aantal actieve adressen op het netwerk, een on-chain metriek die volgens velen een indicator is van de vraag van investeerders:

Adrestotalen suggereren dat Bitcoin waarschijnlijk boven de $ 9.000 zal blijven, zoals we het zien. Een van de meest robuuste indicatoren van de prijsdaling in 2018 en het herstel van 2019 – het gemiddelde over 30 dagen van actieve Bitcoin-adressen van Coinmetrics – is de hoogste sinds juli, toen de prijs piekte op ongeveer $ 14.000.

Andere factoren die een verhoogde acceptatie impliceren, zijn onder meer de trend dat Bakkt, Fidelity Investments en andere financiële instellingen serieus beginnen te worstelen met de financiële diensten van Bitcoin en er zijn sterke ontwikkelingen geweest in de mijnbouwsector..

De analist schreef ook dat de sterke groei van de hash-snelheid van Bitcoin – de meting van hoeveel rekenkracht wordt toegewezen aan het netwerk van de cryptocurrency – een ander positief teken is..

Niet alles van Bloomberg is bullish

Hoewel McGlone bullish is, is het belangrijk op te merken dat er tegenstrijdige standpunten zijn met de organisatie van Bloomberg, die duizenden analisten en schrijvers in dienst heeft..

Een artikel dat enkele dagen geleden werd gepubliceerd, bevatte de onderstaande grafiek, die laat zien dat de GTI Global Strength Indicator een verkoopsignaal afdrukt, wat suggereert dat een keerzijde waarschijnlijk is.

Bitcoin zweeft in de buurt van $ 9.500, maar worstelt om door te breken

En Bloomberg-redacteur Joe Weisenthal noemde de Bitcoin-stijging in een recente nieuwsbrief en schreef dat de ondermaatse prestaties van BTC ten opzichte van altcoins aantonen dat de “belangrijkste verhalen die gelovigen willen stimuleren voor de lange termijn nog niet worden vervuld”, verwijzend naar het gevoel dat Bitcoin zou moeten overtreffen alle andere cryptocurrencies vanwege de op handen zijnde halvering van de blokbeloning of de groeiende classificatie ervan als een veilige haven.

HIER IS WAAROM HET TOT NU TOE EEN SLECHT JAAR IS VOOR BITCOIN

(Vanaf vandaag @Markten nieuwsbrief https://t.co/e5TYtjIuOwpic.twitter.com/sXo01ct33a

– Joe Weisenthal (@TheStalwart) 4 februari 2020

Verre van alleen in bullish zijn

McGlone is verre van de enige prominente analist die in de cryptocurrency-wereld werkt die zo’n verheven mening heeft aangeprezen.

Volgens eerdere rapporten van Blockonomi zei Tom Lee – mede-oprichter van het New Yorkse marktonderzoeksbureau Fundstrat Global Advisors – dat Bitcoin een zeer sterke trend heeft in 2020 vanwege de volgende drie factoren:

  1. De aanstaande presidentsverkiezingen van 2020 in de VS, die volgens hem de regeldruk op Bitcoin zullen verminderen.
  2. De aanstaande vermindering van de beloning van Bitcoin-blokken, bekend als een ‘halvering’, die het inflatiepercentage van het activum met 50% zal verlagen.
  3. De oplopende geopolitieke spanningen, vooral in Iran.

Lee zei ook anekdotisch dat zijn bedrijf een toenemende belangstelling van klanten voor cryptocurrency ziet, in navolging van een opmerking van Mike Novogratz, een voormalige partner bij Goldman Sachs, die woensdag over hetzelfde onderwerp maakte..

Ook vertelde Novogratz vorige week aan Bloomberg dat de toenemende centrale bankinjecties op de markten, Bitcoin die bewijst dat het digitaal goud is, en de trend dat er meer crypto-infrastructuur is dan ooit tevoren, veel goeds zullen voorspellen voor de BTC-prijzen in 2020..

Hij deed geen voorspelling in de ether, maar hij schreef dat in een ‘voorspelling voor 2020’ hij verwacht voor Bitcoin om dit jaar meer dan $ 12.000 te voltooien, wat met name gedempt is vergeleken met een call van $ 20.000 begin 2021 die hij eind vorig jaar op Bloomberg deed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me