Drie belangrijke voorspellingen van de Bitcoin-prijs voor 2021

Bitcoin

Wie een grote interesse in bitcoin heeft, is gewend om met grote aantallen om te gaan. Een vaste geldhoeveelheid van 21 miljoen, waarvan 18,5 miljoen al is gegenereerd; 100 miljoen satoshis per munt; een marktkapitalisatie van meer dan $ 600 miljard, aangedreven door een waardestijging van 9.000.000% in de jaren 2010.

Het gaat maar door, een eindeloze reeks figuren die digitale regen vormen, zoals de iconische scène in The Matrix. Hoewel bitcoin om veel meer gaat dan cijfers – namelijk privacy, vrijheid en eerlijkheid – is de favoriete cryptocurrency van de wereld voorbestemd om voor altijd synoniem te zijn met gehele getallen..

De vraag die op ieders lippen ligt, betreft echter slechts één van deze cijfers: hoe waardevol bitcoin kan worden. Een nieuwe krant door AAX Research gaat uitgebreid in op deze vraag.

Investeerders scholen op Bitcoin

Met de titel ‘Bitcoin in 2021’ en ogenschijnlijk samengesteld om beleggers stof tot intellectueel denken te bieden, vat het 23-pagina’s tellende document van AAX de geschiedenis van het activum samen als een handelswaar en analyseert statistieken zoals handelsvolume en liquiditeit om te suggereren wat er aan de horizon zou kunnen gebeuren . De paper kijkt ook naar de groeiende institutionele steun voor de munt, met verwijzing naar de acties van grote spelers zoals Grijstinten, PayPal en Square.

Hoewel veel lezers begrijpelijkerwijs door de pagina’s bladeren in een poging om erachter te komen hoe waardevol bitcoin een jaar later kan zijn, zijn dergelijke artikelen – natuurlijk – onnauwkeurige wetenschappen. Desalniettemin zijn ze nuttig om context te bieden en de verschillende factoren samen te vatten die kunnen samenvloeien om bitcoin in een of andere richting te duwen.

Reflecterend op de gebeurtenissen van 2020, merkt de krant bijvoorbeeld scherp op dat “kort nadat de eerste $ 1.200 stimuluscheques werden uitgereikt in de VS om de onmiddellijke impact van verplichte lockdowns te verminderen, Coinbase en andere cryptocurrency-uitwisselingen een aanzienlijke toename in stortingen van exact hetzelfde bedrag door Amerikaanse klanten. “

Zoals we weten, kende bitcoin vorig jaar grote hoogte- en dieptepunten. In maart, in de nasleep van de COVID-19-crisis, zakte het actief naar een 12 maanden laag van $ 3.867. In dat stadium was paniek het overheersende sentiment en investeerden beleggers massaal met het dumpen van vermeende risicovolle activa. Voor velen was de wereld onveranderlijk veranderd en werd de status van bitcoin als veilige haven van de ene op de andere dag ongeldig.

Hoe snel veranderden die negatieve indrukken. Zoals de AAX-paper opmerkt, is bitcoin “met ongeveer 162% teruggekaatst in de 55 dagen na de massale uitverkoop”, vergeleken met een stijging van 47% in de S&P 500. Tegen het einde van het jaar had het zijn vorige recordniveau overtroffen en vol vertrouwen gestegen naar $ 30.000, een mijlpaal die het vroeg in het nieuwe jaar bereikte. Dus wat nu?

Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021

Volgens AAX is bitcoin nu het ‘decennium van adoptie’ ingegaan en verwijzend naar vorderingen in toegankelijkheid, infrastructuur, volume en liquiditeit – om nog maar te zwijgen van de aanhoudende veerkracht van de bredere cryptomarkten – zijn de auteurs optimistisch..

Ondanks dat het stock-to-flow-model aangeeft dat bitcoin tegen het einde van 2021 $ 100.000 zou kunnen bereiken, denken ze dat dit nogal onrealistisch is en concluderen ze dat de belangrijkste doelen voor 2021 $ 36.000 en $ 55.000 zijn. Bovendien speculeren ze dat er in het eerste kwartaal $ 55.000 kan worden behaald.

Dus, wat voor gevoelens worden er elders geuit? Hoe groot zou bitcoin kunnen zijn in 2021?

Volgens investeringsbank JPMorgan Chase, concurrentie met goud zou de marktkapitalisatie van de cryptocurrency op de lange termijn tot meer dan $ 2,5 biljoen kunnen duwen, wat een theoretisch koersdoel van $ 146.000 impliceert. De strategen van de bank benadrukten natuurlijk dat dit cijfer waarschijnlijk niet zou worden gezien in 2021. Een meer bescheiden projectie was “tussen $ 50.000 en $ 100.000”, hoewel dergelijke prijsniveaus zou onhoudbaar blijken.

Een ander groot Wall Street-bedrijf, Citibank, is zelfs nog optimistischer dan JPMorgan. Volgens een uitgelekt rapport gelooft senior analist Tom Fitzpatrick dat bitcoin dat zou kunnen bereikte een hoogste punt van $ 318.000 aan het eind van het jaar. Fitzpatrick herhaalde een veelvoorkomend refrein onder bitcoiners door naar het activum te verwijzen als ‘goud van de 21e eeuw’.

&# 128680;&# 128680;

Het aantal unieke Twitter-accounts waarover tweette #Bitcoin heeft zojuist een hoogste punt ooit bereikt van 66.832, waarmee het de vorige record van 64.652 van 27/12/2017 overtrof. pic.twitter.com/wW8t4fqeIT

– De TIE (@TheTIEIO) 3 januari 2021

Voor sommigen zullen deze voorspellingen vreemd overkomen. Voor anderen zijn ze redelijk, vooral gezien de verlaging van de fiatvaluta die het logische gevolg is van stimuleringspakketten op een oogstrelende schaal. Overheden over de hele wereld blijven obscene sommen geld drukken om economieën in stand te houden die worstelen als gevolg van gedwongen stillegging en verstoring van de toeleveringsketen. Aan degenen die enthousiast prijsvoorspellingen van zes cijfers onderschrijven, is de status van bitcoin als digitaal goud bevestigd in de nasleep van dergelijke maatregelen.

Over één ding lijken alle analisten het eens te zijn als het gaat om BTC-prijsmodellering: in 2021 zal het aantal stijgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me