Bitcoin zakt onder $ 7.000 na dagen van bullish prijsactie

Bitcoin-prijs

Na opeenvolgende dagen van bullish prijsactie zakte Bitcoin op vrijdagochtend onder de $ 7.000, gedaald van het bereik van $ 7.100- $ 7.400 waarin het consolideerde naar een recent lokaal dieptepunt van $ 6.840 – een daling van 7,5%..

De recente correctie van Bitcoin komt nadat het een verbluffende 100% rally heeft gezien vanaf de ‘Black Thursday’-bodem en aangezien de aandelenmarkt ook een extreem sterk herstel heeft gekend, herstellende ondanks een aanhoudende uitbraak van het coronavirus en schrijnende werkloosheidscijfers..

De correctie was niet onverwacht: op woensdag drukte de Tom Demark Sequential een verkoopkaars ‘9’ af voor een aantal cryptocurrencies, inclusief maar niet beperkt tot Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Tezos.

De zogenaamde 9 kaarsen, volgens de op tijd gebaseerde sequentiële indicator, worden vaak gezien op omkeerpunten in markten. Voorbeeld: 9 kaarsen werden gezien aan de $ 6.400 Bitcoin-bodem in december 2019 en aan de lokale $ 10.500-top in februari van dit jaar.

Bovendien merkten handelaren op dat de rally van BTC tegelijkertijd op twee belangrijke niveaus werd afgewezen: het 50-dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde en een horizontale weerstand van ~ $ 7.300, gevormd in oktober toen BTC crashte tot dit niveau..

Bitcoin-vorken raken bijzonder hard

Bitcoin-forks – Bitcoin Cash en Bitcoin Satoshi’s Vision – zijn bijzonder hard geraakt tijdens de recente correctie en daalden ongeveer drie keer meer dan BTC ten opzichte van de lokale hoogtepunten. De onderstaande afbeelding van CoinMarketCap-gegevens is een voorbeeld hiervan.

De underperformance van zowel BSV als BCH houdt hoogstwaarschijnlijk verband met hun halveringsgebeurtenissen voor blokbeloningen, terwijl het aantal geslagen munten per blok daalde van 12,5 naar 6,25, een daling van 50% in inflatie..

Vanwege het bestaan ​​van een fout bij het aanpassen van de blok moeilijkheidsgraad op het moment dat BCH vertrok van BTC en BSV werd gevorkt van BCH, hadden beide blockchains hun halvering gedurende de afgelopen 48 uur..

Volgens gegevens van Blockchair, de hash-tarieven voor BCH en BSV daalden beide met meer dan 50% in de nasleep van de halveringen, omdat de vermindering van de blokbeloning mijnbouwmachine-operators dwong om hun machines uit te schakelen of de mijnen op andere netwerken.

Hiermee, Crypto51.app, een website die de kosten volgt van het uitvoeren van een zogenaamde “51% -aanval” op een blockchain om bepaalde transacties te vervalsen of te censureren, heeft geconstateerd dat de kosten om de Bitcoin Cash- en Bitcoin Satoshi’s Vision-netwerken aan te vallen dramatisch zijn gedaald.

Vermoedelijk is er een liquidatiegebeurtenis geweest van gedolven BCH en BSV voor mijnwerkers om de cashflow te behouden en mogelijk een uitverkoop door degenen die er niet van overtuigd zijn dat de Bitcoin-vorken veilig genoeg zijn om door te gaan.

Wat is de volgende stap voor de markt?

Er wordt meer keerzijde verwacht voor de cryptocurrency-markt, helaas voor bulls.

Tyler D. Coates, een auteur van technische analyse en een populaire Bitcoin-handelaar, merkte op dat door de recente prijsactie BTC “dreigde een bull-trendlijn af te breken” die sinds de bodem van maart aanhoudt. Door de uitsplitsing, schreef Coates, zou de cryptocurrency kunnen terugkeren naar de “mid $ 5ks”.

$ BTC dreigt een bull-trendlijn af te breken. Dit kan echter nep zijn, omdat we nog steeds boven de eerdere horizontale weerstand staan & de 4h EMA’s. $ 7K is het kritieke gebied, als we de ondersteuning kunnen behouden, lijkt het opnieuw testen van $ 8,5K + waarschijnlijk. Als we het begeven, zou ik mid $ 5K zoeken. pic.twitter.com/iVkMoMl9UA

– Tyler D. Coates (@Sawcruhteez) 10 april 2020

Het bearish sentiment van Coates werd herhaald door anderen, zoals een handelaar die suggereerde dat de recente prijsactie van Bitcoin zoveel lijkt op het begin van de bearmarkt van 2018 dat het ‘griezelig’ is.

Gegevens wijzen echter op tekenen dat veel investeerders de kans laten varen om te profiteren van een kortetermijninval om Bitcoin voor de lange termijn te verzamelen in de hoop op een bull run.. 

Bijvoorbeeld, crypto-analyseprovider Glassnode merkte op 9 april op dat het aantal Bitcoin-portefeuilles met meer dan 1.000 munten sinds december sterk is gegroeid, van ~ 1.750 vervolgens naar ~ 1.840. Blijkbaar zijn deze niveaus niet meer gezien sinds de laatste halvering van de blokbeloning voor Bitcoin in 2016.

Het aantal $ BTC walvissen blijven groeien en bereiken 2-jarige hoogtepunten – de laatste keer dat we er zoveel zagen tijdens een accumulatiefase was in 2016.

Dit wordt interessant als we het vergelijken met de vorige #Bitcoin halveren.

Lees meer in The Week On-Chain &# 128071;https://t.co/CJOl6xqyyX pic.twitter.com/BE9N4reNcD

– glassnode (@glassnode) 9 april 2020

Hoewel het niet bepaald een indicator is voor toekomstige marktgerichtheid, Glassnode ziet deze trend als een positief teken, iets dat wijst op aanstaande groei:

“Het aantal walvissen (d.w.z. entiteiten met ten minste 1000 BTC) nam toe in de aanloop naar de marktcrash van vorige maand en versnelde tijdens en na de crash. Dit suggereert dat grotere marktspelers BTC verzamelen, wat een optimistisch teken is. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me