Bitcoin-prijs daalt naar $ 7.700: wereldwijde markten zien wijdverspreide volatiliteit

Rode prijzen

Bitcoin heeft het de afgelopen twee dagen echt niet goed gedaan. Nadat het op zaterdag was gelukt om $ 9.200 te tikken, begon de cryptocurrency steeds lager en lager te worden en door de ondersteuningsniveaus te dalen alsof BTC een heet mes was dat door boter gaat.

Op het ergste van de weekenduitverkoop handelde BTC tegen $ 7.700, een daling van bijna 17% ten opzichte van de $ 9.200 die slechts 36 uur eerder werd vastgesteld. Met name sinds $ 7.700 werd afgetapt gedurende een paar minuten, is Bitcoin hersteld naar $ 7.900, wat voor het eerst in bijna twee dagen enige kracht toont..

Per gegevens van Skew.com en andere leveranciers van cryptocurrency-gegevens, werden tijdens deze crash voor meer dan $ 200 miljoen aan BitMEX-longposities geliquideerd, waardoor het absoluut duidelijk werd dat de verhuizing veel handelaren overrompelde.

Bitcoin valt in tandem met traditionele markten

Hoewel velen in de cryptocurrency-ruimte ophef maken over hoe Bitcoin inherent losgekoppeld is van traditionele markten, zag deze laatste daling BTC samenvallen met aandelen en grondstoffen – iets dat schijnbaar het verhaal weerlegt dat Bitcoin bedoeld is als een digitale waardeopslag..

Voorbeeld: het sterke verlies van Bitcoin komt doordat oliefutures een verlies van 30% hebben geboekt voorafgaand aan de maandag open en aangezien de S&De P 500- en Dow Jones-futures zijn met 5% gedaald en zien hun slechtste prestatie in jaren vanwege de angst voor de uitbraak van het coronavirus en de mogelijke domino-effecten van de crash van de olieprijzen.

Met velen die vrezen dat de situatie met olie en het coronavirus alleen maar erger zal worden, zijn sommigen bang dat aandelen verder uitverkocht zouden kunnen raken, wat betekent dat Bitcoin dat ook zou kunnen doen..

Analisten kopen nu Bitcoin: waarom?

Interessant is dat, ondanks de groeiende correlatie van Bitcoin met de neergaande traditionele markten, een aantal prominente cryptocurrency-handelaren hebben gezegd dat ze Bitcoin willen kopen (of al hebben) rond de $ 7.700..

Voorbeeld: cryptocurrency-handelaar Mayne merkte op dat ‘als je het mes wilt vangen’, verwijzend naar de verticaal gevormde kaars die Bitcoin heeft gedrukt, ‘dit is waar je het doet’, waarbij wordt opgemerkt dat de hoge $ 7.000 – waar technisch belangrijke Fibonacci Retracement-niveaus bestaan ​​- zijn waar Bitcoin in het verleden ondersteuning heeft gevonden.

#Bitcoin

Als je het mes wilt vangen, doe je het hier IMO. pic.twitter.com/b6GxBu4F95

– Mayne (@Tradermayne) 9 maart 2020

Inderdaad, $ 7.700 kan een schijnbaar punt zijn waarop de uitverkoop van Bitcoin zal dalen.

Byzantijnse generaal dat is genoteerd dat de productiekosten van Bitcoin en de gemiddelde cashflow van mijnwerkers zijn samengekomen op het niveau van $ 7.700; dit is relevant omdat de gemiddelde cashflow van miners, zoals aangegeven in de onderstaande grafiek, de bodem van Bitcoin driemaal voorspelde in november en december van vorig jaar, en eenmaal eerder in december 2018.

Beide $ BTC de productiekosten en de gemiddelde cashflow van mijnwerkers komen uit op het 7700-niveau.

Dit is absoluut geen belangrijk niveau of zoiets &# 128527; pic.twitter.com/5SF0V0LczA

– Byzantijnse generaal (@ByzGeneral) 8 maart 2020

Verder merkte de industrie-investeerder Josh Rager in een update op zijn Telegram-kanaal op dat er een Point of Control en horizontale ondersteuning voor Bitcoin bestaat rond de $ 7.700 tot $ 7.995, waardoor het logisch is dat de cryptocurrency een bod kan vinden in die regio..

Fundamentele trend blijft sterk

Zelfs als Bitcoin verder daalt en er niet in slaagt om $ 7.700 steun te vinden, zoals de bovengenoemde analisten hebben gesuggereerd, blijven de onderliggende fundamenten van de cryptocurrency duidelijk bullish..

Namelijk, de moeilijkheid van de Bitcoin-markt – hoe moeilijk het voor mijnwerkers is om blokken op te lossen – staat op het punt een winst van 7% te zien wanneer de algoritmische aanpassing vandaag plaatsvindt..

PlanB, de pseudonieme analist achter het beroemde stock-to-flow-model, deelde onlangs deze bullish statistiek (momenteel een schatting, hoewel het onwaarschijnlijk is dat deze verkeerd is) en schreef dat er “geen teken van zwakte is twee maanden voor de halvering.”

Deze optimistische statistiek bereikte kort na de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk – de hoeveelheid rekenkracht die wordt toegewezen aan verwerkingsblokken – een nieuwe recordhoogte van 136 exahashes per seconde..

Ook heeft de Federal Reserve vorige week, zoals gedetailleerd door Blockonomi, een noodrente doorgevoerd die de beleidsrente van de centrale bank met 50 basispunten omlaag bracht. Velen in de cryptocurrency-ruimte hebben dit opgevat als een teken dat het monetaire beleid faalt, waardoor de weg wordt geëffend voor een nieuwkomer zoals Bitcoin … of goud.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me