Bitcoin herovert $ 9.000: analisten overtuigen dat er meer voordelen op komst zijn

Bitcoin

Zelfs temidden van aanhoudende vluchtigheid in de S.&P 500, die eigenlijk recordhoogtes nadert volgens de volatiliteitsindex (VIX) van de CBOE, is Bitcoin steeds hoger blijven pushen.

Op donderdag, een dag waarop leidende aandelen in Amerika met ongeveer 2% tot 5% per stuk daalden, steeg Bitcoin 3% hoger, van $ 8.900 tot wel $ 9.170.

De prijzen zijn sindsdien rond de $ 9.100 gestegen, hoewel analisten denken dat het activum ruimte heeft om naar boven te stijgen.

Voorbeeld: gegevens gedeeld door toonaangevende crypto-uitwisseling Binance op donderdag suggereert dat de handelaren van zijn Bitcoin-to-Tether USDT-contract meestal lang zijn, met 67,61% van de ‘tophandelaren’ (top 20% per saldo) die gokt op de leidende cryptocurrency die hoger gaat.

Om nog maar te zwijgen, alle accounts op het futuresplatform van Binance hebben een totale long-to-short-ratio van 2,20, wat suggereert dat de meerderheid erop gokt dat BTC de komende dagen hoger gaat..

Binance Futures-handelaren zijn momenteel long $ BTC/ USDT algemeen op het dagelijkse tijdsbestek.

"Tophandelaren" worden gedefinieerd als de top 20% van handelaren op basis van margesaldo.

Ruil door #BinanceFutures met een hefboomwerking tot 125x hier:

&# 128200; https://t.co/jkiHuCEZjO pic.twitter.com/qsEZ4F0gsY

– Binance (@binance) 5 maart 2020

Maar wat overtuigt zoveel investeerders dat BTC klaar is om zich nog verder te verzamelen dan het de afgelopen dagen al heeft gedaan?

Positieve technische trend intact voor Bitcoin

Analist Fractalwatch merkte onlangs op dat twee sleutelindicatoren op de daily chart suggereren dat BTC ruimte heeft om te draaien; meer specifiek, de MACD en de Stochastic Relative Strength Index zijn hoger gebogen en hebben ruimte om naar boven te stijgen, wat een stijging van meerdere procenten zou kunnen ondersteunen.

1-daagse bitcoin ziet er goed uit en is misschien klaar voor een nieuwe stap omhoog.$ btc pic.twitter.com/95sitcEzEo

– Fractalwatch (@Fractalwatch) 5 maart 2020

Dat is niet alles. SmartContracter, de cryptocurrency-handelaar die zei dat Bitcoin in 2018 het dieptepunt zou bereiken op $ 3.200, merkte onlangs op dat hij denkt dat “Litecoin misschien het dieptepunt heeft bereikt”, eraan toevoegend dat de leidende altcoin zich waarschijnlijk voorbereidt om nieuwe jaarlijkse hoogtepunten te bereiken..

De analyse van SmartContracter is relevant voor BTC omdat LTC lang heeft gediend als een soort belletje voor de rest van de markt, vóór Bitcoin en zijn soortgenoten, en vice versa. De implicatie hier: als Litecoin dit weekend het dieptepunt bereikte, deed BTC dat ook.

De legalisatie van de industrie: bullish

Niet om een ​​dood paard te verslaan, maar het sentiment op Crypto Twitter werd de afgelopen dagen ondersteund door positieve regelgevende uitspraken van de autoriteiten in enkele van de grootste markten van Bitcoin.

Namelijk, een uitspraak van woensdag van het Indiase Hooggerechtshof heeft de anti-cryptobeperkingen die door RBI aan de industrie zijn opgelegd, ongedaan gemaakt. Deze stap stelt banken in staat om banktransacties met branche-entiteiten opnieuw te vergemakkelijken, “waardoor een belangrijke hindernis voor de ontwikkeling van de sector wordt weggenomen”, aldus Reuters..

Deze uitspraak zou Bitcoin-uitwisselingen in staat moeten stellen om opnieuw hun diensten aan te bieden aan 1,3 miljard Indiërs, die feitelijk meer dan een jaar van het toewijzen van fiat aan de industrie waren afgesneden vanwege het geldende verbod, waardoor veel lokale uitwisselingen en geldautomaten werden gedwongen sluiter operaties.

Dit werd opgevolgd door Zuid-Korea, waarvan de Zuid-Koreaanse Nationale Vergadering zojuist wetgeving heeft aangenomen die een alomvattend kader zal installeren voor de regulering van cryptocurrencies. Hoewel sommige privacybewuste individuen zich zorgen maken dat dit zal resulteren in een toename van de AML- en KYC-procedure met Zuid-Koreaanse uitwisselingen, zeggen velen dat dit de industrie legitimeert, waardoor Bitcoin en andere digitale activa een grotere kans krijgen om Zuid-Koreaanse investeringen in de komende tijd te zien. jaren.

Econoom en cryptocommentator Alex Krüger schreef over de kwestie:

Dit is nog steeds erg optimistisch. Tot nu toe waren Koreaanse banken niet geïnteresseerd in het doen van KYC / AML voor crypto, dus uitwisselingen hadden moeite om klanten aan boord te krijgen en crypto in Korea was een beetje dood. Dit gaat nu veranderen.

Dit is nog steeds erg optimistisch.

Tot nu toe waren Koreaanse banken niet geïnteresseerd in het doen van KYC / AML voor crypto, dus uitwisselingen hadden het moeilijk om klanten aan boord te krijgen, en crypto in Korea was een beetje dood.

Dit gaat nu veranderen.

Maar besef het "Nu volledig legaal" krantenkoppen zijn schromelijk misleidend.

– Alex (@classicmacro) 5 maart 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me