Analisten erkennen dat Bitcoin een grotere prijsdaling zou kunnen zien na een daling van 3%

Bitcoin

Voor de tweede dag op rij daalde Bitcoin en daalde van naar $ 10.150 sinds eerder deze week een lokale top van $ 10.550 werd gevonden.

Na deze daling van meer dan 3% raken analisten ervan overtuigd dat de cryptocurrency een diepere terugval zal zien, onder vermelding van een verscheidenheid aan technische analyse- en grafiekgerelateerde redenen.

Bitcoin zou een sterke terugval kunnen zien

In de afgelopen 60 dagen, sinds het dieptepunt op $ 6.400 halverwege december, heeft Bitcoin een bijna meedogenloze stijging laten zien. Op het lokale hoogtepunt handelde de cryptocurrency net boven $ 10.500, wat een winst van 64% in twee maanden tijd betekent.

Helaas voor stieren is het spel afgelopen, althans voorlopig.

Nik Yaremchuk, een analist en onderzoeker bij cryptocurrency fund Adaptive Capital,  dat is genoteerd dat met het sluiten van de kaars van woensdag, de eendaagse en tweedaagse (en vijfdaagse, zoals opgemerkt door een andere analist) Bitcoin-grafieken gelijktijdige verkoopsignalen afdrukken: de TD Sequential heeft een groene 9s afgedrukt op beide tijdframes.

Dit is meer bearish dan bullish omdat, voor degenen die het niet weten, de op tijd gebaseerde TD Sequential 9 en 13 kaarsen afdrukt op omkeerpunten in markten, want het geeft aan dat de trend is uitgeput..

De bewering dat Bitcoin binnenkort een terugval zal zien, wordt herhaald door Bloomberg.

De outlet schreef in een recent artikel dat BTC verder zou kunnen dalen, simpelweg omdat het de laatste keer dat het het belangrijkste psychologische niveau van $ 10.000 overschreed, worstelde:

Op dezelfde manier worstelde het met dat niveau in september toen het de $ 10.000 overschreed – de maand daarop verloor het meer dan 14%.

Bloomberg voegde toe dat “het token is overgekocht op basis van de 14-daagse relatieve sterkte-index (RSI), die de 70 overschreed.” De RSI definieert een activum dat wordt overgekocht wanneer de statistiek de 70 overschrijdt.

Wat betreft waar de potentiële neerwaartse trend Bitcoin zou kunnen brengen, heeft Yaremchuk $ 9.500 tot $ 9.300 bekeken, wijzend op het feit dat er een “sterkere ondersteuningslus” bestaat in die regio..

Dit doel wordt herhaald door een aantal andere analisten die hebben gesuggereerd dat Bitcoin overbought is, zoals Mayne, die zei dat hij een terugval van ongeveer $ 1.000 verwacht ten opzichte van de prijsregio rond $ 10.000..

$ 10.500 is de sleutel voor Bulls

Om de bullcase op korte termijn te valideren en om het bovengenoemde bear-scenario ongeldig te maken, zeggen analisten dat Bitcoin $ 10.500 moet heroveren, een punt dat slechts 3% boven de huidige prijs ligt, op een dagelijkse of wekelijkse basis..

Prominente technisch analist Cred – met meer dan 140.000 volgers – merkte op dat sinds $ 9.500 is geschonden, de dichtstbijzijnde weerstand van Bitcoin $ 10.500 is, het middelpunt van het beproefde bereik tussen $ 9.500 en $ 11.500.

Tot nu toe heeft de cryptocurrency dat niveau afgewezen.

Cred merkte echter op dat als Bitcoin een afsluiting van meer dan $ 10.600 kan bevestigen – slechts een klein beetje boven de weerstand die hij identificeerde – de prijzen hoger zullen blijven, waarschijnlijk onbelemmerd tot de andere langdurige weerstand die hij identificeerde op $ 11.500..

$ BTC

Sluiten boven $ 9500 nam de prijs terug binnen het oude wekelijkse bereik.

Nu bij weerstand rond middelpunt bereik (~ $ 10500).

Als je deze dagelijkse verzwelging niet najaagt, zal je wachten op een diepere terugtrekking ($ 9500) of dagelijkse voortzetting >$ 10600.

Jouw plek $ BTC is, waarom zou je het riskeren om te jagen? Genieten. pic.twitter.com/lhu1QL81Dl

– Cred (@CryptoCred) 11 februari 2020

$ 10.500 is ook belangrijk omdat deze prijs de top was van de Bitcoin-rally in september 2019, die werd veroorzaakt doordat China op een onverwachte manier blockchain-technologieën omarmde..

Een sterk falen om voorbij de vorige swing high te breken, zeggen analisten, zou een ‘swing failure pattern’ (SFP) -kaars markeren, die waarschijnlijk de top zou markeren voor de lopende Bitcoin-rally als deze zich zou vormen.

Stiertrend op lange termijn intact

Wat er ook gebeurt met Bitcoin op korte termijn, analisten zeggen dat de cryptocurrency in een lange termijn bull-trend blijft.

Volgens eerdere rapporten van Blockonomi, in een recent interview met CNBC, zei Fundstrat Global Advisors ‘interne cryptostier Tom Lee dat hij verwacht dat Bitcoin zal stijgen tot $ 40.000, daarbij verwijzend naar een samenvloeiing van extreem positieve fundamentele factoren, waaronder maar niet beperkt tot de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, Bitcoin wordt een veilige haven vanwege macrotrends en ondersteunende centrale banken die de rente in het hele veld verlagen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me