Ripple breidt aanwezigheid in Azië uit met DeeMoney Partnership

Ripple XRP-nieuws

Ripple heeft een samenwerking aangekondigd met de Thaise financiële dienstverlener DeeMoney. De deal is erop gericht de aanwezigheid van Ripple in Azië te versterken.

Fintech-bedrijf uit Thailand dat gebruikmaakt van blockchain voor overmakingen

Volgens een persbericht gepubliceerd op woensdag (18 maart 2020), heeft blockchain-gebaseerde remittance-krachtpatser Ripple een samenwerkingsovereenkomst getekend met DeeMoney.

Het in Thailand gevestigde financiële technologiebureau DeeMoney is de eerste niet-bancaire instelling in het land die het blockchain-netwerk van Ripple gebruikt.

Ook is het fintech-bedrijf gespecialiseerd in het faciliteren van digitale grensoverschrijdende activiteiten overmakingen. DeeMoney zal de enterprise blockchain-oplossing van Ripple gebruiken om zijn huidige overmakingssysteem te optimaliseren, op basis van de details van de deal.

In een reactie op de samenwerkingsovereenkomst zei CEO van DeeMoney, Aswin Phlaphongphanich:

“Ripple loopt momenteel voorop op het gebied van technologie en compliance-regelgeving. Zijn technologie biedt een enkel, geautomatiseerd systeem dat op dezelfde manier spreekt met al zijn 300 partners wereldwijd, waardoor het voor onze technische teams eenvoudig wordt om in ons proces te integreren. We zijn verheugd om samen te werken met Ripple, omdat we samen de financiering in Thailand willen democratiseren door een nieuw niveau van efficiëntie en toegankelijkheid te creëren voor grensoverschrijdende transacties van en naar het land. “

Phlaphongphanich merkte verder op dat Ripple’s blockchain-aangedreven remittance-oplossing de inspanningen van het fintech-bedrijf zal versterken om de snelheid van handmatige inmenging in het geldoverdrachtsproces te verminderen. De CEO gelooft dat dit DeeMoney in staat zal stellen om de operationele kosten aanzienlijk te verlagen en een efficiëntere service te bieden aan zijn klanten.

Volgens het persbericht zal het in Thailand gevestigde fintech-bedrijf de blockchain-overmakingsoplossing van Ripple in twee fasen gebruiken. De eerste fase bestaat erin dat DeeMoney RippleNet gebruikt om inkomende overschrijvingen naar het land te verwerken.

Geprioriteerde betalingscorridors van landen in Zuidoost-Azië, zoals Zuid-Korea en Singapore, evenals landen in het Midden-Oosten en de Golfregio’s, krijgen prioriteit. In de tweede fase zal het fintech-bedrijf de overmakingsoplossing van Ripple gebruiken om uitgaande overboekingen van Thailand naar andere landen te verwerken.

Ripple versterkt voet aan de grond in de Aziatische overmakingsmarkt

De nieuw bereikte samenwerkingsovereenkomst met DeeMoney is naar verluidt een strategische zet van Ripple om zijn aanwezigheid in de groeiende Aziatische-Pacific (APAC) overmakingsmarkt te verstevigen. Specifiek wat Thailand betreft, zei Senior Vice President Customer Success bij Ripple, Marcus Treacher dat het land de intentie heeft geuit om zich te ontwikkelen tot een Smart Nation die gebruik kan maken van digitale betalingscorridors. Treacher merkte verder op:

“De digitale bankrevolutie verovert Thailand stormenderhand, en DeeMoney is hierin een belangrijke speler. Door de eerste niet-bancaire instelling in Thailand te zijn die RippleNet gebruikt, verlegt het de grenzen en de regels voor engagement door efficiënte internationale overschrijvingen aan te bieden tegen lage kosten en concurrerende tarieven. “

Eerder in januari 2020 bracht Ripple een rapport uit met de titel ‘The Growing Remittance Market in Asia-Pacific: 2020 Global Payment Opportunities’, waarmee het potentieel van de APAC-overmakingsmarkt om te groeien wordt aangegeven. Volgens het rapport rapporteerde de Wereldbank elk jaar naar schatting 2 miljard overboekingen binnen landen in de APAC-regio. Het rapport registreerde ook een groei van 12% in overmakingsstromen in 2018.

Bovendien werd verwacht dat de overmakingsstromen naar landen als Thailand en de Filippijnen in 2019 $ 550 miljard zouden bedragen, na een recordhoogte van $ 529 miljard in 2018, volgens het rapport. Toen de APAC-markt zich voordeed als klaar voor digitalisering, greep Ripple de gelegenheid aan om zijn blockchain-gebaseerde overmakingsoplossing aan belanghebbenden uit de hele regio te benutten door een goedkoop en efficiënt systeem aan te bieden om betalingen te verwerken.

Ook heeft de blockchain-zwaargewicht Kevin Lee aangesteld als veteraan op het gebied van financiële betalingen en banken om zijn uitbreidingsinspanningen in de APAC-regio te leiden. Lee heeft een schat aan ervaring met eerdere seniorfuncties bij multinationals zoals Mastercard en Visa.

In ander Ripple-gerelateerd nieuws tekende de blockchain-gigant in februari 2020 een samenwerking met het Europese overmakingsbedrijf Azimo, zoals gerapporteerd door Blockonomi. Volgens de overeenkomst zou Azimo de On-Demand Liquidity (ODL) -oplossing van Ripple gebruiken om zijn overmakingsstromen naar de Filippijnen te stimuleren.

Ripple werkte onlangs ook samen met de in Thailand gevestigde Siam Commercial Bank, evenals UAE Exchange en Unimoni om grensoverschrijdende betalingscorridors op de respectieve platforms tot stand te brengen om overmakingen naar Thailand te verwerken met behulp van het RippleNet blockchain-netwerk en zijn eigen crypto XRP..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me