De oudste banktapoplossing van Egypte voor Ripple-overmakingen

Ripple XRP-nieuws

De grootste door de overheid gesteunde bankinstelling in Egypte, de Nationale Bank van Egypte, heeft de ondertekening aangekondigd van een samenwerkingsovereenkomst met blockchain-ontwikkelingsgigant Ripple. Beide partijen denken dat de overeenkomst de groei van de Egyptische overmakingsmarkt zal vergemakkelijken.

Ripple breidt uit naar Noord-Afrika

Volgens berichten van een lokaal nieuwscentrum Youm7, De Nationale Bank van Egypte (NBE) heeft een samenwerking aangekondigd met blockchain-ontwikkelaar Ripple om effectieve transactiekanalen voor inkomende overmakingen te bevorderen. Het NBE is nu de eerste bankinstelling in het land die blockchaintechnologie toepast.

In een reactie op de samenwerkingsovereenkomst met Ripple merkte Hisham Okasha, de voorzitter van het NBE, op dat:

“De implementatie van deze overeenkomst zal een nieuwe en belangrijke zijrivier toevoegen voor het ontvangen van geldovermakingen van correspondenten onder de naam Ripple Net, de eerste in zijn soort onder Egyptische banken, en dit komt binnen het kader van de rol van de Nationale Bank van Egypte. ter ondersteuning van de ontwikkeling van het werk van overmakingen ontvangen uit verschillende landen van de wereld, met name de Golfregio. “

Okasha zei verder dat de deal van het NBE met de blockchain-ontwikkelaar in overeenstemming is met uniforme internationale normen voor overschrijvingstransacties en het beheer van wederzijdse overschrijvingen tussen banken en internationale financiële instellingen..

Dalia El-Baz, de vice-voorzitter van het NBE, wees erop dat het blockchain-netwerk van Ripple momenteel meer dan 300 banken en financiële instellingen in verschillende regio’s wereldwijd bedient. Als zodanig is de deal van het NBE met de blockchain-kolos een strategische zet om de aanwezigheid van de bank op de wereldwijde overmakingsmarkt uit te breiden..

El-Baz is ook van mening dat deelname aan het blockchain-netwerk de Egyptische bank bredere toegang tot nieuwe markten zal geven, een beter liquiditeitsbeheer zal bevorderen en haar inkomsten in vreemde valuta zal verhogen..

Volgens gegevens van de Wereldbank zal de wereldwijde overmakingsmarkt naar verwachting $ 597 miljard bedragen in termen van totale transactiewaarde in het jaar 2020. Ook wordt geschat dat de Egyptische overmakingsmarkt tegen het einde van 2023 een totale transactiewaarde van $ 20,5 miljard zal bereiken. en volgens gegevens van Ken Research stond het land in 2019 ook op de vijfde plaats van de hoogste ontvangers van overmakingen ter wereld.

Voorstel voor verwijderbare XRP-accounts veroorzaakt opschudding

Zoals op het moment van de pers, is het onduidelijk of het NBE de acceptatie van Ripple’s native blockchain crypto XRP zal overwegen in het kader van zijn overmakingen en financiële institutionele diensten.

In ander Ripple-gerelateerd nieuws kondigde de blockchain-kolos aan dat wijzigingen in het XRP-grootboekkader zijn voorgesteld door de XRPL-gemeenschap. De ontwikkelaar blockchain-ontwikkelaar onthulde de nieuwe voorgestelde functie via een persbericht op zijn website. Een fragment uit het persbericht luidt:

“Vandaag is een nieuwe functie die in het wijzigingsproces wordt voorgesteld, verwijderbare rekeningen en wacht op het verwerven en behouden van een supermeerderheid van 80%, voordat deze wordt geactiveerd. Met deze functie kunnen XRPL-accounts uit het grootboek worden verwijderd en het grootste deel van de reserve die in de accounts is vergrendeld voor spampreventie herstellen. “

Het wijzigingsproces schetst een reeks codewijzigingen om de nieuwe functie als een bijgewerkte versie op het XRP-grootboek te laten draaien en gebruikers krijgen vervolgens twee weken de tijd om hun beoordelingen te delen. Mocht de wijziging de 80% ondersteuning behouden die nodig is voor implementatie tijdens de cyclus van twee weken, dan wordt de update volledig ingeschakeld en worden gebruikers met een tegengestelde mening geblokkeerd.

In december 2019 haalde de blockchain-kolos een enorme $ 200 miljoen op in een Series C-financieringsronde onder leiding van Tetragon Investment, zoals gerapporteerd door Blockonomi. Na de financieringsronde beweerde Ripple nu een marktwaarde van $ 10 miljard te hebben.

In juni 2019 kondigde Ripple een partnerschapsovereenkomst van $ 50 miljoen aan met geldovermakingsgigant Moneygram om blockchaintechnologie te gebruiken om snellere foutloze grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken..

Het blockchain-bedrijf kondigde ook samenwerking aan met UAE Exchange en Unimoni om internationale betalingscorridors tot stand te brengen in een poging om het concurrentievermogen te behouden met reguliere grensoverschrijdende betalingsportalen zoals SWIFT.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me