Verksamheten är bra: Coinbase tjänade $ 2 miljarder i transaktionsavgifter sedan 2012

Coinbase

Under de sju åren sedan kryptovalutautbytet Coinbase lanserades har företaget uppnått en ovanlig bedrift: att generera mer vinster från sin verksamhet än de pengar det har samlat in i sina många insamlingsrunder.

Enligt nya kommentarer gjord av Coinbase-verkställande direktören Brian Armstrong vid Vanity Fair’s New Establishment Summit den här veckan, har den San Francisco-baserade kryptobörsen tjänat ungefär 2 miljarder dollar i intäkter från transaktionsavgifter sedan sommaren 2012, då dess dörrar öppnades för amerikanska handlare.

Coinbase

Den imponerande summan står i kontrast till de 547 miljoner dollar som kryptoekonomikraftverket har samlat in från investerare över 9 separata insamlingsrunder i samma intervall – en skillnad på cirka 265 procent.

"anti-enhörningen enhörning" Coinbase är lönsamt och hjälper till att bygga ett öppet finansiellt system för världen. https://t.co/HAVPpWnXG2

Tack för att jag fick komma @VanityFair &# 128591;

– Brian Armstrong (@brian_armstrong) 23 oktober 2019

När företaget närmar sig sitt första decennium existerar är inte Coinbases imponerande intäkter nödvändigtvis förvånande. Börsen och dess olika armar som Coinbase Pro och Coinbase Custody har blivit ett epicentrum för kryptovaluteaktivitet i Amerika och mer nyligen bortom eftersom företaget har expanderat i många riktningar, både geografiskt och tjänstemässigt.

Till exempel har företaget utökat mängden kryptovalutor avsevärt avsevärt (efter att ha lagt till projekt som XRP och Chainlinks LINK-token bara under de senaste månaderna) och öppnat nya appar, som Coinbase Earn och Coinbase Wallet.

Företaget har också ökat sitt operativa fotavtryck efter att ha öppnat nya kontor i Japan och Irland för att bättre nå och betjäna internationella handlare. I synnerhet har Coinbase använt sina vinster för att göra förvärv och investeringar runt om i rymden, senast efter att ha investerat i mexikanska kryptobörsjätten Bitso.

Coinbase har också gått dit några konkurrenter ännu inte har trampat, nämligen att lansera sitt USDC Rewards-program som gör det möjligt för användare att tjäna ränta för att hålla USD Coin på sin plattform. Dessutom har börsen visat en vilja att efterlikna saker som har fungerat för sina kamrater: förra månaden sade företagets chef för institutionell försäljning, Kayvon Pirestani, att börsen överväger att starta en division för första börserbjudande (IEO).

Sammantaget har Coinbase visat sig vara skicklig på att odla sin juggernaut-status i ekosystemet och har kvitton för att bevisa det.

Inte som andra enhörningsföretag

Den här veckan släppte det kinesiska forsknings- och värdepappersföretaget Hurun sin första “Hurun Global Unicorn List” och noterade att från och med i år 11 blockchain-branschföretag hade uppnått “enhörning” -status – dvs. när ett privat företag uppnår en värdering på 1 miljard dollar innan de offentliggörs.

Av dessa 11 företag var Coinbases värdering på 8 miljarder dollar bara bakom kinesisk gruvarbetare som tillverkar titan Bitmains värdering på 12 miljarder dollar, vilket tyder på att USA: s börs är det näst största företaget i kryptoekonomin för närvarande.

Vid New Establishment Summit erkände VD Brian Armstrong företagets enhörningsstatus men hävdade att Coinbase var i ekosystemet på lång sikt snarare än bara för en stor börsintroduktion och sa:

”De flesta av dessa vinster plogade tillbaka i verksamheten för att skapa nya produkter. Jag tycker om oss som anti-enhörningen enhörning … Jag vill att Coinbase ska vara ett företag med repeterbar innovation … Jag vill bara bygga produkter med teknik. ”

Armstrong sa också att han är öppen för vågen

Facebooks föreslagna Libra-kryptovaluta har blivit extremt kontroversiellt både inom och utan kryptoverse. Ethereum-forskaren Vlad Zamfir sa nyligen att han skulle avskilja dig personligen med alla som stöder projektet, till exempel, och det är inte ens att komma in i de svåra kommentarer som gjorts av globala tillsynsmyndigheter nyligen.

Coinbase VD Brian Armstrong är bestämt på andra sidan staketet och säger under det ovannämnda toppmötet att amerikanska myndigheter borde anamma kryptoinnovation – inklusive Vågen – framöver:

“Det finns många människor som är obankrade i världen, som är underbankerade … Mitt hopp är att USA omfattar denna typ av innovation, även om det kommer från ett företag som Facebook som de inte nödvändigtvis är mycket nöjda med.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me