Oracle Partnership med Chainlink (LINK) för att hjälpa startups att sälja sina data

Chainlink Oracle

Decentraliserat orakelnätverk Chainlink fortsätter att samla upp högprofilerade mainstream-omfamningar, med de senaste kommarna som startarm för det amerikanska datorteknologiska kraftverket Oracle – ett av världens största mjukvaruföretag.

Fernando Ribeiro, seniorchef för Oracle for Startups, och Pablo Freitas, ingenjör hos Oracle’s Customer Innovation Labs, tillkännagav meldingen den 25 juni vid CloudEXPO-konferensen i Santa Clara, Kalifornien.

Chainlink Oracle

Samarbetet, som Ribeiro sa hade varit under arbetsmånaderna, innebär att Oracles blockchain-experter arbetar med Chainlink-teamet för att hjälpa nystartade företag att använda Chainlinks decentraliserade oracle-teknik för att tjäna pengar på API: er via smarta kontrakt på Oracle Blockchain-plattformen, programvarugigantens “affärsklar” distribuerad huvudbok.

Vi är stolta över att arbeta med fantastiska företag som Oracle och deras @oraclestartup team, som nådigt har erbjudit sig att stödja 50+ Chainlink-noder / team som kommer att tillhandahålla högkvalitativa in- och utgångar till Oracles olika blockchain-miljöer @ fribeiro1 #smartcontracts pic.twitter.com/MqFW6faS5d

– Chainlink – Officiell kanal (@chainlink) 25 juni 2019

Hundratusentals kunder kunde nås genom initiativet, som Ribeiro förklarade i sin presentation:

”Vi kommer att utveckla Chainlinks med 50 kvalificerade startups för att förbereda dem för att sälja sina data till Oracles 430 000 kunder i 175 länder på Oracle Blockchain Platform. Startups kommer att tillkännages i Oracle Code One i september. ”

Oracle Code One är teknikföretagets utvecklarkonferens, med årets evenemang med fokus på “ledande teknik som blockchain, chatbots, mikrotjänster och AI.” Mer kommer att vara känt då, men Ribeiro pekade på startups som smartrips.co, Increff och iGeolise som exempel på partners som redan har startat med Chainlink’s mellanprogram.

Come One, Come All

I synnerhet tillade Ribeiro senare att Oracle startups-programmet skulle ha en öppen dörrpolicy mot framtidsutsikter, där tidiga deltagare fick gratis molnkrediter, betydande plattformsrabatter och obegränsad supportåtkomst för att hjälpa Chainlink-integrationer:

”Så varje start som tittar på mig just nu […] kan gå med i programmet. Det finns inget val – någon start kan gå med – varje start från land i vilken bransch som helst, det spelar ingen roll om det är B2C eller B2B. ”

Utvecklingen kommer när Oracle har ökat sina blockchain-aktiviteter. Tidigare i år lanserade teknikföretaget nya funktioner för sin Oracle Blockchain-plattform, som alla centrerade kring att göra det lättare för företag att bygga dapps på det..

Arab Jordan Investment Bank och Nigeria Customs är bland de enheter som för närvarande använder den plattformen för att bygga applikationer.

Nyheter kommer direkt efter Google Cloud Demo

Oracle’s pivot to Chainlink markerar andra gången denna månad ett stort teknikföretag seriöst blickat på nätverket.

Det första exemplet kom för bara några dagar sedan, när utvecklarförespråkaren Allen Day släppte en artikel som beskriver hur hybrid blockchain-cloud-appar kan byggas som använder Chainlink-orakel för att pinga data från BigQuery, Googles serverlösa datalager, till Ethereum.

Day noterade att en sådan stack kunde användas för att förbättra transaktionsintegritet och marknadsförutsägelser, samt att göra blockchain-centrerade finansiella avtal via Googles molnprogram för offentliga datamängder, såsom Ethereums gasprisfutures. Som advokaten förklarade:

”Finansiella kontrakt […] gör det möjligt för företag att minska / säkra sin risk relaterad till resurser som är kritiska för sin verksamhet. På samma sätt kan uppgifter om kedjeaktivitet, såsom genomsnittliga gaspriser, användas för att skapa enkla finansiella instrument som ger utbetalningar till sina innehavare i fall där gaspriserna stiger för högt. ”

Chainlink har ett varmt år, för att vara säker

Eftersom kryptoekonomin har blivit hausse 2019 har LINK varit en av de starkaste aktörerna nyligen tillsammans med bitcoin och Binances BNB-token.

Köptrycket runt token dök uppåt den 25 juni när Oracle-nyheterna sprids, med LINK steg till $ 2,41 USD före presentationen, innan du satte dig tillbaka till cirka $ 2,17 från och med i morse.

Token, som uppmuntrar Chainlink-nätverket, har nu ökat 77 procent jämfört med månaden, en ökning med 594 procent under de senaste sex månaderna och en ökning med 1117 procent jämfört med året. Optimismen har förblivit stadig på hälen när Chainlink lanserade sin mainnet på Ethereum i slutet av maj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me