Nike Coin? Nike registrerar varumärkesansökan för “Cryptokicks”

Nike Crypto

Den amerikanska skorjätten Nike lämnade in en varumärkesansökan det antyder att företaget kan ha stora kryptovalutaplaner som kommer ner i gädden.

Den ansökan, som lämnades in förra veckan, skulle tilldela Nike både ett varumärke och ett servicemärke under termen “Cryptokicks” om den godkänns av US Patent and Trademark Office (USPTO). Förslaget väntar för närvarande på granskning av en USPTO-advokat, som kommer att ta upp ärendet om tre månader.

Nike Crypto

Per Josh Gerben, en varumärkesadvokat och grundare av Gerben Law Firm, noterade i en analysvideo som publicerades på Twitter att arkiveringen indikerar att Nike vill lansera en kryptovaluta som kallas Cryptokicks samt en serie tjänster och appar för att skapa ett Cryptokicks-ekosystem..

Nike har lämnat in en varumärkesansökan för CRYPTOKICKS.

Ansökan indikerar att Nike har för avsikt att lansera en kryptovaluta som heter CRYPTOKICKS.

Nedan följer min analys av arkiveringen och dess konsekvenser &# 128071;#nike#cryptocurrency pic.twitter.com/82gAPlzrXy

– Josh Gerben (@JoshGerben) 24 april 2019

I Nikes egen lagstiftning står det i applikationen att Cryptokicks kommer att användas för:

“[…] tillhandahåller en digital valuta eller digital token för användning av medlemmar i en online-community via ett globalt datornätverk; underlättande av finansiella transaktioner med okonventionella valutasystem och byteshandel, nämligen underlättande av överföringar av elektroniska likvida medel; underlättande av krypto-valutatransaktioner, nämligen virtuella valutaväxlingstjänster för överförbara elektroniska kontanta ekvivalenta enheter med ett specificerat kontantvärde ”

Ansökan noterar också möjligheterna för Nike att öppna upp tillhörande “onlinemarknadstjänster”, “elektroniska anslagstavltjänster”, bloggar, spel och en kryptoplånbok under Cryptokicks moniker.

Om Nike tilldelas Cryptokicks varumärke och servicemärke och väljer att gå vidare i projektet, kommer företaget att vara en inflytelserik deltagare och intressent i kryptoekonomin.

Företaget, nummer 89 på Fortune 500-listan för 2018, genererade mer än 36 miljarder USD i intäkter förra året. Företagets aktie (NKE) spåras av båda S&P 100 och S&P 500. Om företaget beslutar att gå all-in på ett eget kryptovalutaekosystem har de verkligen resurser för att finansiera en sådan push.

En trend som börjar unfurl?

Det ser ut som om stora varumärken alltmer vill lansera sina egna kryptovalutor.

Ett annat stort exempel på den dynamiken kom den här veckan som en anonym källa med påstådd förtrogenhet med saken avslöjade att sydkoreanska tekniska kraftpaket Samsung undersökte att skapa en blockchain-plattform som liknar, eller baseras på, Ethereum.

Den källan nämnde också möjligheten att företaget så småningom skulle föra ett “Samsung Coin” på marknaden. Vad symbolen exakt skulle vara för ligger fortfarande uppenbarligen i luften.

Den rapporterade Samsung-kryptom omfamningen är mindre överraskande än den möjliga Nike, i den mån Samsung inkluderade en inbyggd kryptovalutahårdvaruplånbok i sin senaste flaggskeppssmartphone, Galaxy S10.

Andra stora senaste kryptoverse-rubriker har kommit från JP Morgan och Facebook, som båda arbetar för närvarande med respektive token-projekt.

För sin del har den internationella banktitanen JP Morgan JPM-mynt på gång – en stablecoin-liknande token kopplad till den amerikanska dollarn som byggs via Quorum, bankens privata gaffel av Ethereum blockchain.

Myntet kommer enligt uppgift testas i bosättningsförsök senare i år, och det kommer att finnas gott om utrymme för tillväxt om strävan visar sig framtid: JP Morgan bearbetar biljoner dollar i transaktioner varje dag.

När det gäller Facebook arbetar företaget med ett “basketcoin” – ett stabilt mynt som kommer att kopplas till en serie tillgångar, i sitt fall flera stora valutor, snarare än bara en. New York Times-korrespondenter har rapporterat att projektet redan är tillräckligt långt så att det sociala medieföretaget har nått ut till kryptobörser för att förbereda sig för basketcoin-noteringen.

Sammantaget representerar dessa företag några av de största varumärkena i världen idag. Deras beslut att gå mot kryptokonomin kommer utan tvekan att inspirera andra företag att följa efter; de kan vara de första av många fler som kommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me