Money Transfer Giant Moneygram förenar händer med krusning i $ 50 miljoner affär

Ripple Moneygram

I ett drag som validerade XRP-tjurar över kryptosamhället meddelade Ripple måndag att det skulle göra ett av sina mest anmärkningsvärda partnerskap idag och gå i händer med MoneyGram. På grund av denna uppenbarligen hausseartade nyhet, som kommer mitt i en pågående Bitcoin bull run, har XRP ökat och överträffat sina bröder i de övre delarna av kryptovalutamarknaden.

Ripple Moneygram

Ripple släpper 50 miljoner dollar på enormt partnerskap

Tillkännagav måndagen via en posta till Ripple Insights har det San Francisco-huvudkontoret fintech-företaget ingått ett “strategiskt partnerskap” med MoneyGram, ett av världens största penningöverföringsföretag. Detta samarbete, som för närvarande är planerat att vara i minst två år (kontrakt), kommer att se att MoneyGram använder Ripple Labs tekniker och plattformar för gränsöverskridande betalningar och valutaväxling.

För närvarande förväntar sig Ripple att sin senaste finanspartner använder sig av xRapid, en ”lösning för likviditet på begäran”. För de omedvetna möjliggör xRapid, en av företagets flaggskeppsprodukter, snabb överföring av värde över hela världen och minskar friktionen i utländsk valuta som ett resultat av XRP Ledgers relativt snabba transaktionstider och låga avgifter. I MoneyGrams fall kommer den här lösningen att användas för att “minska beroende av förfinansiering genom att möjliggöra att pengar skickas från en valuta och omedelbart regleras i destinationsvalutan.”

I en kommentar utfärdad via tillkännagivandet uttryckte MoneyGrams verkställande direktör Alex Holmes sin upphetsning:

”När betalningsbranschen utvecklas och mognar är det absolut nödvändigt att vi fortsätter att förbättra vår plattform och tillhandahålla den mest effektiva lösningen för att få medel från punkt A till punkt B … Genom Ripples xRapid-produkt kommer vi att ha möjlighet att omedelbart avveckla medel från USA dollar till destinationsvalutor dygnet runt, vilket har potential att revolutionera vår verksamhet och dramatiskt effektivisera vår globala likviditetshantering. ”

Det är inte klart hur utrullningsprocessen kommer att fungera för xRapid, men penningöverföringsverksamheten kan med tiden teoretiskt aktivera Ripple Labs-produkten på sina över 370 000 agentkontor, som finns i över 200 länder och når miljontals individer.

För att ytterligare locka MoneyGram att gå med på den här affären har Ripple gått med på att investera upp till 50 miljoner dollar i företaget, vilket resulterar i emission av nya aktier. Ripple köpte över 5 000 000 aktier till 4 dollar per aktie, vilket motsvarade en initialinvestering på 30 miljoner dollar och en ägarandel på 10%. Detta innebär en värdering på 300 miljoner dollar, vilket enligt The Block är en minskning från de 1,2 miljarder dollar som föreslagits av Kinas Ant Financial (Alibaba-anslutna) 2017. MoneyGram behåller rätten att begära upp till 20 miljoner dollar i extra investeringar från Ripple under de kommande två åren.

Båda XRP & MGI Surge

Som ett resultat av detta partnerskap, som Ripple förespråkar hävdar är fördelaktigt för både dem och MoneyGram, har både XRP och beståndet i penningöverföringsföretaget exploderat. XRP ökar med 4,35% och slår Bitcoins vinst under 1%.

Och MoneyGrams offentliga aktier, som handlas under kortnamnet MGI, ökade med 150% under måndagens eftermiddagssession till $ 3,68. Detta pris ligger framför allt över 10% under det belopp som Ripple betalade per aktie.

#MGIthestandard pic.twitter.com/WFDMbCfb9U

– Rob "Crypto Bobby" Paone (@crypto_bobby) 17 juni 2019

Ripple Under Threat från Facebooks Crypto

Ripples senaste partnerskap kommer som kunniga har hävdat att Facebooks krypto, som är tänkt att vara en låg kostnad & allmänt antagen stablecoin, riskerar XRP att utrotas. Charlie Shrem, grundaren av den nu nedlagda Bitinstant och en kryptoentreprenör, skrev följande på Twitter:

Facebook lanserar sitt globala kryptomynt som heter “Vågen”. Vad som är intressant är att de erbjuder företag att betala 10 miljoner dollar för att bli “validerare”. Om något gör Ripple värdelös &# 128514 ;. De första företagen som skapar ett LIBRA / BITCOIN-utbyte kommer att göra ett dödande!

– Charlie Shrem (@CharlieShrem) 8 juni 2019

Max Keizer, en RT-bidragsgivare och långvarig Bitcoin-supporter, upprepade denna känsla och förklarade att Facebooks överhängande tillgång kommer att göra de flesta altcoins som lovar att bli ett livskraftigt bytesmedel, inklusive XRP, värdelösa. Saken är att det för närvarande är oklart om den digitala tillgången på sociala medier kommer att användas i bank eller finans.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me