Facebook tar huvudet i blockchain med Chainspace-förvärv

Facebook Blockchain

Silicon Valley älskling Facebook har äntligen börjat ta på sig en blockchainrock, även när det bredare kryptoekosystemet föll i en djup, till synes obeveklig frysning i slutet av 2018. På måndagen avslöjades det sociala mediekraftverket, unironically inte känt för sin transparens, att ha gjort ett förvärv av en blockchain-start. Dessa nyheter avslöjades av reportrarna på Cheddar, ett kryptovänligt affärsnyhetsuttag som nyligen samarbetade med Brave Browser.

Facebook Blockchain

Facebook, Meet Chainspace

Per den exklusiv, Facebook påstås tyst förvärva talangen bakom Chainspace, en kommande blockchain-start centrerad kring skapandet av smarta kontrakt, varav de flesta var inriktade på att underlätta betalningar. Enligt ett officiellt dokument från det Brit-run-teamet fokuserade Chainspace länge på att skapa en huvudbaserad plattform för “hög integritet och transparent hantering av transaktioner”, vilket antydde deras ambitioner att skapa en decentraliserad plattform som påminner om Visa.

Detaljerna om affären var knappa, eftersom källorna ville behålla sin anonymitet, men insiderna hävdar att fyra av de fem forskarna från University College London som författade Chainspaces whitepaper nu arbetar hand i hand med Facebook. Detta drag har uppenbarligen bekräftats av forskarnas LinkedIn-profiler, varav två säger att de nu håller stints vid Facebooks huvudkontor i London som blockchainingenjörer. Förmodligen anställdes Chainspaces C-svit av Facebook också.

Med detta drag har Chainspace effektivt stängt verksamheten, eftersom personer som är bekanta med Facebooks verksamhet hävdar att uppstarten har lämnats med lite till noll personal.

Och intressant, medan Mark Zuckerbergs hjärnbarn historiskt sett har varit tyst om interna projekt, bekräftade en Facebook-talesman att ett nytt blockchain-centrerat team hade plockats upp. Företagsrepresentanten sa till Cheddar:

”Liksom många andra företag utforskar Facebook sätt att utnyttja kraften i blockchain-teknik. Detta nya lilla team utforskar många olika applikationer. Vi har inget mer att dela. “

Även om den ovannämnda kommentaren i bästa fall var nebulös, tror vissa att den så kallade “förvärvande” av Chainspaces lilla kända team är ett drag som Facebook använder för att gå ett steg närmare ett ryktat stablecoin som skulle integreras med WhatsApp. Enligt källor som talar till Bloomberg avser Facebook att låta kryptovalutan överföras direkt via WhatsApp som ett sätt att transakera värde globalt för att få bort den ofta dyra överföringsmarknaden..

Booming Blockchain Team

Facebooks ytterligare razzia i den framväxande världen av blockchain kommer efter en annan Cheddar-exklusiv, den här släpptes i mitten av december, avslöjade att företagets blockchain-grupp har stärkt sina försvar bakom stängda dörrar. I själva verket förklarades det att laget nu har över 40 anställda, som inkluderar blockchain-centrerade utvecklare och en rad tidigare medlemmar av Paypal topp mässing.

Till och med två namnlösa chefer på Instagram-fasetten på Facebook-konglomeratet hoppade fartyget och färdade bara några dörrar ner till moderbolagets blockchain-vagn. Så det kan hävdas att trots den tråkiga nedgången i Bitcoin-priset är Silicon Valley grundstenen inte redo att lägga blockchain och kryptovalutor på backburnern.

Det viktigaste företaget i Cryptos historia?

Medan vissa har varit uppenbart sardoniska över Facebooks avsikter med sina kryptorelaterade ansträngningar, med vissa som citerar det all seende ögat (tänk Sauron från Lord of the Rings) som Zuckerberg och hans besättning får tillgång till, har andra varit optimistiska.

Anthony “Pomp” Pompliano, en anti-etableringsfigur som är mest känd för sina oupphörliga rop av “lång Bitcoin, kort bankirer”, tog nyligen till en publikation som han leder för att klappa Facebooks blockchain-team på ryggen. I en del av Av kedjan, Pomp påpekade att oavsett om Facebook skapar sin egen valuta, ett decentraliserat kommunikationsmedium eller ett erbjudande av en liknande kaliber, kommer själva produkten att samla globalt grepp, samtidigt som “det förändrar hur miljarder människor lever sina liv.”

Pompliano, som för närvarande är chef för den digitala tillgången i Morgan Creek, tillade också att konsumenterna aldrig skulle “underskatta Mark Zuckerberg” och tillade att teamet på företaget, som han en gång var en del av, är “ökänt” för sin förmåga att singla -handligt katapultoffer till månen och tillbaka. Och i slutändan, även om teknikjätten inte bestämmer sig för att gå vidare med en stablecoin, hävdade industrins expert att Facebook är det viktigaste företaget i kryptos korta, men ändå påverkande historia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me