Crypto Giant Kraken förvärvar utbyte i institutionell push

Kraken

Tillkännagavs på onsdagen, den bästa Bitcoin-börsen Kraken har gjort ett stort förvärv och plockat upp Interchange.

Interchange är en redovisnings- och rapporteringstjänst för institutioner med verksamhet på kryptovalutamarknaden, vilket innebär att detta köp är ett av Krakens senaste försök att göra ett stänk i den institutionella sidan av branschen.

Kraken

Kraken hämtar utbyte

Med Interchange kommer institutionella kunder i Kraken att kunna hantera sina portföljer bättre. Tjänsten erbjuder kryptocentrisk redovisning, avstämning och rapporteringstjänster av “institutionell kvalitet” som tillgodoser industrins hedgefonder, kapitalförvaltare och andra företag med digitala tillgångar i rymden. De pressmeddelande läser:

”Interchange erbjuder professionella redovisnings- och portföljavstämningsverktyg utformade speciellt för nyanser och komplexitet på digitala tillgångsmarknader. Interchange grundades för att förbättra tillgången till kryptomarknader och gör det möjligt för institutionella investerare att bättre övervaka och rapportera sina innehav av kryptovalutor. ”

I en bransch som granskas så hårt av skattemannen är Krakens flytt till Interchange sannolikt ett drag som kommer att dra mycket intresse från “valar” på kryptovalutamarknaden.

Denna transaktion innebär att Kraken förvärvar Interchanges grundare, Dan Held och Clark Moody. Bitcoin-pionjär Held arbetade tidigare som produktdirektör på Blockchain.com och som anställd på Uber.

Moody kommer från RTBTC, en handelsplattform som Blockchain.com förvärvade. Det är oklart om Interchange andra medarbetare kommer att gå med i San Francisco-huvudkontoret.

Interchange tar över 60 institutionella kunder till Kraken. Kundkretsen inkluderar MG Stover, “världens största fondadministratör för digitala tillgångar.”

Institutionella spelningar

Detta är Krakens senaste i en rad förvärv som gjordes i år. Företaget, som nyligen samlade in över 13 miljoner dollar via private equity-investeringsplattformen Bnk To The Future (ett tydligt spel på “Back to the Future”), spenderade tidigare i år över 100 miljoner dollar på att köpa Crypto Facilities, en futuresplattform.

Transaktionen “nio siffror” såg börsen hämta futuresjätten, som erbjöd kontantavvecklade terminsfordon för Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin och XRP.

VD Jerome Powell hävdade i kölvattnet av spelet att förvärvet förde Krakens utvecklarantal till “över 100” och påskyndade Krakens tidslinje när det gäller att lägga till tillgångar.

Och tidigare denna månad förvärvade den Cryptofinance.ai, en dataanalystjänst som förmodligen är centrerad kring att tillhandahålla tillgångar till institutionella kunder.

Det är uppenbart att Kraken går bort från att erbjuda sin enda handelsplattform för detaljhandeln för att plundra i andra tjänster. Med institutionellt intresse på väg upp, vilket har accentuerats av CME-terminsvolymer och den övergripande känslan, tar Kraken sannolikt ett steg i rätt riktning.

Crypto Firms växer

Dessa förvärv är inte de enda tecknen på att “kryptovinteren” 2018 och början av 2019 äntligen är över. Ett annat av dessa tecken är tillväxten i branschföretagens produktlistor.

Just nyligen lanserade Blockchain.com, antagligen det ovannämnda förvärvet av RTBTC, sitt eget kryptovalutautbyte.

Kallas “PIT”, den här nya börsen lovar att vara mycket snabbare än Coinbase och andra konkurrenter och mer likvida än liknande plattformar. Som rapporterats av Blockonomi skrev företaget i tisdagens tillkännagivande:

”Vi byggde ett all-star team av veteraner från NYSE, TD Ameritrade, Google, Goldman Sachs, UBS, Interactive Brokers och Revolut, för att bygga det från grunden […] Och det vi levererade är inte bara det snabbaste i krypto i storleksordning – vi mäter i mikrosekunder, inte millisekunder – utan en matchande motor som kan gå head-to-head mot vilken maskinmotor i hela världen som helst. ”

Även om detta är höga löften för en plattform som just har startat, ger Blockchain.com över 40 miljoner plånbokanvändare, som sannolikt innehar hundratals miljoner dollar i kryptovaluta.

Crypto-startups har också lagt ett antal stora partnerskap och investeringar, vilket visar att både investerare och företag börjar se potentialen i denna bransch.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me