Crypto Giant Coinbase Shutters Chicago Division efter non-stop tillväxt

Coinbase

Coinbase har gått sönder de senaste 12 månaderna. Även mitt i en ansträngande nedgång på Bitcoin-marknaderna har företaget, värderat till en rejäl 8 miljarder dollar, fortsatt att gå framåt och hållit näsan mot den ordspråkliga slipstenen. Men äntligen har den framstående uppstarten snubblat, om än ganska karaktäristiskt.

Coinbase

Coinbase tappar 30 anställda

Spara för en rengöring av 10 till 15 kundtjänstmedarbetare i slutet av 2018, orsakade ett resultat av logistiska bekymmer snarare än ekonomisk missförvaltning, Coinbase har till stor del varit säker från den senaste krypto-uppsägningen, som såg ShapeShift, Bitmain, Huobi och otaliga andra släppa medarbetare en massa – tills nu ändå.

Enligt en ny rapport från The Block, som publicerades på tisdag, slutade Silicon Valley fintech-älskling nyligen planer på att lansera en ny handelsmatchningsmotor. Som ett resultat har Coinbase sagt upp 30 anställda, ett steg som påstås vara chockerande eftersom företaget var dött på att lansera detta nya erbjudande, vilket skulle ha gett institutionella investerare större flexibilitet och tillgänglighet.

Det är viktigt att notera att 30 anställda, inom ramen för industrigoliaten som är Coinbase, inte är alltför anmärkningsvärda, eftersom företaget enligt uppgift anställer över 500. Men flytten kom som en chock för de uppsagda, med en tidigare anställd anmärkte att han / hon “inte kan tro att detta händer.”

Denna uppsägning kommer också att se företagets institutionella centrala kontor i Chicago stänga, vilket är anmärkningsvärt, särskilt med tanke på att denna stad anses vara ett andra hem för stora namn inom finans, nämligen JP Morgan och Northern Trust. Roligt nog, för bara några veckor sedan, konstaterade Paul Bauerschmidt från Coinbases kontor i Chicago att hans division planerade att “släppa något senare i år”, vilket gjorde denna uppsägning till en fullständig vändning.

Coinbase i sig verkar dock inte vara förvirrad. En representant sa till The Block:

”Coinbase rör sig snabbt för att bygga nya produkter och erbjudanden för att möta det snabbt utvecklande kryptoekosystemet. Vi är stolta över vår snabba körning. Vi är en kultur som är engagerad i repeterbar innovation, med vetskap om att inte allt vi försöker kommer att lyckas. Vi fortsätter att växa vårt institutionella team och bygga vidare på vår grund för produkter. ”

Så om företaget har för avsikt att fortsätta bygga ut sin institutionella arm, vad är det då med den plötsliga nedläggningen av denna viktiga aspekt? Som vissa antyder kan det ha mycket att göra med företagets ekonomiska status. Det är sant att företaget säkrat 300 miljoner dollar i slutet av 2018 i en omgång som värderade den till 8 miljarder dollar, men vinsten verkar fortfarande vara på den låga sidan av saker.

Som analytikern Larry Cermak påpekade uppgick Coinbases intäkter till 520 miljoner dollar 2018, vilket låter imponerande tills du anser att siffran sjunker med 44% jämfört med året innan. Dessutom planerade företaget att få 1,3 miljarder dollar i intäkter, vilket innebär att den faktiska summan är över 60% mindre än målet.

BARA IN: Coinbase gav intäkter på cirka 520 miljoner dollar år 2018, vilket är nästan 44% mindre än året innan.https://t.co/ZTB5SeYj6J pic.twitter.com/XQi5KrLFwI

– Larry Cermak (@lawmaster) 18 april 2019

Söker förstärka sin affärsmodell

Prognoserna för budgetåret 2019 offentliggjordes inte, men företaget vill desperat öka sina intäkter. Tidigare denna månad lanserade företaget till exempel ett kryptodrivet, visabaserat betalkort i Storbritannien. Det här nya systemet gör det möjligt för kunder att köpa varor i butik och online och ta ut kontanter från bankomater med Bitcoin, Ethereum, Litecoin, bland de andra populära digitala tillgångarna som stöds av Coinbase i regionen.

Även om det inte är klart hur mycket intresse Coinbase har sett för Coinbase Card ännu, men rykteskortbranschen ryktas ha mycket höga marginaler för både tjänsteleverantören och emittenten.

I relaterade nyheter har Coinbase fortsatt att lägga till en rad digitala tillgångar i sin produktlista. Under de senaste månaderna har företaget lagt till Stellar Lumens (XLM), Ripples XRP, Augur (REP), EOS och Maker (MKR), vilket ger utbytet en liten men ändå märkbar volymuppgång.

Och företaget öppnade nyligen sina dörrar för inhemska Tezos som satsade genom sin vårdnadsfilial, vilket ger institutioner mer incitament att lagra sin XTZ på plattformen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me