Bitcoin Diehard Tim Draper ser ut att investera i Facebooks Crypto-projekt

Facebook Blockchain

När Bitcoin-björnen sprang sin kurs under 2018 och början av 2019 började Facebook tyst stärka sina ansträngningar i blockchain- och crypto-rymden. För närvarande har företaget samlat en påstådd 50+ heltidsanställda, inklusive David Marcus från PayPal-maffian, viktiga Instagram-chefer och topp-blockchain-talanger från hela världen, av vilka några enligt uppgift har pocherats från branschstart..

Emellertid har den sociala mediejättens tysta men allvarliga förflyttning av denna nyfödda bransch tycks ha stannat, eftersom rykten talar om att satsningen behöver finansiering – mycket av det. Men det är där Bitcoin bull Tim Timper kommer in.

Facebook Blockchain

Facebook Blockchain söker finansiering för kryptotillgångar

I ett nyligen mailat till Bloomberg Nyheter, Tim Draper, en Silicon Valley-baserad riskkapitalist med en stark fördom mot Bitcoin och liknande teknologier, avslöjade att han vill sammankalla med Facebooks blockchain-team.

Draper, som ökade till kryptoberömmelse efter att han köpte $ 18 miljoner dollar i Bitcoin på en amerikansk Marshalls-auktion, förklarade att han kommer att “se om det passar” för sin portfölj. Den framstående kryptovalutaspecialisten var tveksam till att erkänna summan att han skulle investera, om alls, men med tanke på höga stash av digitala tillgångar är det sannolikt inte litet.

För dem som helt saknade memot, säger rykten att Facebook: s huvudsakligen Palo Alto-baserade blockchain-team vill lansera en stablecoin, en kryptovaluta som är kopplad till värdet av en tillgång utanför detta ekosystem, för WhatsApp-användare. Källor som talade till Bloomberg förklarade att den digitala tillgången, centrerad kring användning i Indien som betalningssätt, skulle kopplas till den amerikanska dollarn och potentiellt andra “stabila” tillgångar. Och intressant är detta mer än bara ett koncept.

Enligt tidigare rapporter från Blockonomi avslöjade The New York Times nyligen att Facebooks mynt kunde släppas så snart som “första halvåret.” De citerade insiders som uppgav att Facebook har gått in i diskussioner med kryptobörser, som förblev namnlösa, i ett försök att hitta listningspartners. Även om det inte är klart om dessa plattformar bitar eller inte, bekräftade detta att företagets första konsumentvänliga kryptovalutaprojekt var på väg att lanseras. Men detta kanske inte är fallet.

Som antydits tidigare letar Facebooks lilla kända blockchain-division efter finansiering för detta projekt. Nathaniel Popper, The Times hemvist kryptovaluta- och blockchainreporter, tog nyligen till Twitter för att säga att företaget aktivt söker riskkapitalföretag för stora summor – “så mycket som 1 miljard dollar.”

Uppdatering om Facebook: s kryptovaluta: Källor berättar att Facebook nu vill få VC-företag att investera i Facebook-kryptovalutaprojektet vi rapporterade om tidigare i år. Jag hör att de riktar sig mot stora summor – så mycket som $ 1 miljarder dollar.

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 8 april 2019

Det är inte klart varför Facebook, ett av de mest värdefulla företagen på planeten Jorden, inte själva står för räkningen för detta projekt. Vissa spekulerar dock att detta indikerar att vem som är på teknikföretaget, kanske till och med Zuckerberg själv, inte säljs för idén. Men kanske borde de vara det.

”FacebookCoin” (FBCoin) kommer troligen att vara en nettofördel

Barclays analytiker, Ross Sandler, förklarade att Facebook kan stå för att få 19 miljarder dollar i intäkter till 2021, precis som ett resultat av lanseringen av FBCoin. Även om det värsta blir värst, kan nettointäkterna från den digitala tillgången ”bara” netto 3 miljarder dollar. Sandler tillägger till och med att den här digitala tillgången kan vara en räddning för företaget, särskilt om #deletefacebook-rörelsen och digitala revolutioner av en liknande kaliber fortsätter att få dragkraft.

Med andra ord kan FBCoin vara en integrerad del av Facebooks behov av att diversifiera sina intäktsströmmar och affärsmodeller, eftersom Cambridge Analytica-debatten fortsätter att hemsöka plattformen.

Om Facebook har chansen att uppleva en dramatisk ekonomisk uppsida och att behaga aktieägarna, varför finansierar det inte detta projekt??

Återigen, ingen är alltför säker. Men allt detta kommer att dyka upp under de kommande månaderna och åren, eftersom ett av de största företagen i världen äntligen omfamnar kryptovalutor genom att lansera sina egna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me