Community viert Jack Dorsey terwijl Twitter zijn eigen Bitcoin-emoji krijgt

Twitter

Op zaterdagavond 1 februari schonk Twitter een geschenk aan de cryptocurrency-gemeenschap: het achtereenvolgens invoeren van een hashtag en ‘Bitcoin’ zou resulteren in wat je hieronder ziet: een geelgekleurde emoji die het BTC-logo is naast de tekst ‘Bitcoin’.

Hoewel dit misschien buitengewoon triviaal lijkt – de toevoeging van de Bitcoin-emoji voegt geen enkele functionaliteit toe aan Twitter – heeft dit kleine knikje van het sociale mediabedrijf de cryptogemeenschap enorm enthousiast gemaakt..

Deze eenvoudige emoji heeft ons zo enthousiast gemaakt dat velen de lovende woorden zijn gaan zingen van Jack Dorsey, de CEO van zowel Twitter als fintech-bedrijf Square..

Community gaat wild, met iedereen die over Bitcoin twittert

Toen de emoji zaterdag uitkwam, werd de crypto-wereld online gek. Letterlijk kon niemand stoppen erover te tweeten – mijn tweet in de intro is daar een perfect voorbeeld van; als u betrokken was bij Bitcoin, was het stilzwijgend verplicht om gebruik te maken van de nieuwe functie.

Volgens gegevens van LunarCrush is het ‘gecombineerde sociale volume’ van Bitcoin zelfs hoger gestegen in de nasleep van de toevoeging van de emoji voor de hashtag, met 113.816 berichten waarin het activum wordt genoemd in de 24 uur voorafgaand aan hun bericht. Dit is het hoogste niveau van sociaal volume dat er in meer dan een jaar is geweest, LunarCrush schreef.

Hoe belangrijk de deal is, is het nieuwe #bitcoin emoji? Het gecombineerde sociale volume van Bitcoin bereikte net het hoogste niveau van het afgelopen jaar met 113.816 berichten vandaag (nog steeds aan het stijgen).

Dank je @jack omdat je zo’n geweldige leider bent. https://t.co/bJshmQ1if3 $ btc pic.twitter.com/hUgWPT3Whd

– LunarCRUSH (@LunarCRUSH) 2 februari 2020

CEO van Twitter gevierd

Nogmaals, hoe triviaal een emoji ook mag lijken, velen waren er snel bij om Dorsey te prijzen. Ikigai Asset Management CIO Travis Kling schreef in de nasleep van deze nieuwe functie dat “je niet genoeg kunt benadrukken hoeveel Jack heeft gedaan voor het Bitcoin-ecosysteem”, en voegde toe:

Wanneer de geschiedenisboeken over dit alles worden geschreven, zal hij worden gezien als een van de meest impactvolle voorstanders om een ​​niet-soeverein geld naar de wereld te brengen..

Je kunt niet genoeg benadrukken @jack heeft gedaan voor de #bitcoin ecosysteem.

Wanneer de geschiedenisboeken over dit alles worden geschreven, zal hij worden gezien als een van de meest impactvolle voorstanders om een ​​niet-soeverein geld naar de wereld te brengen.. pic.twitter.com/JWsYB4H3WA

– Travis Kling (@Travis_Kling) 2 februari 2020

Dit was herhaalde door auteur van “Inventing Bitcoin” Yan Pritzker, die schreef dat Dorsey’s beslissing om de nieuwe hashtag op te nemen in de biografie van zijn Twitter-account gevolgd door miljoenen een enorme steunbetuiging is voor de cryptocurrency:

De CEO en oprichter van Twitter (grootste communicatieplatform ter wereld) en Square (# 1 financiële app in de app store) heeft het enkele woord “Bitcoin” in zijn profiel. Slaap hier niet over. Je bent gewaarschuwd.

Dorsey reageerde in natura op zijn vrienden in de Bitcoin-gemeenschap en drong er bij Unicode op aan om de Bitcoin-emoji toe te voegen.

Dorsey houdt van Bitcoin, daar bestaat geen twijfel over

De beslissing om de Bitcoin-hashtag zijn eigen emoji te geven, is de laatste stap die Jack Dorsey heeft gedaan om de gemeenschap van de cryptocurrency te sussen.

Begin 2019 werd Dorsey een van de luidste supporters van Bitcoin en begon de cryptocurrency in interviews en online te prijzen..

Met name tijdens een podcast met Joe Rogan zei hij dat hij gelooft dat de cryptocurrency momenteel de beste kanshebber is om de eigen valuta van internet te worden, daarbij verwijzend naar het feit dat Bitcoin het meest bewezen is van alle digitale valuta’s en dat het is geboren en allemaal online ontwikkeld.

In een inkomstenoproep voor zijn fintech-bedrijf vertelde hij Wall Street ook dat hij ‘van Bitcoin houdt’, wat waarschijnlijk een aantal van degenen die aan het bellen waren, schokte..

Zijn liefde voor Bitcoin is uitgebreid naar zijn bedrijven.

Square heeft zojuist een patent verkregen dat een systeem schetst waarmee fiat snel kan worden omgezet in ‘niet-fiat’-instrumenten, waarbij het document bij een aantal gelegenheden het woord’ Bitcoin ‘en’ cryptocurrency ‘(en ook Ethereum) vermeldt. De cryptodivisie van het bedrijf heeft onlangs ook een Lightning Development Kit (LDK) uitgebracht die de functionaliteit van de cryptocurrency zou moeten verbeteren.

Er is ook sprake van dat Twitter een functie toevoegt waarmee gebruikers geld en waarde naar andere gebruikers kunnen sturen. De details over deze kwestie waren schaars, hoewel sommigen hebben gesuggereerd dat het mogelijk gaat om Bitcoin en zijn Lightning Network, want Dorsey is met name een fan van het Lightning Network omdat hij de ‘Lightning Torch’ vasthield en Square aan het werk zette om het project te ontwikkelen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me