Bitcoin-mijnwerkers verlaten massaal het netwerk na een “brute” halvering

Bitcoin-mijnbouw

Op de dag van de halvering van de blokbeloning van Bitcoin eerder deze week, meldden Digital Asset Manager en analist Charles Edwards speculeerde dat het de ‘meest brutale halvering in de geschiedenis’ zou zijn, waarbij we opmerken hoe mijnwerkers met magere winstmarges gedwongen zouden worden om uit de markt te capituleren nadat hun inkomsten zijn gehalveerd.

Velen waren er snel bij om deze angsten opzij te zetten en het te bestempelen als “FUD” of een oud en gebroken verhaal. Trouw aan de steeds tegenstrijdige aard van de cryptocurrency-markt, was het bearish standpunt van Edwards juist met rapporten van blockchain-analysebedrijven die een sterke crash in de hash-snelheid van Bitcoin registreerden.

Maar dat is niet per se een slechte zaak.

Bitcoin Hash Rate daalt met 30%

Op 11 mei beleefde Bitcoin zijn derde halvering van de blokbeloning toen blok 630.000 werd gedolven.

In de uren na de halvering bleek dat mijnwerkers stabiel waren en niet onderworpen waren aan de “brutaliteit” van een daling van 50% in inkomsten waarop Edwards zinspeelde. Gegevens van cryptocurrency-mijnsite CoinWarz gaf aan dat acht uur na de halvering de hash-snelheid van Bitcoin feitelijk op het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde zat.

Maar dit is veranderd aangezien er een paar dagen zijn verstreken sinds de halvering. Volgens gegevens van 14 mei gedeeld door blockchain-analysebedrijf Coin Metrics, de halvering begint “grote gevolgen” te hebben voor het Bitcoin-netwerk.

De hash-snelheid – de maatstaf van de rekenkracht die wordt gebruikt om blokken te minen, of transacties te verwerken in lekentaal – is “met 30% gedaald”. Dit heeft ertoe geleid dat het Bitcoin-netwerk met ongeveer 25% is vertraagd, waarbij het minen van blokken langzamer is, waardoor de transactiekosten zijn gestegen omdat de vraag naar transacties niet overeenkomt met de vertraging in de verwerking..

Minder dan 48 uur na halvering hebben we al grote gevolgen gezien #Bitcoin

Inefficiënte miners lijken het netwerk te verlaten, aangezien de hash-snelheid met 30% is gedaald. Het zal waarschijnlijk herstellen na een periode van churn waarin efficiënte mijnwerkers minder efficiënte operaties vervangen. pic.twitter.com/X7Vk7Hz0zb

– CoinMetrics.io (@coinmetrics) 14 mei 2020

Hoewel de hash-snelheid onderhevig is aan pieken en dalen naarmate mijnwerkers proberen de winst te maximaliseren, is er deze keer mogelijk geen directe piek hoger.

De daling van het hasjpercentage is in lijn met een analyse door Matt D’Souza, een hedgefondsbeheerder en de CEO van Blockware Mining.

D’Souza zei op de datum van de halvering dat als Bitcoin rond de $ 8.000 en $ 9.000 handelt, meer dan 30% van de mijnwerkers eigenlijk niet winstgevend is. Dit vergroot de kans op ‘extreme capitulatie’, terwijl mijnwerkers gedwongen worden hun machines uit te zetten en mogelijk hun munten te verkopen.

Crash of Hash Rate is niet per se bearish

Hoewel het woord ‘capitulatie’ de harten van Bitcoin-investeerders over de hele wereld angst inboezemt – de term werd tot vervelens toe gebruikt tijdens de crash in 2018 – is het niet per se een slechte zaak.

Als prominente financiële podcaster en Bitcoin-bull Preston Pysh uitgelegd naar aanleiding van de analyse van D’Souza:

“Tijdens de halvering van 2016 ging de prijs 9 dagen zijwaarts en daalde daarna met 28%, en het duurde 100 dagen om terug te keren naar de halveringsprijs. Bereid je mentaal voor op het opschonen van de efficiëntie en de moeilijkheidsaanpassing, aangezien het protocol alle passagiers voorbereidt op de lancering. “

Ook, suggereert gegevens die zijn samengesteld door Edwards dat er na elke capitulatie van Bitcoin-mijnwerkers een sterke stijging van de markt heeft plaatsgevonden. De onderstaande tabel van Edwards geeft dit weer, aangezien het laat zien dat elke keer dat capitulatie werd gesignaleerd door de Hash Ribbons-indicator, een enorme macroschommeling naar hoogtepunten volgde.

Halvering helpt nog steeds bij de bullcase van Bitcoin

Hoewel de halvering de winstgevendheid van veel mijnwerkers kan verpletteren, zijn analisten er nog steeds zeker van dat het evenement de bullcase van Bitcoin op de langere termijn zal helpen..

In een opmerking gemaakt op een Livestream met halveringsthema van Bitcoin gehost door Tone Vays – een voormalig vice-president bij J.P.Morgan – Gemini-oprichters Tyler Winklevoss en Cameron Winklevoss zeiden dat de halvering Bitcoin voorbereidt op de volgende ronde van exponentiële groei:

We zijn klaar voor een nieuwe orde van grootte – of $ 20.000 de Bitcoin-basis is, misschien zien we $ 100.000. Maar elke [halvering], de cryptocurrency wordt exponentieel groter dan we ons konden voorstellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me