Goldman Sachs forventer, at Fed nedsætter satser: Bullish for Bitcoin

Federal Reserve

Så meget som Bitcoin er i sin egen boble, er det ikke kun kryptomarkedet, der har været udsat for de sidste par uger: udbruddet af COVID-19 coronavirus sygdom har forårsaget massepanik og frygt i det virkelige liv, som er begyndt at rulle over på økonomi- og aktivmarkederne.

Da det er centralbankernes overordnede mandat at holde økonomierne stabile ved at holde ledigheden nede og reducere inflationen til et punkt, hvor den er bæredygtig, forventer Wall Street og resten af ​​verden rentenedsættelser.

Mens sådanne nedskæringer sandsynligvis vil hjælpe hele økonomien, forventer nogle, at det især hjælper Bitcoin og andre kryptokurver.

Goldman Sachs (og andre analytikere) forudsiger rentenedsættelser

I løbet af de sidste to uger har de globale aktivmarkeder oplevet et kraftigt fald over hele linjen: S&P 500 er faldet med over 12% siden det nogensinde højeste niveau tidligere i denne måned, guld faldt kortvarigt under $ 1.600 efter at have ramt 1.690 $ i begyndelsen af ​​sidste uge, og råolie er faldet.

Årsagen: investorer forventer, at økonomiske data vil være forfærdelige for både virksomheder og lande på grund af udbruddet af COVID-19, som er begyndt at skifte forbrugsvaner hos offentligheden og har påvirket mange virksomheder.

Ifølge en nylig note fra Goldman Sachs delt af Bloomberg-redaktør Joe Weisenthal har denne makroudvikling tvunget firmaets analytikere til at foretage en “yderligere tilpasning af vores Fed-opfordring til at projicere en sænkning på 50 bp (0,5%) senest den 18. marts efterfulgt af yderligere 50 bp lempelse i 2. kvartal.

Goldman Sachs skrev også, at de forventer lignende rentesænkninger rundt om i verden, herunder nedskæringer i Canada, Storbritannien, Den Europæiske Union og i Indien.

Goldman Sachs opfordrer nu til en nedskæring på 50 bp inden den 18. marts og yderligere 50 bps i 2. kvartal pic.twitter.com/wOEUs6dmh2

– Joe Weisenthal (@TheStalwart) 1. marts 2020

Goldman Sachs forventninger har været gentog markedet, hvilket er med en næsten 100% sandsynlighed for, at Feds rentesats falder med 0,5%.

Hvorfor er Bitcoin & Krypter svaret?

Denne forventning om lavere renter kommer, da renten allerede har været den laveste, de har været i bogstavelige århundreder – i nogle lande er renten endda negativ, hvilket betyder, at forbrugerne skal betale banker for at have deres penge.

Ifølge Travis Kling, CIO for kryptofonden Ikigai Asset Management, er de drastisk lave renter og det store aktivkøb (alias kvantitativ lettelse), der håndhæves af centralbanker, det “største monetære eksperiment i menneskets historie.”

Dette er vigtigt, fordi Kling siger, at Bitcoin på grund af sin decentrale og knappe karakter drager fordel af centralbankmand og statlig “uansvarlighed”:

 Den stadig mere uberegnelige amerikanske præsident råber på en uansvarlig centralbank for at handle endnu mere uansvarligt med sin pengepolitik, mens han kører et underskud på 1 billion dollar for andet år i træk. Bitcoin er et risikobeton lige nu, men det er et risikobeton med et specifikt sæt investeringskarakteristika. Jo mere uansvarlig penge- og finanspolitik er, jo mere attraktive bliver disse karakteristika.

Dette er blevet gentaget af Chamath Palihapitiya, Facebook-udøvende venturekapitalist og en tidlig Bitcoin-investor. Silicon Valley-direktøren sagde i december 2017 og ved andre lejligheder, at han mener, at kryptokurrency vil nå en pris på 1 million dollars i de kommende år.

Selvom dette måske lyder vanvittigt, citerede investoren grunde til at sikkerhedskopiere denne høje forudsigelse:

Dette er en fantastisk grundlæggende afdækning og opbevaring af værdi mod autokratiske regimer og bankinfrastruktur, som vi ved er ætsende for, hvordan verden skal fungere ordentligt. Du kan ikke have centralbanker, der uendeligt udskriver valuta.

Ligesom Kling siger Palihapitiya, at de uortodokse politikker, der håndhæves af centralbanker, som mange siger svarer til udskrivning af penge, vil tvinge efterspørgslen efter knappe og skrøbelige aktiver, såsom Bitcoin og guld, til at stige.

Decentral finansiering kan også spille en rolle i det kommende skift fra fiat til digitale aktiver.

Nedenfor er et billede fra LoanScan.io, en tjeneste, der sporer platforme, der tilbyder lån af digitale aktiver på Ethereum-baserede platforme og centraliserede platforme.

Renter fra Loanscan

Som det kan ses i tabellen, kan brugerne tjene en rente på overalt fra 0,26% til 12,91% om året (satserne er variable) ved at låne stablecoins og endda Ethereum til platforme som dYdX, Compound eller Dharma – satser meget højere end hvad banker kan tilbyde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me